Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Szolidaritás: megalakult a győri csoport

A Szolidaritás Mozgalom győri csoportja alig több mint egy hete alakult meg mintegy ötven taggal. Szombaton délben a városháza előtt jelentette ezt be összekötőjük, Molnár Ákos. A sajtótájékoztató keretében arról is beszélt, hogy mozgalmuk nem politikai párt és elmondta, hogy tagjaik pénteken délben tartott találkozójával a mozgalom országos akciójához csatlakoztak.


Szombaton délben a Szolidaritás Mozgalom országszerte több településen tartott akciót: tagjaik találkoztak és a sajtónak csoportjaik bemutatkoznak.

Győrben a városháza előtt, ahol mintegy tízen jelentek meg, Molnár Ákos arról beszélt, hogy a Szolidaritás nem politikai párt, nem is időszerű szerinte most az a kérdés, hogy később párttá alakul-e. Viszont szavai szerint politikai töltetű mozgalom.

Célját ugyanis tájékoztatása alapján főként az határozza meg, hogy elégedetlen a jelenlegi kormány eddigi intézkedéseivel, mert azok az emberek jogait korlátozzák. Nem értenek egyet a Szolidaritáshoz csatlakozók többek közt a nemrég jóváhagyott új Munka törvénykönyvével sem.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a mozgalomhoz szakszervezeti csoportok nem csatlakoztak, de tagjaik között vannak szakszervezeti tagok, tisztségviselők is. Országosan már több mint ezren léptek be a civil jellegű szerveződésbe.

A Győrben ma összegyűltek között nyugdíjasok, fiatalok és középkorúak is voltak. Molnár Ákos szerint azért a városháza előtt tartották a sajtótájékoztatót, mert a helyi ügyek alakulásával is foglalkoznak, véleményüket helyi témákban is nyilvánosságra akarják hozni.

Tagtoborzásuk folyik és több akciót is terveznek a közeljövőben, de erről az összekötő még nem akart részleteket elárulni. Nagy gondnak tartja, hogy az országos törvénykezést nem előzi meg valódi társadalmi párbeszéd, egyeztetés.

Tudomásunk szerint megyénkben már korábban megalakult a Szolidaritás Mozgalom soproni csoportja.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. miracle 2011. december 21. 17:11
  „2014-ben nem valószínű, hogy lesz választás. Ha a fidesz vesztésre fog állni, márpedig arra fog, akkor nem igen lesz.”
 • 29. rabszolga2011 2011. december 19. 22:11
  „Kezd elegem lenni "mert az elmúlt 8 év" megszólalásokkal. Könyörgöm lassan 2 éve a FiDeS. kormányoz és az egyszerű olyan kis SENKIK mint én nem érezzük, hogy javulna az életünk, több kenyeret vehetünk a fizetésünkből mint korábban. Lesz ez még kegyetlenebb is. Jövő nyártól vérszemet kapnak a munkaadók és eltüntetik a melósok fizetéséből a műszakpótlékot, megemelkedik az ÁFA, az egykulcsos "többkulcsos szupibruttósnak" az átlag vagy az alatti fizetéssel rendelkezők áldozatai lesznek (vagy munkanélküliek).
  2 éve a FiDES. kormányoz és az polgárok az "elmúlt 8 évért" már "megjutalmazták" a maszopot és társait. Ha 2014-ben lesz parlamenti választás megkapja a jutalmát a FiDES. is amiért ilyen rendesen (el)bánt a fizetésből élők többségével. <moderálva...>”
 • 28. gig 2011. december 19. 09:50
  „http://mszp.hu/parttag/molnar_akos”
 • 27. szabo1936 2011. december 18. 15:06
  „Nincsen olyan politikus az egesz vilagon aki nem hazudik,ha megmondanak az igasagot a valasztoknak soha a budos eletben nem valasztanak meg oket.A problema a valsztokal van mert ok azok akik az ilyen huliganokat megvalaszak.”
 • 26. kisstam 2011. december 18. 12:06
  „DrKotász: tökéletes példája ön az uszító, populista, megosztó retorika agymosásának. Pontosan ennek a megosztottságnak a megszűntetésére jött létre a Szolidaritás. Megismétlem: ha ön tud az MSZP-n és a Fideszen kívül olyan hiteles alternatívát, aki képes ezt az országot nem a szakadék felé vinni, nagyon szívesen meghallgatom a javaslatát!!!!”
 • 25. miracle 2011. december 18. 10:44
  „dr.Kotász
  "Nem tudod miért volt kordon a Kossuth téren pár éve?"
  Nem tudod miért volt ott hónapokig alibi kiállítás?
  http://vastagbor.blog.hu/2011/04/12/kossuth_ter_kiallitas
  Nem tudod, miért alakították át a sztrájktörvényt?
  Aztán sejted-e már, hogy márc 15-én is valami fontos tárgyalnivalója lesz külhonban?
  Láttad-e, hogy Sopronban milyen hermetikusan elzárták a hétvégén, nehogy kapjon pár kokit, meg sallert?

