Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Sztrájk: Győrben 72 vasutasból 7-en sztrájkolnak

A nappali forgalmi szolgálatra jelentkező 2.592 fő vasutasból 271 sztrájkol az országban, Győrben 72-ből 7-en nem vették fel a munkát. Győr-Moson-Sopron megyében nem bénult meg teljesen a forgalom, az Elvira továbbra is félreinformál. A MÁV tájékoztatása szerint a Nyugat-Dunántúlon nem bénította le teljesen a közlekedést a vasutassztrájk.
Győrből néhány vonat elindult Budapest és Rajka felé is, így nem alakult ki túl nagy zsúfoltság a pályaudvaron. Ebben minden bizonnyal közrejátszott, hogy az utazók felkészültek a vasutassztrájkra, és vagy elhalasztották utazásukat, vagy más közlekedési eszközt választottak.

A Győrből Budapest felé induló autóbuszokra hétfő reggel jóval többen vártak a szokottnál, ezért a főváros irányába a Kisalföld Volán egy plusz járművet indított.

A GYSEV nem sztrájkol, Sopronból menetrend szerint elindultak a vonatok - közölte Stöckert Dávid kommunikációs munkatárs.

Tájékoztatása szerint a Győr felé tartó reggeli gyors a győri GYSEV állomásig közlekedett, s nem húzott be a MÁV pályaudvarra.

A Sopron-Szombathely vonalon a vasúttársaság Acsádig viszi az utasokat, Szombathelyre busszal szállítják tovább őket. Hasonló a helyzet a Szombathely-Szentgotthárd vonalon is, ahol Ják-Balogunyomig közlekednek a GYSEV szerelvények, onnan tovább autóbusz viszi az utasokat.

Az országos sztrájk miatt a nap folyamán jelentős késésekre lehet számítani, ezért a GYSEV Zrt. arra kéri utasait, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak az állomási pénztáraknál, információs pultoknál, valamint www.gysev.hu honlapon!

