Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Tapintható leletek

Megtapintható, kézbe vehető kiállítási tárgyak, Braille-jelekkel írt magyarázó táblák segíti a fogyatékkal élő látogatókat azon a különleges, akadálymentesített régészeti tárlaton.
A tárlat megnyitására érkező fogyatékkal élők örömmel vették birtokba a megyében egyedülálló kiállítást, mely a Győrben és környékén talált régészeti emlékeket mutatja be, az őskortól napjainkig.
A padlón feltűnő színű vezetősávok segítik a közlekedést, az alacsony, kerekes székkel is könnyen megközelíthető asztalokon pedig 39 régészeti lelet hű másolata várja a látogatókat.

Ezeket bátran kézbe vehetik és megtapinthatják a vakok és gyengénlátók is, a kőbaltától a bronz lándzsahegyen és lábperecen át egészen az ásatásokon talált agyagedényekig, s kiállították egy római tábor makettjét is, amely szintén megtapintható, felfedezhető mindenki számára.

Az egyedülálló tárlat a „Fogyatékosok Esélye Közalapítvány" pályázatán elnyert 1 millió 400 ezer forint segítségével, összesen másfél millió forintból valósult meg, a múzeum esélyegyenlőségért kidolgozott terve első lépéseként.

– A cél az, hogy a múzeum kincseinek minél nagyobb részét tegyük a fogyatékkal élők számára is elérhetővé és élvezhetővé, hiszen a helytörténeti és néprajzi gyűjteményünknek is számos olyan darabja van, például régi fegyverek és használati tárgyak, amelyeket később hasonlóképpen szeretnénk bemutatni – mondta a megnyitón Csécs Teréz, a megyei múzeum igazgatóhelyettese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítőké(s)z tankönyv készül

A sikeres pályázatnak köszönhetően a résztvevőknek és a leendő szociális munkásoknak tankönyv… Tovább olvasom