Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Tesco, CBA webshop megyénkben? Gyerekcipőben járnak!

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg nem tudják megtölteni virtuális kosaraikat a vásárlók a nagy magyar üzletláncok webshopjaiban. Szavazás.
A kisalfold.hu közel két éve, 2013 áprilisában foglalkozott először a nagy üzletláncok (Spar, Tesco, CBA, Auchan, Lidl) webshopjával.

Most a vasárnapi zárva tartás közelegő időpontja (március 15.) kapcsán újra előtérbe kerültek a webshopok. Sőt, egyes portálok szerint az online rendelések jelenthetik az egyik "csodafegyvert" az üzletek ajtajára kerülő vasárnapi lakatra.

Nos, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) jó előre leszögezte, hogy vasárnap nem lehet majd kiszállítani a megrendelt árukat. Itt tegyük azonban rögtön hozzá: Budapestet leszámítva, megyei szinten jelenleg ennek vajmi kevés jelentősége van.

Szép tervek 2013 tavaszáról

Ne siessünk azonban ennyire előre, idézzük fel több mint másfél éve megjelent írásunk legfontosabb nyilatkozatait.

"Kiemelném, hogy nem webshop-ról van szó, a szolgáltatás azért kapta az online bevásárlás nevet, mert a vevők interneten összeállított listája alapján kollégáink gyakorlatilag bevásárolnak helyettük, s kiszállítják a termékeket" - kezdte érdeklődésünkre Varró Balázs, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs munkatársa.

Arra a kérdésünkre, hogy tervezik-e a közeljövőben Győr-Moson-Sopron megyében is elindítani a szolgáltatásukat, Varró Balázs úgy válaszolt: "még idén szeretnénk kiterjeszteni a szolgáltatást öt megyeszékhelyre, de ennek menetrendje még nem végleges".

"Az első héten naponta több tucatnyian választottak termékeket webshopunkból, míg az elmúlt hetekben napi szinten már félszázan vásároltak az internet segítségével nálunk, vagyis folyamatos a fejlődés.

Ennek megfelelően tervezzük, hogy a közeljövőben, pár hónapon belül több magyar nagyvárosban - Győrben is - elindítjuk a webes szolgáltatást" - közölte anno Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.
Győr-Moson-Sopron megyében nem beszélhetünk kiszállításról

2015 első napjaiban tömören így festhetünk képet az üzletláncok webshopjairól. A Tesco elég profira és a versenytársakénál jellemzően olcsóbbra fejlesztette "online bevásárlást", miközben a CBA-nak és a Reál-csoporthoz tartozó G'Robynak szintén továbbra is működik a házhoz szállító szolgáltatása.

De nem Győr-Moson-Sopron megyében. A Tesco a fővároson és Pest megyén kívül egyedül Szegeden és vonzáskörzetében vállal kiszállításokat.

A CBA sem jutott megyei szinten egyről a kettőre, igaz, a Győr Plazában működő CBA-ban korábban előrendelés alapján állítottak össze vásárlói csomagokat, de ez a lehetőség már megszűnt. Az okokat firtató kérdésünkre Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója azt válaszolta: ˝ez az üzletág nem volt gazdaságos Győrben˝.

Egyelőre nem tudják virtuálisan megtölteni az üres kosarakat a megyei vásárlók az interneten
Egyelőre nem tudják virtuálisan megtölteni az üres kosarakat a megyei vásárlók az interneten


Úgy tűnik, elsősorban a fővárosban népszerű az online bevásárlás


G'Roby ugyan országosan is vállal kiszállításokat, de ehhez a Magyar Posta futárszolgálatát hívják segítségül, s ennek megfelelően a szállítási árak olcsónak aligha nevezhetők. Egyedül 50 ezer forint feletti rendelés esetén ingyenes a kiszállítás.

"Az online rendelések piaca folyamatosan fejlődik, s ennek megfelelően mi is igyekszünk bővíteni az internetes kínálatunkat.

Meg kell ugyanakkor jegyezni: tapasztalataink szerint ez a bevásárlási forma a fővárosban egyre népszerűbb, ezért koncentrálunk elsősorban Budapestre" - válaszolta megkeresésünkre Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A Tesco kommunikációs osztályát szintén megkérdezte portálunk: egyelőre azonban nem kaptunk válaszokat felvetéseinkre.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Flash mobbal zárta decemberi projektjét a Kossuth Lajos Kollégium

A kollégium munkájában kiemelten fontos a jó gyakorlati nevelés.
Tovább olvasom