Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Új helyen a hallássérültek

Győr - Új helyre, a Kisfaludy utcából az Árpád út 65. szám alá költöztek a siketek és nagyothallók, akik évek óta lobbiztak azért, hogy összejöveteleiket komfortos körülmények között tarthassák

A Kisfaludy u. 32. szám alatti pince dohos volt a szint alatti helyiség magas páratartalma miatt, s a világítás is hagyott némi kívánnivalót maga után. A Sinosz győri vezetősége évek óta lobbizott a cserelehetőségért olyan helyiséget keresve, ahol több ablak is található. A múltban ugyanis többször előfordult, hogy a klubnapokon előforduló áramszünet nem kis riadalmat keltett a sorstársak körében.

– Köszönjük a városvezetés segítségét, úgy tűnik, végre megoldódik az évek óta jelentkező gond – fogalmazott Horváth Ferenc elnök. – Az Árpád úti helyiség felújításából ki-ki a lehetőségeihez mérten kiveszi a részét s az országos szövetségtől is kaptunk némi segítséget.
 
A belvárosban maradnak: A Kisfaludy utcai pincehelyiségből az Árpád út 65. szám alá költöztek a hallássérültek.
A belvárosban maradnak: A Kisfaludy utcai pincehelyiségből az Árpád út 65. szám alá költöztek a hallássérültek.

A Sinosz győri szervezete azt tervezi, szeptembertől – a kiemelt érdeklődésre való tekintettel – ismét indít alap- és középfokú jelnyelvi oktatást, illetve tanfolyamot. Ezzel kapcsolatosan bővebb információval a 96-os körzetszámú 310-037-es telefonszámon szolgálnak. A klub vezetése minden régi és új klubtagot vár péntekenként délután 5 órától este 8 óráig, azokat is, akik eddig csak hallottak, netán olvastak róluk. A sorstársak között többen vannak olyan házas tagok, akik szeretetben és törődéssel nevelik egészséges gyermekeiket. Az elnök elmondta, ilyen esetben a gyermek idővel a gyakorlatban sajátítja el a szülőkkel való jelnyelvet. A győri Sinosz tagjainak létszáma évek óta nő, idén már meghaladta a kétszázat.

Olvasóink írták

  • 1. hacsex 2009. augusztus 10. 15:04
    „..Még ami a hírből kimaradt, és ez fontos, a Szervezetünk új címe: Győr, Árpád út. 65. Ez egy "saroképület" a bejárat a Gárdonyi Géza út felől található! Augusztus hónapban a titkári ügyfélfogadás szünetel, de a tagtársakat várjuk, minden pénteken a klubnapjainkon, délután 5 órától!
    Tisztelettel: Horváth Ferenc
    SINOSZ Győri elnöke”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közzététel a városházán

Győr - A Stratégiai és Városfejlesztési Osztály Főépítészi Csoportja bemutatja Győr volt olajgyár… Tovább olvasom