Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szolgálatváltáskor köszönt el az ezredes

Győr - Szolgálatváltáskor köszönt el a győri tűzoltóktól a december végén nyugdíjba vonuló Pesztenlehrer Lajos ezredes, katasztrófavédelmi igazgató. A parancsnok úgy érzi, kiváló munkatársakat hagy hátra, de nem hagyja őket magukra, az országos vezetés kérésére vállal feladatokat.
A szokásos szolgálatváltásra sorakoztak fel a tűzoltók a győri tűzoltóság szertárában, ám mielőtt a védőruházat és a járművek ellenőrzésébe kezdtek, Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató elköszönt az állománytól. Mint a Kisalföld december 2-án beszámolt róla, a parancsnok nyugállományba vonul.

– A nyugdíjazásomról döntés született, ami december harmincadikával lesz. Az utódomat a főigazgató január elsején nevezi meg. Három pályázó van – tudtommal mindannyian megyeiek –, az országos parancsnok közülük fog dönteni, miután egy bizottság a pályázatok áttekintése után javaslatot tesz a kinevezésre – mondta Pesztenlehrer Lajos, s hozzátette:
– Nyugodt szívvel adom át a vezetést, megnyugodva, hogy jó szakemberek vannak a városi parancsnokságokon, s jók az igazgatóságon. Jó az együttműködés az önkormányzatokkal, a védelmi bizottságokkal s a társszervekkel is.

A rövid program után Pesztenlehrer Lajos a városi parancsnokság más területen dolgozó munkatársaitól is elköszönt.
A rövid program után Pesztenlehrer Lajos a városi parancsnokság más területen dolgozó munkatársaitól is elköszönt.

A szolgálatváltáson Hullámos László ezredes, győri tűzoltóparancsnok megköszönte az állomány ez évben végzett munkáját. A parancsnok hangsúlyozta, ez évben soha nem látott műszaki fejlesztés zajlott a tűzoltóságon, ami elsősorban az önkormányzatnak köszönhető. Ezt követően Pesztenlehrer Lajostól mint baráttól s mint olyan kollégától, vezetőtől köszönt el az ezredes, akivel közel 40 évig dolgoztak a szervezetnél.

A reggeli szolgálatváltást megtekintette Simon Róbert Balázs alpolgármester, aki hangsúlyozta, a győri parancsnokság jól teljesít, s megköszönte a tűzoltók és a parancsnokok munkáját.

Egyben biztosította a állományt, hogy jövőre is minden szükséges támogatást megad az önkormányzat, kelljen az jármű- vagy eszközbeszerzésre, felújításhoz.

Az alpolgármester kijelentette: a város vezetése büszke a tűzoltókra, kitűnő szakmai munkát végeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meleg étel a rászorulóknak

Győr - Az ország több nagyvárosához hasonlóan Győrben is gondoltak a legrászorultabb családokra:… Tovább olvasom