Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Több mint ezer diák a Nyitott Kapuk napján a Széchenyi-egyetemen - videó

Kedden a győri Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk napja várta a térség végzős középiskolásait, a továbbtanulást választó fiatalokat. A rendezvényen több mint ezer diák vett részt a győri campuson.


"Az aulát szinte folyamatosan megtöltötték az érdeklődő, kérdező fiatalok, akik így kicsit betekintést nyerhettek az egyetemi életbe" - mondta el Májer Eszter Petra, a rendezvény főszervezője, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Az Új-Tudástér aulájában felállított standoknál az egyetem összes kara bemutatkozott jelenleg is Győrben tanuló hallgatók segítségével.


Videó: Cseh Róbert.


"A győri egyetem diákjai mellett az oktatók is tájékoztatták a látogatókat a felsőfokú tanulmányok költségeiről, az oktatásról, az egyetemi életről, a megpályázható bel- és külföldi ösztöndíjakról, a hallgatói rendezvényekről.

A nap programját széchenyis professzorok előadásai is színesítették. A mérnöki, informatikai, műszaki pedagógiai képzések iránt érdeklődőknek a nyílt nap szakmai látványossága minden bizonnyal a laborlátogatás volt, melynek során eddig kevésbé ismert technikai folyamatokba is betekintést nyerhettek" - tette hozzá Májer Eszter.

Kara Ákos, a parlament foglalkoztatásügyi bizottságának győri alelnöke a Nyitott Kapuk apropóján azt hangsúlyozta, hogy "a győri egyetemen olyan szakmákat tanulhatnak meg a fiatalok, amelyekkel a munkaerő-piacon gond nélkül elhelyezkedhetnek".

Mint ismert, az Audi-fejlesztésnek egyik kulcskérdése a szakemberek felvétele, ez a tény aláhúzza a győri országgyűlési képviselő mondatát.

 
Több mint ezer diák a Nyitott Kapuk napján a Széchenyi-egyetemen - fotók: Cseh Róbert.

Olvasóink írták

  • 2. kaszi_89 2012. január 11. 16:23
    „Mert?! Mi a bajod a SZE-vel? Nekem jó tapasztalatom van a széchenyivel! pláne,h van viszonyítási alapom.. mert a pannon egyetemre is jártam! mindenhol vannak nehéz,szórós tárgyak, érdekes tanárok, igazságtalanságok stb. de pl tanárok hozzáállása a diákokhoz a SZE-n ezerszer jobb, mint Pannon Egyetemen! ..ez az én véleményem és tapasztalatom! de más hallgató is mondta ezt, aki esetleg átjelentkezett máshonnan!”
  • 1. duc_de_Orbieu 2012. január 10. 18:30
    „Szegények :(((((((((((((.Nem tudják hova akarnak jelentkezni.............:((((((((((”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves a fazekas képzés a Kovács Margit iskolában

Idén 20. éve működik a fazekas szakképzés a győri Marcalvárosi Főigazgatóság Kovács Margit Általános… Tovább olvasom