Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Ufóláz tört ki Magyarországon?

Az elmúlt napokban számos ufóbejelentés érkezett a RYUFOR Alapítvány, a Magyar UFO Kutatási Központ (www.ryufor.hu) részére. Bekerült közéjük egy Győrben észlelt rejtélyes „labda nagyságú vörös gömb", valamint az a nagyszentjánosi tűzvész, mely során 200 disznó pusztult el.

„Bár július elején amondó voltam, hogy a hazai ufóesetek száma csak kevésbé, a fotók száma annál nagyobb arányban emelkedett, úgy érzem, ezzel mintha megjósoltam volna a nyár elkövetkezendő heteinek eseményeit" – kezdte Kriston Endre.

„Már az esztendő első felében is kiemelkedő számú ufóeset – konkrétan 23 incidens – jelentettek be, ám ami a nyáron történt, arra már hosszú évek óta nem volt példa. Az elmúlt években átlag minden hétre egyetlen ufóbejelentés jutott, ám idén nyáron akadt olyan hét, amikor hétfőtől vasárnapig majdnem minden nap érkezett egy-egy ufóhír" – folytatta a RYUFOR vezetője.

Harmadik típusú találkozások

A bejelentett esetek között első, második és harmadik típusú találkozásra egyaránt sor került, miként több parajelenség leírása is szerepel a RYUFOR Alapítvány archívumába. „Figyelemre méltó, hogy az év első felében az égbolton feltűnően látható ISS űrállomás és a hozzá kapcsolódó űrmissziók egyike sem szolgáltatott alapot ufóbejelentésre, vagyis az űrbeli tárgyakat senki nem keverte össze az ufókkal, miként a meteorológiai jelenségeket (gömbvillám, sőt tornádó) sem. Érdekesség ugyanakkor, hogy az év első felében történt katonai légi balesetek (2008 január 31. Óballa, 2008 április 17. Kecskemét, 2008 június 20 Fehérgyarmat) közül két incidenssel azonos időben ufóészlelésre is sor került hazánkban. Reméljük, semmilyen összefüggés nincs a szóban forgó információk és a tragikus balesetek között" – magyarázta Kriston Endre.

A nagyszentjánosi tüzet vélhetően gömbvillám okozta
A nagyszentjánosi tüzet vélhetően gömbvillám okozta


Rejtélyes tűzeset

A RYUFOR ufójegyzékében fellelhető 23 eset között két megyei történés is található. Az egyik a június 22-én észlelt „labda nagyságú vörös gömb", melyet Győrben véltek felfedezni.

A másik az az ominózus nagyszentjánosi tűzvész, amely során közel 200 disznó pusztult el április 20-án. Csak emlékeztetőül: egy tizenötször százméteres istálló tetőszerkezete lobbant lángra. „Meg nem erősített információink szerint a nagy erőkkel zajló mentés ellenére a lángokban százötven malac és ötven koca elpusztult. Az oltási utómunkálatok és vizsgálatok során a tűzoltók gyújtogatásra utaló nyomokat nem találtak, a tűz keletkezésének okát vizsgálják. A közelben lakók szerint a zivataros időben egy hatalmas reccsenést hallottak, kinézve a parkoló autó fölött lebegő gömbvillámot láttak, amely hirtelen az istálló tetejébe vágott" – számolt be a Kisalföld a kétségkívül nem szokványos tűzesetről tavasszal.
A tűz okára válasz azóta sem született. Képgaléria itt!

Fotók és filmfelvételek a központban

2008 második félév ufó eseteinek részletes leírása fotókkal, filmfelvételekkel megtalálható a Magyar Ufó Kutatási Központ Honlapjának aktuális esetek rovatában.  


Olvasóink írták

 • 11. wudini 2008. szeptember 15. 13:53
  „Van Ufo!”
 • 10. Schmeidl Péter 2008. szeptember 15. 13:07
  „Kedves Magor!

  Lehet hogy a Földön nem találtak értelmes életet, azért próbálkoznak távolabb.”
 • 9. soproni 2008. szeptember 15. 13:01
  „Aki unalmában néha könyvet is fogna a kezébe ,vagy a T.V. távirányítóját nem csak a megszokott erőszaktól csöpögő műsorokra kapcsolná,hanem néha olyan műsorokat is nézne,amikből tanulhat és műveltebbé válhat,annak nyilván nem lenne annyira alacsony az értemi szintje,hogy kulturálatlanul képes csak véleményt nyilvánítani..Nem muszáj hinni senkinek a földönkívüliek létezésében,de nyilvánosan bemutatkozni és hozzászólásotokkal magatokat jellemezni sem kötelező.”
 • 8. Magor 2008. szeptember 15. 09:26
  „Értelmes élet után kutatnak a kutatók más bolygókon, planétan. Talán itt a Földön kellene kezdeniük!”
 • 7. Csaba Zsuzsanna 2008. szeptember 14. 21:53
  „fzhg(4)!

  Azért mert valami nincs "tudományosan" bebizonyítva még létezhet!

  Emberi dőreség azt hinni, hogy ebben a hatalmas világűrben csak mi, a Föld lakói lehetünk az egyetlen értelmes lények!
  Mi csak egy porszem vagyunk...

  Nem kell elfogadnod, de megtanulhatnál rendesen kommunikálni!”
 • 6. esgégé 2008. szeptember 14. 21:25
  „Hát persze, az ufók garázdálkodása is a komcsik ármánykodás miatt van, mi? Betegek vagytok,komolyan. Próbáljatok már kicsit lazulni, a politika csak apró, igaz meglehetősen taszító része az életnek. Amihez nincs köze, legalább abba nem keverjétek bele.
  fzhg! Tudni néhány emberről, akiket kiröhögtek a korukban azért, amit állítottak. Akadt, akit meg is égettek. Oszt igazuk vót. Ne legyél már annyi okos, vazze! És ne anyázz, légyszi...”
 • 5. egy ufo 2008. szeptember 14. 21:24
  „helo!

  én egy ufo vagyok!
  Éjjel majd eljövök értetek, és jól megánuszollak benneteket!
  Kivéve, ha sok pénzt küldtök nekem a 00021234-12345234-44900021 számú otp számlámra.”
 • 4. Steve 2008. szeptember 14. 20:42
  „fzhg!
  Na ilyen egy tipikus buta ember mentalitása!
  Azért mert valamit nem értessz, vagy szimplán nem hiszel benne, azért még nem kell k..a anyázni!
  Én például hiszek bennük. Sőt, láttam is. Legalább is azt hiszem: azt láttam.”
 • 3. fzhg 2008. szeptember 14. 20:13
  „Jólvan.. ufók.. bizonyitsátok kedves RYUFOR! Kujrva anyátok”
 • 2. rézangyal 2008. szeptember 14. 10:48
  „"Egy nyáron át volt sok remény
  S most igazán nem értem én,
  Hogy mit keres a nyár helyén az Ősz! "
  Ugyan akkor csatlakozom az előttem szólóhoz... persze a "lista" nem teljes.”
 • 1. 126 2008. szeptember 14. 08:12
  „A kapafogú draskovics tibor elvtársat érdemes lenne megvizsgálni, elég gyanús kinézete van, a feje tiszta földönkivűli vonásokat tartalmaz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több szökőkút lesz a folyók városában

Győr - A győrieknek joguk van ahhoz, hogy szép, kulturált környezetben éljenek – jelentette ki… Tovább olvasom