  "Mondott valami olyant, amit nem akart hogy más halljon, és kiderült?"
  Nem ez a hazugság definíciója. Rengeteg olyat mondott, amiről utólag már szívesen hallgatott volna. Nézzük csak azt, hogy senki nem jár rosszabbul a 16% adóval, vagy azt, hogy a 2011-es mnyp eltereléseket 2012-től visszadják, vagy azt, hogy nem kell IMF. Mondhatnám ugyis, hogyha a mindenkori dátumtól visszapörgetünk fél évet, olvashatunk egy teljesen ellentétes kijelentést tőle. Szerintem igazat soha nem is mondott.”
 • 24. SC 2011. december 18. 09:18
  „Itt az idő pancser,vedd vissza a szavazatod!Mert magától nem fogja visszaadni!”
 • 23. pancser 2011. december 18. 07:29
  „OV. meg fog bukni! Egy ideig az ortobaságait még rákenheti külföldre, a bankokra, meg a 8 évre, de alighanem a gazdaságba fog belebukni. OV. egy fasisztoid szocializmus megalkotásán fáradozik ahol ő a Mákosi Rátyás, még nem kopasz, de már hullik a haja.”
 • 22. db 2011. december 18. 05:26
  „18. drKotász
  Kordon most is volt a Kossuth -téren, csak ezt a hazug orbánéknál - csakúgy mint a megszorításokat - egész máshogyan, nevezetesen fotókiállításnak hívták, a kordon pedig virágládákból állt. Elhiheted, voltam néhányszor.
  Hogy mi lesz március 15.-én? Nem tudom, őszintén szólva azt gondoltam, hogy ennyi mocsokság után eddig sem húzzák ki, de ahogy a nagy szabadságharcos is érezte 2005-ben puskapor illatát, hát most én is bizakodó vagyok.”
 • 21. load 2011. december 18. 00:17
  „8. drKotász
  "gyurcsany LEBUKOTT!!!!!
  Értitek, nem bevallotta, hanem LEBUKOTT!!!"
  Az övéi előtt vallotta be."
  Orbán ezzel még adós.
  Az IMF tegnapi váratlan elrohanása magyarázatra szorulna.
  Ami, ebben a tárgykörben a kormány részéről eddig elhangzott, az bullshit.
  Csak a fegyverletétel időpontját akarja kitolni, hátha törtánik addig még valami.
  De nem fog.
  Ha igen, az az államcsőd.
  Ahhoz nilyen kommentárt vár el a kormány részéről doktor úr?
  Az IMF hitel nélkül a költségvetés február végéig nagyjából kiürül és jön az államcsőd.”
 • 20. drKotász 2011. december 17. 23:06
  „19. kisstam
  Tényleg, és a 2x4 évet ki szavazta meg, annak milyen a leve?”
 • 19. kisstam 2011. december 17. 22:00
  „DrKotász: és szerinted ki vitte oda az embereket??? Lehet, hogy az "énfajtám" szavazata sehol nem számít, a "tefajtád" szavazata viszont igen: isszuk is a levét rendesen...”
 • 18. drKotász 2011. december 17. 21:34
  „10. miracle
  Nem tudod miért volt kordon a Kossuth téren pár éve?”
 • 17. drKotász 2011. december 17. 21:32
  „12. kisstam
  Engem nem érdekel, hogy az a pár magadfajta kire szavaz. Az nem oszt nem szoroz sehol.”
 • 16. drKotász 2011. december 17. 21:29
  „11. miracle
  Mondott valami olyant, amit nem akart hogy más halljon, és kiderült?”
 • 15. drKotász 2011. december 17. 21:26
  „13. blise
  Aztán akkor mi lesz szerinted?”
 • 14. rubeola 2011. december 17. 21:14
  „viki27 és miraklr! ÉBRESZTŐ!!!! Vége a szocializmusnak!!! Bármennyire fáj is, vége a cuculizmusnak!!!”
 • 13. blise 2011. december 17. 20:55
  „Hejj de várom már azt a március 15-ét... Bárcsak mozdulna meg ez a tunnyadt ország... Ha lesz Győrben valami jó kis megmozdulás én biztos megyek... Még egy két jó lépés, csak ennyi kell”
 • 12. kisstam 2011. december 17. 20:53
  „Dr Kotász: Azért hitelesek MÉG, mert ők még nem játszották el a szavazók bizalmát, remélem nem is fogják!!!!! Ismétlem: ha mondani tud olyan hiteles alternatívát, aki képes ezt a jobbsorsra érdemes országot jó irányba vezetni, várom ötleteit!”
 • 11. miracle 2011. december 17. 20:45
  „Dr.Kotász
  mert OV nem bukott le, mi? Oldalakat töltene már meg, hogy mit mondott 1-2-3 éve és hogy mit tesz most. Pont az ellentettjét.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy fiatal lányt Győrben

Halálos gázolás történt a győri Tihanyi Árpád úton, az aluljáró és körforgalom közötti szakaszon… Tovább olvasom