Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

T. Ház: módosítók győri fejlesztésekért

Győr - Szakács Imre győri fideszes országgyűlési képviselő pénteken Borkai Zsolt győri polgármesterrel tárgyalt.

Meghatározták, a honatya milyen fontos városi fejlesztések ügyében nyújtson be módosító indítványt a költségvetési törvénytervezethez a jövő héten – derült ki a két politikus pénteki városházi sajtótájékoztatóján. A kért pénz megközelíti a 15 milliárd forintot.

Szakács Imre javasolni fogja, hogy kerüljön be a büdzsébe a Baross híd évek óta szükséges felújítása. A szorgalmazott közlekedési beruházások közé tartozik több állami kezelésű út rekonstrukciója: a Győrt Győrszentivánnal összekötő úté, a Sokorópátkai úté és a Hegyalja úté. A polgármester és a képviselő szükségesnek tartja, hogy az Ipar utca folytatásában új Mosoni-Duna-híd épüljön, illetve hogy megvalósuljon a 82-es (veszprémi) főút új bevezetőszakaszának első üteme. Az egyik módosító indítvány a Győri Nemzeti Színház épületgépészeti rekonstrukciójáról szól.

Szakács Imre megjegyezte: számos felesleges tétel van a költségvetési törvénytervezetben, amelyek elhagyásával jutna pénz a fontos fejlesztésekre. Ilyen például a Miniszterelnöki Hivatal autók, mobiltelefonok vásárlására szánt 34 milliárd forintos kerete, a több tízmilliárd forintos kormányzati kommunikációs kiadás, valamint a minisztériumi köztisztviselők végkielégítésére szánt 50 milliárd forintos tétel. Megjegyezte azt is, hogy ˝kevesebbet kellene lopni, és akkor több pénz maradna˝ a büdzsében.

Olvasóink írták

 • 1. Hedon 2009. október 03. 10:20
  „A felvetésekkel egyetértek, de ha jól tudom a Fidesz éppen
  ezt a költségvetést akarja hatályon kívül helyezni amennyiben nyer.
  Tehát ehhez a büdzséhez módosító indítvány benyújtani annyit ér
  mint halottnak a csók.
  Arra viszont jó lehet, hogy Szakács Imre következetességét majd anno nyomon
  lehessen követni. Vagyis remélem, hogy a Fideszes büdzsében is szerepelni fog
  de nem mint módosítás hanem mint alaptétel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LB-ig juthat a parkolás

Elképzelhető, hogy a Legfelsőbb Bíróságig gyűrűzik a balatonalmádi parkolási ügy, amikor is több megyénkbeli autóst büntettek meg horribilis összegre.
Tovább olvasom