Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Új `hajó´ épül Győrben: rendezvényközpont készül a Mosoni-Duna partján

Az álló hajó felülete körülbelül 1300 négyzetméter, azaz közel a Széchenyi tér területének fele.


Akik rendszeresen járnak a Széchenyi-hídon, vagy kutyát sétáltatnak a Dózsa György rakparton, biztosan kiszúrta a szemüket: új(abb) hajó épül Győrben a Mosoni-Duna partján.

Igaz, a hajó valójában állóhajó, nincs ugyanis benne motor.

"A hajó, amit az emberek a hídról látnak, épülő turisztikai központ, ami a belvárosi szakaszon a Széchenyi és a Révfalui híd között fogja megtalálni a végleges helyét.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg és közösségi célokat szolgál majd" - tudtuk meg Jakab Tamás tulajdonostól.


Videó: Cseh Róbert


"A létesítmény éttermet, grillteraszt, napozómólót, kishajókikötőt és kajak-kenu bérlési lehetőséget foglal magában"

"A projekt formai megjelenése a városi tervtanáccsal folytatott hosszas egyeztetés során alakult ki és meggyőződésem, hogy méltó lesz Győr városához. A kivitelezést a Bajai Hajóker Kft. végzi, mely cég a közelmúltban átadott lipóti kompot is építette.

A létesítmény éttermet, grillteraszt, napozómólót, kishajó-kikötőt és kajak-kenu bérlési lehetőséget foglal magában, de újdonságként jogosítvány nélkül is vezethető, bárki által bérelhető motorcsónakok is lesznek itt.

A beruházás célja, hogy a partfelújítási munkákat követően nem csak a turisták, hanem az itt lakók is rátaláljanak a Mosoni-Dunára Győrben" - folytatta Jakab Tamás.

"A beruházás átadásának időpontja a partfelújítási munkák függvénye"

Arra a kérdésünkre, hogy a hajó mikor nyeri el végleges helyét a győri Mosoni-Duna partján, a tulajdonos úgy felelt: "a beruházás átadásának időpontja a partfelújítási munkák függvénye és jelenleg egyeztetés alatt áll. A beruházás célegyenesben van: a yacht majdnem készen van".

Az összesen több mint hatmilliárd forintos támogatásból megvalósuló, Mosoni-Dunán zajló vízgazdálkodási rehabilitációs munkálatok Győrben jelenleg az iszapkotrásnál tartanak.

Más forrásból úgy tudjuk: a munkát reálisan jövő tavaszra fejezik be a folyók városában.


Fotók: Cseh Róbert

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. háté 2013. szeptember 07. 22:18
  „23
  9. Gróf-Úr 2013.09.05. 09:01
  - nagyon jó egyetértek Wilhelminával, aki nem érti vessen magára!
  22. DON 2013.09.06. 19:57
  Az ilyenek miatt tart itt ez az ország :)
  és még nyálazik itt, mint a hülyegyerek

  -"közelmúltban átadott lipóti kompot is építette." - ja az a referencia munka, azóta is áll!
  A " hatalom-drogos-városvezetés" újabb agyament, pénzelverési trükkje! - feneketlen nagyzsebes nadrágok hordói!- nektek semmi nem elég?
  Ezzel az elevátoros offshore céges, szélhámos csalóval kezdenek? - azért a zsák mindig megtalálja foltját!- összefogtak az offshore lovagok!
  -20-
  -"közelmúltban átadott lipóti kompot is építette." - ja az a referencia munka, azóta is áll!
  A " hatalom-drogos-városvezetés" újabb agyament, pénzelverési trükkje! - feneketlen nagyzsebes nadrágok hordói!- nektek semmi nem elég?
  Ezzel az elevátoros offshore céges, szélhámos csalóval kezdenek? - azért a zsák mindig megtalálja foltját!- összefogtak az offshore lovagok!”
 • 22. DON 2013. szeptember 06. 19:57
  „21. Veszettzsiráf 2013.09.06. 09:02
  Az ilyenek miatt tart itt ez az ország :)”
 • 21. Veszettzsiráf 2013. szeptember 06. 09:02
  „Fujj valami új ami még nem volt Győrben.
  Fujj, fujj, csalás, panama, botrány, haszontalan, semmirevaló, lopás, nav, vállalkozó, gané.
  Nem kell, minek, és az árvák ?
  Maffia, baloldal, jobboldal, lmp.

