Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tizenegy műemléki épület újul meg Győrben 21 millió forintból

Tizenöt pályázatból kilenc belvárosi és két gyárvárosi épület felújítását támogatja a Városstratégiai Bizottság. Döntés a júniusi közgyűlésen születik pénteken.

A helyi egyedi védelem alatt álló épületek, a belvárosi és a gyárvárosi műemléki jelentőségű területen lévő épületek felújítására évről évre külön pénzösszeget kerít el a győri önkormányzat.

A rendelkezésre álló keret összege 2013-ban 21 millió forint; idén összesen tizenöt pályázatot adtak be.

A tizenöt pályázatból tíz belvárosi városrészből (műemléki védett területen álló épületek), egy a nádorvárosi városrészből (egyedi védett épület), három Gyárvárosból (műemléki védett területen álló épület), egy pedig Révfaluból érkezett be.

A júniusi közgyűlés elé kerülő előterjesztésből kiderül, melyik épületek tartotta felújításra méltónak a Sík Sándor vezette Városstratégiai Bizottság.A legnagyobb összegű pénztámogatást a Széchenyi tér 10. szám alatti társasház kapja idén, ha a közgyűlés is megszavazza az előterjesztést
A legnagyobb összegű pénztámogatást a Széchenyi tér 10. szám alatti társasház kapja idén, ha a közgyűlés is megszavazza az előterjesztést


A nyertesek között szerepel a Káposztás köz 2. szám alatti társasház (a támogatás összege 4 millió forint), a Kisfaludy u. 16. szám alatti épület (a támogatás összege 550 ezer forint), a Széchenyi tér 10. szám alatti társasház (a támogatás összege 4,5 millió forint), a Liszt Ferenc u. 12. szám alatti társasház (a támogatás összege 1,5 millió forint), a Kisfaludy u. 24. szám alatti épület (a támogatás összege 500 ezer forint), a Baross Gábor u. 28. szám alatti társasház (a támogatás összege 2,25 millió forint), a Lukács Sándor u. 18. szám alatti társasház (a támogatás összege 3,15 millió forint), a Lukács Sándor u. 19. szám alatti társasház (a támogatás összege 1 millió forint), a Baross Gábor u. 3. szám alatti épület (a támogatás összege 500 ezer forint), a Bólyai F. u. 14. alatti épület lefolyójának és csatornájának cseréje (a támogatás összege 75 ezer forint), a Nagysándor József u. 10. szám alatti társasház (a támogatás összege három millió forint).

A tizenöt pályázatból tizenegy felújításra váró épületnek szavazott meg pénzt a Városstratégiai Bizottság, míg négy épület (Árpád út 13., Zrínyi u. 4., Bólyai F. u. 2., Ady Endre u. 2.) felújítását nem támogatta.


Katt-katt: online tudósítás a győri közgyűlésről pénteken!

A kisalfold.hu a nyári szünet előtti, utolsó győri közgyűlésről, pénteken 10 órától tudósít a Városházáról - tartsanak velünk akkor is!
 

Olvasóink írták

  • 2. Bagoly11 2013. június 27. 13:58
    „Ez végre egy jó hír többször szeretnék ilyet látni.”
  • 1. DON 2013. június 27. 00:10
    „Gratulálok, végre egy jó hír!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét év Mercédesz gyilkosának - két hónapig bújkált P. Ferenc Győrben

Emberölés és kifosztás miatt 12 év börtönre ítélte a Győri Törvényszék P. Ferencet, aki megfojtott egy prostitúcióból élő, 23 éves nőt. Tovább olvasom