Az Elvirán (a MÁV internetes tudakozóján) most sem jelzi semmi, hogy sztrájk van, elvileg minden vonalon zavartalan a forgalom - ami persze nem igaz.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. pack 2008. május 18. 23:04
  „Kedves Kicsilány! Ezt a havi 73 nettót honnan vetted? Ha jól tudom a vasutas minimum bér kb. 150-180 ezer br., abból pedig többnek kéne maradnia. + 250 ezer Cafeteria, ingyenjegy, szolgálatilakás, amit megvehetsz 1-2 milláért. Évenként infláció feletti béremelés. A diplomások meg még jobban keresnek köztük, 210 br. a bérminimum de ált. jóval többet, 250, 300 ezret kapnak.
  A MÁV-osok sírni tudnak, dolgozni nem.”
 • 27. Kicsilány 2008. február 06. 10:46
  „Kedves mindenki! Aki azt hiszi, hogy a vasutasok jól keresnek, az téved. Lehet, hogy a "nagykutyák" (sőt biztos) nagyon jól keresnek. De azok, akik az "oroszlánrészt" vagyis a vonatok forgalmi közlekedését lebonyolítják, vagy a teherforgalmat igazgatják az esőben, sárban, hóban, fagyban és még a tűző napon kint a szabadban dolgoznak, nincsnek megfizetve. A többség a minimálbért sem éri el. Egyesek dolgoznak 20-22-26 szolgálatot és családi pótlékkal együtt hazavisznek 73.000,- Ft-ot. Ebből éljetek meg, miközben alig vagy otthon, hogy a családodat ellásd. Az ünnepnapokat és a hétvégéidet is rendszeresen a vasúton töltöd. Azért ez már kicsit sok ezért a kevés fizetését. Cseréljen velem az aki mondjuk gyárban dolgozik. Majd megtudja, hogy nem leányálom a vasúton dolgozni. Igenis adjanak valamit a Cargo eladásából a Pályavasutasoknak is. Tőlük vette el a Cargo a munkát. A Sztrájk engem is érint. De igazuk van.”
 • 26. gyakor 2008. február 05. 12:11
  „Kedves patya! A baj az, lent is és fönt is (Te is bizonyítod), hogy mindíg felsorakoztatjuk az elődök bűneit, mintha az eltakarná a jelenlegiekét.
  Csak egy kérdést teszek fel, légyszives válaszolj: Ki lessz az a miniszterelnök, aki mindazt az összevisszaságot helyrehozza, ami húsz év alatt összejött? Erre válaszoljon valaki, és ne dobálózzon jobbról balra és viszont.
  Kedves pancser! Csak egy kicsit értékeld át, amiket leírtál. Van igazságod, csak finomítani kell.”
 • 25. patya 2008. február 05. 08:18
  „Pancser! Te teljesen ökör vagy!
  Azt írod: "a sajár, meg a MÁV pénzéből"! Hát elárulom neked, hogy a MÁV pénze az állami pénz (ennél fogva a miénk is) klönösen, hogy folyamatosan veszteséget termel és évről évre nyomják bele az adómilliárdjainkat, hogy ez a néhány gaskóivadék állásban lehessen! :(
  Az, pedig, hogy a korábbi gasko et. megmozdulásasiban te is csak a kormány megbuktatását célzó lehetőséget látsz, elárul néhány dolgot az egész sztrájk valódi indíttatásáról!
  Megsúgom, ez kevés lesz!
  De ne add fel, 2010-ben igen jó esély lesz rá, méghozzá anélkül, hogy további károkat okozna bárki is az országnak!
  Néhány kérdés egyébként a jó "fej" isméreveiről:
  1. Ki volt az a miniszterelnök, akinek regnálása alatt Magyarországról induló repülők bombáztak magyarlakta területeket a délvidéken ENSZ felhatalmazás nélkül?
  2. Ki volt az a miniszterelnök, aki 4 % körüli növekedéssel vette át az országot és 2-vel adta át, miközben 7-et ígért?
  3. Ki volt az a minsizterelnök, aki 4 év alatt egyetlen fillérrel sem emelte az ösztöndíjakat, a GYES-t, a közalkalmazotti bértáblát?
  4. Ki volt az a miniszterelenök, aki Kaja Ibrahimokon és Josip Tot-okon, Ezüstjahó Kft.-n stb. keresztül síboltatta ki a közvagyont?
  5. Ki volt az aminiszterlenök, aki "lenyúlta" az Állami gazdaságokat?...........
  Egyszóval azt állítóm, hoyg Fletó nem jó, de sajnos már a másik fél is "bizonyított"! :((”
 • 24. zolipress 2008. február 05. 07:57
  „Ez a sztrájk arra a legjobb, hogy felmerülsenek bizonyos alternatív utazási ötletek olcsóbban, min vonattal, vagy busszal.
  Az utitárskereső oldalak elkezdtek virágozni...
  Talán nem mindegy melyiket válassza az ember, ha a vonatjegy árának feléért is utazhat nap, mint nap...”
 • 23. pancser 2008. február 05. 07:17
  „A sztrájk szélesebb körű mint ma mint tegnap. Hajnikától és másoktól a szolidarítás távol mint Makó Jeruzsálemtől. Egyáltalán nem a nép adójából sztrájkolnak, hanem a saját meg a MÁV pénzéből. Hogy a dolog megtörténik, az a mostani vezetés gazdálkodási analfabétizmusából, magasfokú lopási tehetségéből és szemkilövő gőgjéből következik, a fő probléma a fej, Fletó!”
 • 22. Agyfelmetsző 2008. február 05. 06:48
  „Felőlem sztrájkolhatnak, de egyrészt, akkor fizessék ki a kieső béreket azoknak a dolgozóknak, akik őmiattuk a MÁV-os területeken nem tudnak munkába menni, mert a buszköltséget nem fizeti ki a munkáltató, ha vonatbérletre adott támogatást pl. Másrészt pedig legalábbb legyen a MÁV szolgltatási színvonala is olyan. Sopron és Győr között az IC rendben megy, de Győr után már sorra jönnek ki a problémák, ha az ember gyorsvonattal utazik akkor meg pláne. Meg lehet nézni a vonataikat, a kiszolgálást és még sorolhatnám. Így is többet keresnek az átlagnál, de semmit nem tudnak felmutatni ellenszolgáltatásként a díjazással szemben.”
 • 21. thaibox 2008. február 05. 05:09
  „Ezért tart ott magyarország ahol tart,mert semmi összetartás nincs a nemzetben, az emberekben, ez szörnyű! 7 ember sztrájkol, ez csodás! Gratulálok minden összetartó embernek! Így akarnak kormányt váltani?
  Így nem fog sikerülni, nem a másik szem kivájása a lényeg magyarok, hanem az összetartás! Hol van az?
  Egy normális sztájkot, megmozdulást nem tudtak még össze hozni!
  Nézzétek meg pl: a Franciákat, totál megbénult minden amikor sztrájk volt,egy hétig! Miért, mert mindenki sztrájkolt! Így nem lehet hatást gyakorolni senkire, jó nagyot röhögnek rajtatok a feletteseitek, meg a kormány,meg mindenki, ez vicc!”
 • 20. hajnika 2008. február 05. 00:38
  „Remélem addig sztrájkolnak a vasutasok, amíg nem kapnak egy civil szervezettől egy jó nagyot!! Persze azért az adóért ennyi erőbel az egész ország sztrájkolhatna, hiszen a lakosság adójáról is szó van! Érdekes, csak dolgoznotok ne kelljen. Kb. egy napot adnék egy gyárban, aztán sírnád vissza a mávos munkahelyed. Ennyi erővel te idióta állat a többi magyartól veszed el a pénzt!!
  Amúgy is hiány van, másba kellene befektetni, fejlesztésre. Nem a minuszt még jobban faragjátok! Akkor a fél országnak járna, hiszen amúgy is a magyar lakosság pénzét szívtátok el, mi fizettük a havi megélhetésed te eszetlen. És te ezek után sztrájkolsz?? Valahol 170000 Ft gyerekkel a megélhetésre? Nézz körül, mielőtt csak magadra gondolsz!!!!!!”
 • 19. Tűzimádó 2008. február 04. 21:42
  „Pancser, hogy a stílusodban válaszoljak:

