Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Tizenöt éve működik a Fókusz egészségvédő egyesület

Tizenöt éve működik a Fókusz Egészségvédők megyei egyesülete, amelynek győri klubjában az alkoholproblémával küzdőknek próbálnak a már gyógyult sorstársak segíteni.
Noha a pályázati kiírások, szakmai konferenciák és tájékoztatók zöme a drogról és a szerfüggőségről szól, nem elhanyagolható tény, hogy szerény becslések szerint ma hazánkban egymillió körülire becsülik az alkoholbetegek és a nagyivók számát. Ha családokat veszünk, ez körülbelül annyit tesz, hogy a gyerekek száma szerint körülbelül három-négy millió ember szenved az alkoholfüggőségtől. Ezért fontos minden olyan kezdeményezés, amely a józanságot helyezi előtérbe. Ilyen a győri központtal működő Fókusz Egészségvédők Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete (Corvin u. 10.).

Két mentor segíti a civilek munkáját, akik hathatós támogatásával tavaly 86 olyan sorstársnak találtak munkát, akik korábban betegségük miatt váltak munkanélkülivé. A klub egyébként nemcsak az őszinte, egyben gyógyító beszélgetések, de az ismeretterjesztő előadások és egyéb programok otthona is. A legutóbbi közgyűlésen a tagság az életmentő kitüntetések odaítélésére tett javaslatot, s elfogadta a vezetőség éves beszámolóját.

A Corvin utca 10. szám alatt hétfőn és csütörtökön minden érintettet, szenvedélybeteget és hozzátartozóikat is várják. Szamolánszky Gyula titkár éjjel-nappal elérhető a 20/966-3233-as mobilszámon. A terápia személyenként változó, ám a klubtagok folyamatos kapcsolatot ápolnak a megyei kórház addiktológiai osztályával. A névtelenséget garantálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Licit nélkül zárult az árverés

Teljes kudarccal zárult az első roncsautólicit Győrben: a kínált tíz autóból egyetlenegyre sem… Tovább olvasom