Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tanúskodni indult, azóta rájár a rúd a győrszentiváni férfira

Lerokkantosították, ám kártérítést nem kapott az a győrszentiváni férfi, akit majd négy éve tanúskodni vitt egy balesetet szenvedett rendőrautó.

A biztosító kétségbe vonja az összefüggést a baleset és a trombózisai között, Horváth József és az őt segítő alapítvány pedig éppen ezt bizonyítaná.

˝Még mindig nem kaptam egy fillért sem a biztosítótól: lerokkantosítottak, így havi hetvenezerből és a feleségem fizetéséből törlesztjük a kölcsönünket˝ – válaszolta kérdésünkre a győrszentiváni Horváth József, aki évekkel ezelőtt egy ütköző rendőrautóban sérült meg.

Tanúskodni ment, mert egy lopás szemtanúja volt: a baleset után nem sokkal később többször mélyvénás trombózist kapott. Azóta hiába szeretne, dolgozni nem tud: kártérítést remélne a biztosítótól, céljában egy alapítvány segíti. Évek óta tart már a huzavona, pénzt azonban nem kapott.

˝Azóta fáj mindenem, mióta a rendőrkocsiban megsérültem, háromszor kaptam trombózist. A biztosító mégis kétségbe vonja a baleset és a betegségem közötti összefüggést, ezért nem fizet˝ – magyarázta Hor
˝Azóta fáj mindenem, mióta a rendőrkocsiban megsérültem, háromszor kaptam trombózist. A biztosító mégis kétségbe vonja a baleset és a betegségem közötti összefüggést, ezért nem fizet˝ – magyarázta Horváth József.

A Közlekedési Sérültek Alapítványa – melyet Kolossa József, egy kárrendező kft. ügyvezetője hozott létre – próbál segíteni Horváth Józsefnek.

A rendőrautóban megsérült férfi bizonyítaná az összefüggést az ütközés és leszázalékolása között.
– Az ügyben a biztosító által fizetett ˝orvos szakértői vélemény˝ kétségbe vonja, és nem hiszi, hogy a baleset miatt kellett lerokkantosítani a győrszentiváni férfit. Horváth József pedig már az ütközés után a kórházban elmondta: zsibbad a lába. Mégis hazaengedték: állítása szerint hónapokig csak kínlódott, olyan fájdalmai voltak, s utána ment ismét orvoshoz. A biztosító most azt állítja, a heves fájdalmat ennyi ideig otthon nem bírhatta volna – mondta Kolossa József. Hozzátette: a férfinak a trombózisok előtt semmilyen panasza nem volt a jobb térdével. Az ügyben hamarosan megkeresik a sérültet (a baleset után) vizsgáló győri orvost. Ha ugyanis sikerül bizonyítani, hogy a férfi leszázalékolása összefüggésben van az ütközéssel, remélhetnek kártérítést.

Horváth Józsefre továbbra is rájár a rúd: mivel mindenképp dolgozni szeretett volna, úgy döntött, feleségével egy kocsmát üzemeltet. Ehhez kölcsönt vett fel: az italkimérés azonban csak veszteséget termelt, így most a tartozásukat törlesztik, havi százezer forintnyi terhet nyögnek.

Ráadásul a lerokkant győrszentiváni férfi ajándékba kapott egy Zsigulit, melynek átíratásával kicsúszott a határidőből. Harmincezer forintra büntették: igaz, ennek a felét legalább elengedték. Mégis úgy döntött: bár fáj mindene, nem fizet, inkább ledolgozza ezen összeget. – Hétfőn már jártam a győri állatkertben, mivel betegeskedem, megbeszéltük, hogy jövő héten kezdek – mesélte keserűen.

