Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Tűzvédelmi hiányosságok faüzemeknél

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a hivatásos önkormányzati tűzoltóságokkal közösen évente kiemelten vizsgálja egy-egy létesítménycsoport, tevékenységi kör tűzvédelmi helyzetét.

Ez évben a faipari üzemek, a több mint öt munkavállalót foglalkoztató faipari vállalkozások, valamint a fa- és fűrészáru-értékesítő telepek tűzvédelmi helyzetének vizsgálatát végezték. Az ellenőrzések során 57 súlyponti létesítményt vizsgáltak, s 261 tűzvédelmi hiányosságot állapítottak meg. Az egy ellenőrzésre eső hiányosság átlaga 4,6 volt.

A jellemző hiányosságok között volt, hogy a menekülési útvonalat, illetve a kiürítés céljára szánt nyílászárót nem jelölték meg, a kijelölt ajtót eltorlaszolták, a közlekedési utakat leszűkítették. Ilyen hiányosságot 28-at tártak fel. A létesítmény területén lévő tűzoltó vízforrásokkal kapcsolatban 31 hiányosságot tártak fel: az üzemek a tűzcsapok időszakos felülvizsgálatát nem végeztették el, az oltóvíztározó medence műszaki állapota nem volt megfelelő, azt nem jelölték vagy megközelítése akadályozott volt, a tűzcsapszerelvények hiányoztak.

Tűzoltó készülékekkel, tárolási, raktározási szabályok megsértésével kapcsolatban is több hiányosságot állapítottak meg a vizsgálatok.

Összességében megállapítható, hogy a megyében az ez évre meghatározott súlyponti épületek, telephelyek tűzvédelmi helyzete a magas tűzkockázat ellenére – a hiányosságok tükrében is – megfelelő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszívódott a botrányos szépségverseny győri szervezője

Nyugat-Magyarország legszebb sportolónőjét keresték azon a rendezvényen, amelyre nem szívesen… Tovább olvasom