  No én erre mind magasról teszek. Meglátjuk milyen lesz, ha jó megyünk, ha nem nem. Pont.”
 • 20. Eszi7 2013. szeptember 06. 01:20
  „Gróf úr hozzászólását nem értem de nagyon érdekel.. El tudná valaki mondani tömören -nagyjából hogy miről van szó illetve mire céloz? Köszönöm!”
 • 19. DON 2013. szeptember 05. 21:05
  „18. captain_blood 2013.09.05. 20:27
  Pedig annyi van belőlük, mint a szemét. Bár a munkájukat elnézve, olyanok is. Értem én, hogy a világ attól működik, hogy a milliárdokat el kell csalni, de ezt egy kisebb adócsapattal is ugyanolyan nyugodtan lehetne művelni. Fölösleges ennyi léhűtöt eltartani közpénzen, ha a munkájuk eredményessége nem indokolja. A látszatra, adni kell, de ne legyen luxuslátszat, főleg ne válságos gazdasági helyzetben :)”
 • 18. captain_blood 2013. szeptember 05. 20:27
  „17#!

  Kell a pénz a haveroknak!!
  Pénzmosás az egész, csak még a NAV nem ugrott rá!”
 • 17. DON 2013. szeptember 05. 19:46
  „Hol fognak azok a jóemberek parkolni, akik odamerészkednek?
  Ez a vizet a Dunába projekt része? Hozzuk össze a várost a vízzel? Minek egy mélygarázs és rendezvénytér mellé egy ilyen? Egymás tökére lépkednek az éttemek a belvárosban, arra a pici koncra ezer sakál ugrik rá. Nem lesz ebből baj?
  A rezidenciát meg hagyjuk. <moderálva>”
 • 16. HarconaMarcos 2013. szeptember 05. 12:31
  „Mekkora tudatos szerencse, hogy a környéken az összes parkolóhelyet megszüntették és csináltak szép rakparti utat. Egy méter széles járdával, aminek a közepén állnak a villanyoszlopok. Most oda akarnak vinni néhány száz vagy ezer embert?
  Éljen a tervszerű városépítés!
  Persze, tudjuk, a maffiabaloldal most is. :-/”
 • 15. gerald 2013. szeptember 05. 12:22
  „Dár Balázs!
  A Széchenyi tér legalább 1 hektár területű (1 Ha az 100x100 m azaz 10.000 négyzetméter) a hajócska meg 1300 négyzetméter. Szó se róla tényleg nem pöttön. Ez körülbelül a Pálffy Étterem Széchenyi téri teraszával lehet egálban (vagy nem). A tér majdnem fele az erősen hiányzik. Bár nem lehet tudni milyen az új-japán technológia, lehet képes a mederből kikotrott iszap helyét is elfoglalni. :D:D:D”
 • 14. enéh 2013. szeptember 05. 11:07
  „a miheztartás végett, ő a nagyjapán, mert van egy öccse is.”
 • 13. Mankapunka 2013. szeptember 05. 10:47
  „Night Club is lesz benne? Csak úgy ér valamit. :)”
 • 12. gonzo 2013. szeptember 05. 09:59
  „Gróf-Úr,ez szenzációs,mint az eddigiek is általában.Felhívom azonban figyelmét arra,hogy a hajóépítő vállalkozó itt,ezen a felületen fenyegette meg anno azokat,akik ócsárolni merték az elevátorhoz köthető tevékenységét-perrel fenyegetett meg mindenkit(a hozzászóló beazonosítható-mondta)aki nem hagyja abba a rémhírterjesztést.

