Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Tizenhárom évet kapott Győrben egy gyilkos

Győr–Tatabánya - Tizenhárom év börtönbüntetésre ítélt tegnap a Győri Ítélőtábla egy tatabányai férfit, aki idős édesapját alkoholtól felbőszülten hátba szúrta. Szvitacs Ferenc szerint a hetvenegy éves apa sértegette őt.
Sőt: a negyvenéves elítélt már elhunyt édesanyját is szitokszavakkal illette, ezért az ügyvéd a sértetti közrehatás gondolatával szerette volna megbarátkoztatni a bíróságot – de hiába, mivel az ölés nem áll arányban a sértegetéssel. Dr. Nagy Zoltán tanácsa helybenhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság döntését.

Szvitacs Ferenc idős édesapjával egy fedél alatt élt, s a bíróság szerint mindkettőjük életmódjára jellemző volt az italfogyasztás, de az ifjabb Szvitacs már idült alkoholizmusban szenved. A nőtlen, gyermektelen, főállással és képesítéssel nem rendelkező férfi apjával nap mint nap összetűzésbe keveredett, gyakran visszaélve erőfölényével is. Tavalyelőtt júniusban is csak veszekedésnek indult a tragédiába torkolló párharc: Szvitacs arra ébredt délután, hogy apja az ágya szélén ül és szidalmazza őt. A dulakodás után az ekkor is igen erősen ittas ifjabb férfi egy kést vett elő a konyhai fiókból és azzal megsebesítette apját a szemöldökénél. A kés pengéje elgörbült, s ezért az elítélt külön visszasétált a konyhába egy nagyobb szúróeszközért, így egyenes ölési szándéka végképp nyilvánvalóvá és vitathatatlanná vált.

Végül apját iszonyú erővel szúrta hátba másodjára, úgy, hogy a kés egészen a markolatig hatolt az idős emberbe, aki a helyszínen meghalt.

Szvitacs megtörölte a kezét, majd átsétált a szomszédba és közölte: „Leszúrtam az apámat, hívjanak rendőrt."

A bíróság megalapozottnak találta a megyei bíróság döntését, így Szvitacs Ferencet emberölés bűntettéért, visszaesőként tizenhárom év börtönbüntetésre ítélte, s elrendelte kényszergyógyítását is.

Olvasóink írták

  • 1. HoPpÁ 2008. január 26. 02:40
    „És akkor ez most sok vagy kevés? Mert szerintem ilyen picsa törvények mellett élvezet bűnözni. Miért nem lehet az ilyet rögtön kivégezni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak öt megyei szerepel a top 100-as listán

Győr-Moson-Sopron - Frissítette az óév végén készített top 100-as körözési listáját az ORFK. Közülük… Tovább olvasom