Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Tízéves a Győri Búcsú

Felnőttkorba lépett Győr egyik nagy rendezvénye, a Győri Búcsú. 1994-ben, amikor az elsőt megrendezték, még Kolozsváry Ernő polgármester mondta az ünnepi köszöntőt.
A fellépő művészek sora: Angyal János, Karda Beáta, a Família-sorozat sztárjai, az azóta eltávozott Halász László, a Mikroszkóp Színpad művésze, Gergely Róbert, a Defekt Duó, és az akkor énekfesztivál-győztes Bayer Friderika. Az utcabálon a Loyd Egylet muzsikált. A Kisalföld beszámolóját az azóta eltávozott Pass András írta.

Mit kínál 10 év múltán a Győri Búcsú idén augusztus 20-án? Nagyon jó hangulatot, finomságokat, innivalókat, kulináris élvezeteket, valamint igényes színpadi műsorokat.

Délelőtt a III. Győri Rollerversenyt rendezik meg, majd a Győr, az én városom című aszfaltrajzversenyt. Kutyás bemutatót tartanak a városi rendőrkapitányság munkatársai, s lesz korongozás, gyöngyfűzés is.
A győztesek díjait a Kisalföld biztosítja. Az ünnepi kenyérszentelés, kenyérszegés után Takács Zsolt, az Orfeusz együttes, a szegedi Grimm-busz Színház művészei, Nagy Gábor énekes, Stella pop-rock énekes szórakoztatják a közönséget.

Délután öt órakor Balogh József polgármester köszönti a búcsúra látogató polgárokat, akik ezután a Ritmic Team, az Alfa Dance és az Albatross együttesek táncshow-ját tekinthetik meg. A sztárvendégek sorát a Győri Nemzeti Színház művészei nyitják, majd Dolák-Saly Róbert fergeteges zenés kabaréja következik. Azt követi Lerch István, a kitűnő zeneszerző, énekes fellépése Angyallány címmel, majd az Apostol együttes koncertje zárja a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nemzetiségi napok Fenyőfőn

Négy kórus, két tánccsoport vett részt a hétvégén Fenyőfőn tartott német nemzetiségi nap… Tovább olvasom