  Azóta persze már mindenki tudja mi megy ott-mint ahogy ön is leírta alább....szóval azért nem árt az óvatosság,Ivánt én elküldeném egy számítástechnikai tanfolyamra,hogy kitanulja,hogy lehet a világhálón elrejtőzni a fenyegetők elől...ne kelljen már ezért Bajorországba menekülniük....:))”
 • 11. Batistuta 2013. szeptember 05. 09:41
  „Dunapart Rezidencia. Mindenki tudja, hogy milyen korrekt vállalkozóról van szó.”
 • 10. Wakeup_Mankind 2013. szeptember 05. 09:38
  „Gróf-Úr, ez 5-ös,
  bár én nem értem, de ez mit sem von le teljesítményéből,
  mintha Rejtőt olvastam volna :-)”
 • 9. Gróf-Úr 2013. szeptember 05. 09:01
  „Kérem szépen hitvesem, Wilhelmina von Knoblauch igazán két lábbal áll a földön, kedveli a logikus és üzletileg megalapozott lépéseket, saját ügyeiben ezeket végtelen empatikus képességével kombinálni is szokta. Most azonban mintha kicserélték volna emiatt a szörnyűséges hajó miatt, amit ő csak úszó szappantartónak nevez. - Borzalom Émil, hogy megint a Kisjapán urizál Győrben! Hát nem volt elég a győrieknek a Rezidencia kálváriából? - Iván úgy tudja, hogy a Rezidencia környékét hamarosan lezáratja a Bába bácsi. - Émil! Karantén lesz Győrben, vesztegzár! Ezt kellett megérnünk! - sivítja Wilhelmina s Onkel Siegfridért kiált. Most a távoli Bajorországban élő nagybácsi minden reménységünk, aki talán ki tud menekíteni bennünket a rettenetes győri baj elől, ami kétségkívül közeleg, hisz Wilhelmina dédnagyanyjának üveggömbje sosem hazudik. Etus lehozta a padlásról s hitvesem meglátta benne a jövőt.
  Kérem a Rezidenciát hamarosan körbe fogják keríteni, ezt a munkálatot az a vállalkozó végzi, akiről korábban azt hittük, végleg elnyelte a nagy budapesti cet. De nem, ehelyett felbukkant és végbevitte a kamarai parkolóházas bulit a nagy gonosz Bolhával és a városházi gladiátorral, aki a Röck Sámuel kiképzőjében nyerte el mai formáját. - Rémes, ennyi semmirekellő léhűtő! Egy egész földrésznek is sok volna, nem egy városnak! - szipogja Wilhelmina s könnyeivel fényesíti a vén igazmondó üveggömböt. Kérem ez már mártírium, amit ebben a városban el kell szenvednünk. Szóval Iván megtudta, hogy a karantén azért készül, mert bűzlik az épület. Hónapok óta kikapcsolták a víz, gáz szolgáltatást, mert a hajóépítő vállalkozó valami olyan rendszert talált oda ki, hogy a lakók ne tudjanak fürödni. Etus azt is kihallotta egy zárt ajtó mögül, hogy a lakhatási engedélyt is vissza akarja vonatni a Bába bácsi. Wilhelmina szerint a parasztpiac visszajövetele is veszélybe kerülhet a Rezidencia bűzölgése miatt, mert a tisztiorvosi szolgálat nem fogja engedélyezni a fertő közelében. - És akkor még ez a hajó is! Émil, kérem intézkedjen, hogy süllyesszék el idejében! - adta ki az ukázt hitvesem s most Iván elindult kapcsolatokat szerezni. Állítólag létezik már víz alatti fúró, amivel Iván Búvár Kundként elintézi majd ezt a legújabb hagymázas ötletet. - És ez még semmi kedves Hivatalné - magyarázza hitvesem a bejárónőnek - az igazi baj abból lesz, amikor a hajóépítő és a karanténező vállalkozó összecsap. Gengszertháború várható, akár Chicagóban! Émil kérem, meneküljünk! A varázsgömb izzik.”
 • 8. acsali 2013. szeptember 05. 09:00
  „Örülhetnek majd a környéken lakók, az éjszakai discó - zajok miatt.”
 • 7. Tapmancs 2013. szeptember 05. 08:59
  „1. megmondomén

  Mert mik voltak az ő ötletei?”
 • 6. ATX 2013. szeptember 05. 08:38
  „Remélem víz is lesz alatta...”
 • 5. állampógár 2013. szeptember 05. 07:37
  „Meg aztán a Révfalui hídnak van neve.Ha Széchenyit nem nevezik már új hídnak.”
 • 4. állampógár 2013. szeptember 05. 07:34
  „Kiszúrta szemüket ugye? Nívótlan írás akár az összes.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobil napelemes töltőt építettek Győrben - fotók, videó

A 20 ezer euróból épített mobil napelemes töltőállomáson két elektromos bringa "tankolhat fel". Tovább olvasom