Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Toplista: melyek a legnépszerűbb béren kívüli juttatások?

Szeretjük a hasunkat vagy nem jut elég pénz ételre? Egy biztos: az étkezési Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlájára utalt pénz vezeti a béren kívüli juttatások rangsorát. Szavazás.

A szóban forgó felmérés 1206 gazdasági társaság, költségvetési intézmény és nonprofit szervezet közreműködésével készült.

"A felmérésben részt vevő munkáltatók 91,8 százaléka nyújt valamilyen béren kívüli juttatást alkalmazottainak idén"

"Az adatszolgáltatás pillanatában a válaszadók 36,1 százaléka tudta csak biztosan, hogy bért emel 2014-ben. A béremelést tervezők három alapvető szempont szerint döntenek.

Vannak, akik egységes elvek alapján, minden munkavállalóra kiterjedően ugyanakkora emelésről határoznak. Mások munkaköri szintenként eltérő mértékben módosítják a kereseteket. Annak ellenére, hogy a leginkább motiváló szereppel a teljesítményarányosan adott béremelés bír, e szempontot érvényesítők vannak kisebbségben.


A legnépszerűbb játékpénz - fotó: Schmidt Andrea (Délmagyar.hu)
A legnépszerűbb játékpénz - fotó: Schmidt Andrea (Délmagyar.hu)


A felmérésben részt vevő munkáltatók 91,8 százaléka nyújt valamilyen béren kívüli juttatást alkalmazottainak idén. Bár többségük azért dönt így, mert kevesebb pénzbe kerül, mint azonos összeg bérként történő kifizetése (35,4%), a munkavállalói megszokás (22,6%), a vállalati kultúra részévé válás (18,9%), a társadalmi felelősségvállalás (10,5%) egyaránt szempontként jelentkezik.

A juttatások eredeti motivációs eszközként történő biztosítása csupán a döntéshozók 18,9 százalékánál érv. Mindössze az érintettek 6%-a ad versenyképességi okokból béren kívüli juttatást – mivel más cégek is biztosítanak ilyet dolgozóik számára" - mondta a kisalfold.hu-nak Dara Péter, a Devise Hungary ügyvezető igazgatója.


A dolgozók több mint kétharmada részesül Erzsébet-utalványban
 

"Az idén tervezett béren kívüli juttatások toplistáját 2013-hoz hasonlóan az Erzsébet-utalvány vezeti - havi 8000 ezer forint értékben. A válaszadók több mint kétharmadánál szinte a teljes dolgozói kör részesült 2013-ban ilyen juttatásban.

A mostani gyakorlathoz igazodva januártól is lesznek olyanok, akik a kedvezményes adózású 8000 forintos limitet átlépve nyújtanak Erzsébet-utalványt munkavállalóiknak.

A legnépszerűbb juttatások toplistáját a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlájára, szálláshely alszámlájára, valamint szabadidő alszámlájára utalt juttatás folytatja" - emelte ki Dara Péter.


Forrás: Devise Hungary
Forrás: Devise Hungary


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy személyautó Győrnél, az M19-es autóúton

Oldalára borult egy személyautó az M19-es autóúton, az M1-es autópálya Győrbe vezető leágazó… Tovább olvasom