Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tíz éve üres Győrben a likócsi gokartpálya

A győr-likócsi gokartpálya sportfunkciójának megszüntetését tíz éve mondta ki a győri közgyűlés. Az ingatlan további hasznosítására még mindig nincs konkrét terv.
Egykor színvonalas gokart- és minimotoros-versenyeket rendeztek Likócson, de már hosszú évek óta üres és kihasználatlan a gokartpálya.

Az ingatlant a győri önkormányzat 1998-ban a magyar államtól térítésmentesen kapta, igaz, 15 éves elidegenítési tilalommal (vagyis nem adhatta el a területet). Ez a tilalom tavaly júniusban letelt. Az ingatlan jelenlegi forgalmi értékéről szakvélemény még nem készült, mivel további hasznosításáról tulajdonosi döntés egyelőre nem született.

Egy évtizede nem rendeznek hivatalos versenyeket a likócsi gokartpályán. Az önkormányzat az ingatlan további hasznosításáról még nem hozott döntést. Fotó: Bertleff András
Egy évtizede nem rendeznek hivatalos versenyeket a likócsi gokartpályán. Az önkormányzat az ingatlan további hasznosításáról még nem hozott döntést. Fotó: Bertleff András


Korábban voltak olyan tervek, miszerint 2000-ben kerékpárosok és gördeszkások vehették volna birtokba az aszfaltcsíkot, de láthatóan ebből nem lett semmi. Időközben a pálya körül több ház is épült, s az ott lakók panaszkodni kezdtek az akkor még működő gokartpályán a motorok hangos zajára. Tíz éve ez a vita odáig fajult, hogy végül 2004-ben lefújták a futamokat.

Idén áprilisban Kalmár Ákos, a térség önkormányzati képviselője arról nyilatkozott a Kisalföldnek, hogy a likócsiak egyik problémája megoldódna, ha a pálya területén bevásárlóközpont épülne.

Dr. Luksics Balázs, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási osztályvezetője lapunknak elmondta: az ingatlan további hasznosítása csak a város jelenleg hatályos szabályozási terve szerint lehetséges.
– Korábban a pálya körül behajtani tilos táblák voltak. Sajnos ezeket valaki elvitte, de az önkormányzat hamarosan gondoskodik a pótlásukról.
Jelenleg csak a bejutást megakadályozó betonelemek vannak a pálya lehajtóinál. Az esetlegesen ott látható autósok és motorosok – néhány bejelentett program kivételével – engedély nélkül tartózkodnak a területen – közölte dr. Luksics Balázs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyepmesteri feladatok – a pénzhiány nagy úr az önkormányzatoknál

Kötelező önkormányzati feladat a területükön csavargó kóbor kutyák befogása, a települések azonban… Tovább olvasom