Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Történelmi verseny hazánkról a pannonhalmi főapátságban

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg nemrégiben a főapátság és a Rákóczi Szövetség a Cultura Nostra történelmi versenyt, amelynek témája idén hazánk 1301 és 1437 közötti története volt.

Az egész Kárpát-medencéből több mint 1300 középiskolást mozgatott meg a vetélkedő, amelynek döntőjét Pannonhalmán tartották.

Első helyen a gödöllői premontrei Szent Norbert-gimnázium, második helyen a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium, harmadik helyen a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium csapata végzett.

A díjakat Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát adta át a diákoknak. Köszöntőjében hangsúlyozta: az üdvösségtörténet és hazánk történelmének ismerete megtart és formál, alakítja életünket.

Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke kiemelte: a vetélkedő határokon átívelő, kapcsolatépítést segítő, nélkülözhetetlen feladat. A döntőbe jutott csapatok nyáron Pannonhalma, Bábolna, Herend és Tihany érintésével jutalomúton vehetnek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kazinczy-érem: nyelvünk szépségében versenyeztek

Nem volt elég, ha valakinek jó volt az orgánuma, a Győrben a hétvégén rendezett Szép magyar beszéd versenyre fel is kellett készülniük a résztvevőknek. Tovább olvasom