Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Szoboravatás és emlékünnepség Öttevényen - fotók, videó

Öttevényen is megemlékeztek az 1848-as hősökről; az emlékünnepség előtt felavatták a hősi emlékparknál Petőfi Sándor szobrát március 15-én 10 órakor.

A nemzeti és az öttevényi zászlóval vonultak be az emlékpark színhelyére a 7. Pápai Nemzetőrség képviselői, akiket a Mosonszentmiklósi fúvósok kísértek.

A Himnusz hangjait követően óvodások verssel és énekkel emlékeztek hőseinkre, és zászlókat tűztek a szobor elé. Király Péter Öttevény polgármestere Dékány Lászlóné szavalata után mondott köszöntőt az egybegyűlteknek.


Videó: Gulyás Attila.


A Petőfi szobor leleplezésénél Király Péter polgármester és Benkőné Krankovics Melinda, az Öttevényért Közalapítvány elnöke közreműködtek.

A szobor megáldására is sor került, ahol az egyházak képviseletében Takács Eszter evangélikus lelkész, Wagner Tamás református lelkipásztor és Winkler Zsolt Öttevény plébánosa mondtak áldást.


Szoboravatás és emlékünnepség Öttevényen - fotók: Gulyás Attila.

Lukács László tolmácsolásában hallhatták az ünnepségre látogatók Petőfi Sándor: Nemzeti dal című versét, majd a koszorúzás következett.

Sik Gyula és Kövecset Tímea alpolgármesterek helyezték el a község polgárai nevében koszorújukat, és a Szózat közös eléneklését követően, a sportcsarnokba indultak az emlékezők.

A 11 órakor kezdődő nemzeti ünnep jegyében tartott rendezvényen öttevényi kitüntető címeket is adományoztak. A helyi iskolásokon kívül az ünnepségen az öttevényi Őszidők Nyugdíjas Egyesület is közreműködött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy hektáron égett a nádas Gyirmóton

Egyelőre ismeretlen okból négy hektáros területen égett a nádas Gyirmót határában. Tovább olvasom