Olvasóink írták

 • 14. meir 2010. december 04. 22:23
  „ajjjjjveeeeee!!
  -es akkora rud jart ra,mint amekkorat mutat!??
  szerencsetlen ember!!”
 • 13. skrisz 2010. december 02. 14:15
  „Mindegy ki kit perel, szerintem ha nála fontosabb ember ült volna abban az autóban, akkor már rég elintéződött volna az ügy. Nekem is volt biztosításom kórházi ápolásra stb. és mikor műtétre került a sor, a biztosító orvosa eldöntötte, ez a műtét nem sorolható abba a kategóriába, hogy nekem fizessenek. Szóval ennyit a biztosítókról, csak addig vagyunk jók nekik amíg fizetünk, fordítva ez már nem működik, mindenféle kifogást kitalálnak, csak nehogy pénzt kelljen vissza is adni, csak beszedni!”
 • 12. okosberci 2010. december 02. 08:57
  „A vétkes autó sofőrjét pereli??”
 • 11. Goldmund 2010. december 02. 08:04
  „7.-8. hsz-ra:
  Gondolom, olvasssák, csak ilyen ökörségekre reagálni sem akarnak (3. és 5. hsz.).
  Az újságírónak nyilván válaszolnak, ha kérdezi őket, de ő meg mit kérdezzen? Mi köze a vétlen autósnak ahhoz, hogy az autójában ülő utast kártalanítják-e?”
 • 10. skrisz 2010. december 02. 07:36
  „Szocdem! Nagy az igazság a hozzászólásában, sajnos a "rend őrei" vezetés közben folyamatosan a fülükön tartják az mobiljukat, amiért minket borsosan büntetnek. Ja persze örök közmondás, amit szabad jupiternek, nem szabad a kis ökörnek! Rendünk őrei, tőlük akármi történhet, csak az egyenruha és a kocsi a seggük alatt a lényeges nekik!”
 • 9. janika 2010. december 01. 11:58
  „Igaz is "okosberci" Egy parancsuralomban csak is kussolni tudnak és végrehajtani a parancsokat.”
 • 8. okosberci 2010. december 01. 10:41
  „Biztosan, csak talán nem szólalnak meg.”
 • 7. janika 2010. december 01. 10:40
  „Vajon a rendőrségi illetékesek is olvassák e cikkhez, a hozzászólásokat?”
 • 6. okosberci 2010. december 01. 10:36
  „Olvastátok a baleset körülményeit?? A piros lámpánál álló rendőrautóba hátulról belement egy tgk. Ebben miért hibás a rendőrség? <moderálva> (Igazszó, meg szocdem!)
  "TanulságII": ???”
 • 5. szocdem 2010. december 01. 08:52
  „Ha ez a szegény ördög busszal ment volna, a Volán rég kifizette volna a kártérítést!

  Tanuság. I. A rendőrségnek nem csak embervadászati engedélye van a szabsértőkkel szemben, de ha teljesen ártatlan embereknek okoz maradandó testi sérüléseket, akkor sem lehet felelősségre vonni. Pont mint azerbajdzsánban...
  Tanuság II. Ne ülj rendőrautóba, mert abban épp olyan sarlatán, alkoholista, szabálytalankodó és tehetségtelen a pilóta, mint amilyenekere vadászik a Te elkápráztatásodra a hatalom... Csak Őt nem számoltatják el soha a tetteiért!

  Mikor seprik már ki végre ezt a szemét felfogást a közéletből, az állam jogrendszeréből? Ez az európai út? Ne tessenek röhögtetni elvtársak!”
 • 4. Barackos 2010. november 30. 20:25
  „Nézzük csak.
  Ajándék autó ( Lada ) - Ajándékozási illeték! ( APEH )
  Lovak az udvarban !
  Másik autó ( Golf )
  A vállalkozás azért nem volt sikeres mert önmagáért beszélt.Sajnos nincs ilyen osztályú ( kb.. 8-as ) vendéglátó egység. Nem siránkozni kell , hanem talpra állni.
  "Nem a rendőrséget kell hibáztatni hanem polgári pert kell indítani a vétkes vezető ellen, ha lehet akkor oly nagy összegben , hogy belefeketedjen.
  Sajnos ebben a világban a kisembernek soha nincs igaza !"”
 • 3. igazszó 2010. november 30. 17:52
  „Ha a rendőrség követ el valamit, azt tudni kell, hogy akkora az összezárás, a korrupció, az össze-vissza írt tanuvallomás jegyzőkönyv, semmitől nem riadnak vissza. A korház is védi a rendőröket, hisz kártérítést kellene fizetni, és a rendőrség is önkormányzati cég! Sérülésekről kellene látlelet is, de nem teszik meg, még a korházi orvos sem, mert megfélemlítik....

  Volt olyan orvos, aki kikisérte a rendőrök által agyonvert beteget, és azt mondta, nem kezelheti, és nem írhatja le a látleletet, jöjjön vissza később, ha ő nem lesz itt!!!!

  Ezzel azt akarom mondani, hogy trombózist valóban lehet kapni ütközés miatt is, és sajnos még évek múlva is derülhetnek ki dolgok, amik oka pontosan lehet a baleset, a megalázó rendőri magatartás, a félelem, szorongás, fájdalom, bizonytalanság érzése is. A lelki részéról nem is beszélve! Sajnos, ez az úr ezzel a korrupt bandával szembesült, és még nemtudja, hogy igaza soha nem lehet, Mátyás idején volt utlojára igazság!”
 • 2. annobon 2010. november 30. 12:40
  „Igazat adok az előttem szólónak: van benne némi rájátszás feeling!”
 • 1. oaxacaca 2010. november 30. 10:46
  „Csak remélni tudom, hogy nem azért született a cikk, hogy az erkölcsi kötelességeink teljesítésének helyességét kérdőjelezze meg.
  Az ütközés és a térdsérülés között lehet összefüggés, de a trombózist nem csoda,hogy nem lehet bizonyítani.
  A" rájár a rúd "további része,mint elmaradt átiratás, veszteséges vállalkozás etc...miatt nem hiszem, hogy rajta kívül bárki is okolható. Nagyon gyenge asszociáció.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés után szerezte vissza járművét a győri fiatal

A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium volt diákjának a kocsiját lopták el múlt pénteken a fővárosban. A 24 éves fiatalember autós üldözés után szerezte vissza jogos tulajdonát. Tovább olvasom