Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Történelmi játékok három napon át

Pápa - Háromnapos ünnepségsorozat keretében rendezik meg idén is a Pápai Történelmi Játékokat a hétvégén. A reneszánsz kori ünnepséghez a hagyományos borfesztivál is társul, „Pápa, a somlói bor városa” – Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója jegyében.
A már-már hagyománynak tekinthető történelmi napok idén is egy egész hétvégére csábítja vendégeit Pápa városába. Az ünnepségsorozat a reneszánsz jegyében telik majd, a rendezvény első napján, pénteken „Somló nedűi" borversennyel kezdődnek a nagyszabású programok. A vár lakói Mátyás király és Beatrix királyné udvartartását is megtekinthetik, majd este hét órától lesz a hivatalos ünnepi nyitány, a királyi pár és alattvalói jelenlétével a Borfaluban. A második napon a reneszánsz életmódé a főszerep: a kor híresebb festői, mesterei bemutatása után a reneszánsz ételek ízvilágába is betekintést nyerhetünk.

A hétvége csúcspontja délután öt órakor veszi kezdetét, amikor a kor harcművészete a „Bajvívó térre" érkezik a „fekete sereg" bevonulásával.
Ezt követi a lovas és gyalogos bajvívók versengése, harci bemutatók, párviadalok, királyi vadászok felvonulása.

A rendezvény utolsó napja a pápai hősök napja. A város megemlékezést tart az I. és II. világháborús emlékműveknél. Mátyás király udvarának kézművesei mellett lovagi próbák várják az apródokat a várkertben, az estét Mátyás király udvari zenészei, a Holló együttes vidám koncertje, valamint „Beugrom a nagybőgőbe..." címmel a Szeptim együttes műsora zárja a Borfalu színpadán.

Programkísérő kiállítás
A programokat egy kapcsolódó kiállítás is kíséri: a Csodálatos Somló – a Bakony Fotóklub kiállítása a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előterében tekinthető meg naponta 10–20 óráig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új hobbi: automata túravezetők Sokoróalján

Téti kistérség - Lendületet adhatnak a Rábaköz és a Sokorói-dombság között elterülő terület… Tovább olvasom