Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Torta a Habsburg-keresztelőre

Dr. Tóth Zsoltné cukrász készítette el a tortát,  Habsburg Ottó unoká- jának, Károly-Konstan- tinnak a keresztelőjére.
illusztráció
Már Eilika von Oldenburg és Habsburg György 1997-ben tartott esküvőjének dísztortájára is dr. Tóth Zsoltné Zita aranykoszorús győri cukrászmester kapott megbízást és most Habsburg Ottó nemrég született fiúunokája keresztelőjére is ő süthetett tortát. Pontosabban egész tortakompozíciót, ami látványban nem marad el az ötszintes, 108 kilós esküvői édességtől. A tegnap késő délutánra elkészült díszmunka a Károly-Konstantin elnevezést kapta a gyermek tiszteletére.
A győri műhelyben összeállított pazar alkotás közepén egy háromszintes emeletes torta áll, tőle jobbra és balra 2–2 kisebb torta, míg előtte és mögötte 1–1 torta helyezkedik el. Mindezeket fehér királyliliomok foglalják egységbe és keretbe.

A kompozíció 152 szeletes, súlya 35 kilogramm. Valamennyi része 3 különféle ízesítésű rétegből áll: az alsó réteg Sacher jellegű piskóta, enyhe fahéjas meggytöltelékkel töltve, a középső réteget puha csokoládés krémmel töltött vékony fehér lapok alkotják, a felső réteg tulajdonképpen vaníliás piskótalap, birsalmás-sárgabarackos diótöltelékkel töltve.

A torta külseje marcipánburkolatú, díszítése csipkemintázatot formáz, a krémdíszítések közt marcipánliliomok fedezhetők fel. A torta tetején pedig fehér marcipán királyliliomok közt egy pólyásbaba-figura fekszik.
Az ehető alkotás ma délután kap főszerepet, miután Habsburg György és Eilika harmadik gyermekét, Károly-Konstantin Mihály István Máriát három órakor dr. Erdő Péter bíboros megkereszteli a budapesti Mátyás-templomban. A házaspárnak egyébként már volt két lánygyermeke, Ildikó és Zsófia, de a július 20-án született Károly-Konstantin az első fiú a családban.

A szertartáson Willi Klinkhammer és Philip Gudenus koncelebrál. A keresztszülők: Habsburg-Lotharingiai Károly főherceg (György bátyja), Konstantin von Oldenburg herceg (Eilika öccse), Habsburg-Lotharingiai Mihály (György nagybátyja), gróf Weenckheim István és Anja Mootz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élménybeszámoló Dzsungáriáról

Holnap este 9 órától zenés-filmes-dumás élménybeszámolóra hívják az érdeklődőket a Rómer-házba. Tovább olvasom