Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Támogatás az onkológiai alapítványnak

Győr - A régió legkiválóbb vállalkozásai és vállalkozói adnak egymásnak randevút a csütörtök esti, VI. Presztízs-gálán. A győri egyetemi csarnokban az esemény idén is jótékony célt szolgál. A Regionális Onkológiai Alapítványon keresztül a résztvevők a daganatos megbetegedésben szenvedőket segítik.
A Kisalföld kezdeményezte Presztízs-díj, illetve annak díjátadó gálája, valamint a hozzá kapcsolódó jótékony adakozás a legrászorultabbak felé történő odafordulás is hagyománnyá vált. A díj alapítóinak, a Rába rt.-nek, az Integrál-H rt.-nek, a Graboplast rt.-nek, az Audi Hungaria Motor Kft.-nek, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, valamint a Lapcomnak a javaslatára két éve a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány, illetve a téti „Egy-Csepp" Foglalkoztatásrehabilitációs Egyesület kapta a gála bevételét, tavaly a Győri Tűzvédelemért Alapítvány, illetve az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány volt a kedvezményezett. Idén a rákos megbetegedésben szenvedők életminősége javulhat azokkal a közeljövőben megvásárolt eszközökkel, melyeket a Regionális Onkológiai Alapítvány szerez be.

– Nagy segítséget jelenthet az egyszer használatos infúziós pumpa, amely a bejáró, kemoterápiára szoruló betegek komfortérzetét javíthatja – szögezte le dr. Pintér Tamás osztályvezető főorvos, az alapítvány elnöke. – A pumpa több mint egymillió forintba kerül, a hozzá tartozó eszköz több ezer forint.

Hetente 80–100 beteget látunk el, közülük 15–20 bejáró, kemoterápiára szoruló gondozott életminősége alapvetően javulhat. Ebből az eszközből szeretnénk többet beszerezni.

Azt már dr. Szammer Károlyné alapítványi referenstől tudjuk, hogy a gyógyszerek tárolására alkalmas, speciális hűtőt, gyógyszertartályokat, az adminisztratív munkát megkönnyítő számítógépeket is részben adományokból vásárolták, s ehhez nélkülözhetetlen hátteret jelent a Regionális Onkológiai Alapítvány, amelyet nyolc éve egy beteg hívott életre – sorstársaiért.


Bárki segíthet

A civil szervezet nyitott, annak törekvéseihez bárki csatlakozhat. Számlaszámuk: UniCredit Bank, 10960008- 00000011-48100001; adószámuk: 18537389-1-08.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföldi Kincses Kalendárium 2008

Szeretné tudni, mit tartogat önnek a jövő esztendő? Szerencsét hoz vajon 2008 vagy ínséget? Bő… Tovább olvasom