Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Új eljárás kezdődik a polgármester perében

Győrújbarát–Győr - Végeláthatatlannak tűnik Juhászné Árpási Irma, Győrújbarát polgármesterének pere, mert azt a tegnapi másodfokú tárgyaláson a megyei bíróság – bizonyítottság hiányában – az elsőfokú hatóságnak visszautalta. Az ötezer lelkes település első embere ha kell, Strasbourgig is elmegy: a képviselő-testület néhány tagja szerint igen, szerinte viszont nem jogosan kapott fegyelmit, vele együtt pedig pénzbüntetést.

A harmadik ciklusát töltő Juhászné Árpási Irmát szándékos és gondatlan szabályszegéssel gyanúsítja a képviselő-testület néhány tagja, a polgármester viszont határozottan cáfolja ezt. Szerinte ügyéből politikát csináltak, s az újbóli tárgyalás már az idegek harca lesz.
– Minden rendelkezésünkre álló bizonyítékot becsatoltunk első fokon, most mégis új eljárás kezdődik – mondta el Juhászné, akinek legfeljebb csak sejtése van arról, kik és milyen indítékkal akarják elmozdítani a helyéről.

A megyei bíróság dr. Tóth Józsefné tanácsa tegnapi döntésével megalapozatlannak tartja az elsőfokú bíróság döntését, az indoklásban elhangzott: a munkaügyi bíróság nem folytatta le a szükséges vizsgálatokat. Dr. Menyhárt Ádám ügyvéd nem leplezte csalódottságát, szerinte az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezése és egyúttal új eljárás kezdeményezése hosszú pereskedést ígér.

– Elfogadom a bíróság döntését, bár nem értek vele egyet – magyarázta dr. Menyhárt Ádám. – A polgármester helyett most az elsőfokú ítéletről hallottunk véleményt, amelyet hiányosnak tartott a bírói tanács. Fellebbezni nem lehet, újrakezdődik minden, csak remélni merjük, hogy a megismételt eljárásban végre előbbre jutunk.

Olvasóink írták

 • 3. matriné 2009. január 14. 17:00
  „Az ügyvédnek teljesen mindegy,hogy mi az igazság és ki nyeri meg a pert. Ő mindenhogyan bevasalja a honoráriumát.
  Nem véletlenül alkottak olyan törvényt ebben a banánköztársaságban, hogy a tábla és a legfelsőbb bíróságra csak ügyvéd tárhatja elő a peranyagot. E berkekben pedig magasról tesznek arra,hogy a peres félnek van e pénze ügyvédre, vagy nincs! Sőt még az sem érdekli a bírókat, hogy bűncselekmények lapulnak meg a peranyagba. Hisz Ők is olvassák csak ép ítéletet nem mondanak, Minek is tennék! Az nem kötelességük ügyvéd jelenléte nélkül. Így nyernek pert a tolvajok és ügyvédeik!”
 • 2. TancsKaszabell 2009. január 14. 11:30
  „"Dr. Menyhárt Ádám ügyvéd nem leplezte csalódottságát, szerinte az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezése és egyúttal új eljárás kezdeményezése hosszú pereskedést ígér."
  És akkor mi a probléma?Vagy nem az mindnyájunk érdeke,hogy az igazság derüljön ki?”
 • 1. matriné 2009. január 13. 18:13
  „No, végre egy olyan hírt is lehet olvasni amelyben történik valami a valóság feltárása érdekében! Szerintem ez, akár csoda számba is vehető! Ugyan is van olyan eset is ,amikor a Munkaügyi Bíróság valós alapokra alkotott ítéletét a Megyesi Bíróság valótlan koholmányra alapozva változtatta meg. Mit sem törődve a hivatali visszaélés fogalmával, hisz a bűnüldözés ilyenkor csak tátja a mafla pofáját!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Donnál elesett hősökre emlékeztek

Győr-Moson-Sopron - A doni áttörésben 66 évvel ezelőtt hősi halált halt magyar katonákra emlékeztek… Tovább olvasom