  Mej te a ......”
 • 18. pancser 2008. február 04. 21:04
  „Kedves Tűzimádó! Jobban illene Rád a tolvajok szolgája. Eladták a MÁV szállítási cégét egy másik, osztrák állami cégnek. Mit csinál a magyar kormány, gazdálkodni nem csak adót szedni tud. Gyurcsány is egy sz..házi, a többivel együtt az állami vagyon lopásából szedték meg magukat. A Tengeri kalózok, Morgan, Drake meg a legalább az ellenséget fosztogatták nem a saját népüket. Te egy hitvány csicska vagy, nem is kicsi, hanem nagy!”
 • 17. truthteller 2008. február 04. 21:00
  „Béremelés legyen, azt elismerem, de akkor én is kérek a MÁV Cargo-ból befolyt pénzből, mert az adópénzünkből fenntartott és üzemeltetett cég egy részéből kérnek most a vasutasok..
  Nem elég a MÁV hiánya, de véletlenül itt egy kis plusz, amit lehetne fejlesztésre fordítani pl., de azt is még osszuk szét..”
 • 16. idegen 2008. február 04. 20:56
  „vidéki ha már az írásról beszélsz,akkor nézd meg a tiédet is (egy hónap sem birnénak) Különben ha nem tudnád mindenki azért dolgozik hogy jobban éljen. érdekes ugye.”
 • 15. vidéki 2008. február 04. 20:24
  „Drága Idegen!
  Iszom szavaid....amiben nincs hiba:
  -hugy (2*)
  -szrencséjük
  -minimál bér (egybe kellene írni)
  Ajánlom figyelmedbe a helyesírási szótárt (bár van erre progi is).
  Érdekvédelemről beszélsz?
  Az addig fog tartani amíg van pénz a VDSZSZ kasszájában.
  Én nem sztrájkolok,mivel dolgozom hogy jól éljek.....”
 • 14. Reál 2008. február 04. 20:04
  „Igen kérem, sztrájkolni csak kiváltságos helyzetben lévő alkalmazottaknak lehet. Állami fosban iggen jól lehet dagonyázni.”
 • 13. idegen 2008. február 04. 19:55
  „Te szerencsétlen vidéki .Az a probléma ma Magyarországon ,hugy nincs igazi érdekvédelem , az hugy a vasutasoknak van az külön szrencséjük.ha itt van ostoba az te vagy.Az ilyenekkel van tele az ország .Sztrájkolj te is ha tudsz.ha meg nem akkor jó neked a minimál bér. pancsernak teljesen igaza van.Ja és mielött megvádolnál én nem vagyok vasutas.”
 • 12. Denes Varga 2008. február 04. 19:17
  „A Kisalfold egy .....Milyen 7? Szamolni sem tudtok? Hogy irni nem,azt mar tudjuk..”
 • 11. vidéki 2008. február 04. 18:52
  „Fel vagyok háborodva!
  A "tisztelt" vasutasok ha elmennének egy piaci céghez (multi) egy hónap sem bírnának ki!!!
  Jól érzik magukat a dagonyában.
  Nézzük meg Gaskó arcát ha kifogy alóla a sztrájk alapba gyűjtött pénz.....
  Nem véletlen hogy a GYSEV nem áll közéjük....
  Pancser:
  Ostoba vagy,nem kicsit,nagyon.”
 • 10. Tűzimádó 2008. február 04. 17:51
  „Hülye vagy pancser?

  Olvassd már el a hős Gaskó et. életrajzát, azután irkálj már valamit.
  Gaskó - jó pénzért - hülyét csinál a kollégáiból, már amelyik hajlandó neki bedőlni.
  Egyet jegyezz meg: ahogyan Borsik Jáns mondta, akkor áll majd le a vasút, ha a mozdonyvezetők sztrájkolnak.
  Nekik azonban úgylátszik több eszük van.”
 • 9. pancser 2008. február 04. 17:44
  „Éljenek a hős vasutasok, legalább nekik van merszük! Aki meg szidja őket, jó kizsákmányolást kívánok neki, a gerinctelen szolgának! Nyaldossák gazdájuk kezét, hadd épüljenek még nagyobb villák, legyen I. Böszme fejedelemnek sok sikere és éljen a Zsaroló Veres család a mi zsírunkon!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri lett az ügyvezető

Győr - A győri Sipőcz Ernőt választotta újra ügyvezető elnökévé a Magyar–izraeli Baráti… Tovább olvasom