Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szíj Melinda az Önök kérdéseire válaszolt

A kisalfold.hu vendége volt szerda délután Szíj Melinda, a Megasztár 5 harmadik helyezettje.


- Van olyan dal vagy zenei műfaj, amelyben szívesen megmutatta volna magát a műsorban, de nem került (kerülhetett) rá sor?
- Igen, ha döntőbe kerültem volna, nagyon szívesen elénekeltem volna Zeffirelli műremekéből a Napfivér, Holdnővér című dalt magyarul. Szerintem ez a dal - és hangsúlyozom, a dal és nem az én előadásmódom - valódi ékkő lehetett volna néhány nappal karácsony előtt a műsor fináléjában.   

- El tudná képzelni magát egy színházi szerepben? Mondjuk egy musicalben?
- Igen...

- Mit gondol, már több a rajongója, mint amennyien nem szeretik Önt?
- Nem tudom megítélni, továbbra is elborzaszt a személyem körüli gyűlöletkeltés mindenféle formája - ADVENT IDEJÉN!

- Tolvai Renit vagy Kökény Attilát tartja tehetségesebb énekesnek?
- Mindkettő rendkívül tehetséges, nem kívánom mérlegre állítani őket.

- Kérem, beszéljen arról, hogy mit akart elérni, miben reménykedett, hogyha tovább jut! Egyáltalán milyennek képzelte ezt az egész zenei világot? Természetesen gratulálok a csodálatos hangjához, és sajnálom, hogyha elkallódik.
- Nem vagyok egy karrierista típus, így soha nem töprengtem azon, hogy végül is mit szeretnék az egészből kihozni. Pusztán egy fórum volt számomra az éneklésre, majd a verseny közepétől valódi próbatétel és megmérettetés lett számomra, hogy az adott körülmények között képes vagyok-e végigcsinálni. Sok csalódást okozott számomra a verseny. Akik művészi szinten kívánják MŰVELNI a zenét, azoknak nem ez a megfelelő fórum. Rendkívül megtisztelő számomra viszont a mérhetetlen szeretet, ami ismeretlen emberek százaitól áramlott felém.  

- A zsűri nem a valódi szakmát tükrözi. Fontos, de nem súlypontos. Megbánta, hogy nem a közönségre hallgatott?
- A zsűri lelki nyomást gyakorolt rám, konkrétan a lelkiismeretemre próbáltak apellálni és számtalan eszközzel akadályoztak abban, hogy őszintén megélhessem a továbbjutás és az emberek szeretete fölötti örömet. 

- Utólag megfordult a fejében, hogy egy karnyújtásnyira volt a győzelemtől, csak még egy icipici erő kellett volna?
- A "sok lúd disznót győz" elvében nincs olyan erő, ami kellőképp hatékony lenne...!

Szíj Melinda a kisalfold.hu vendége volt. Fotó: H. Baranyai Edina
Szíj Melinda a kisalfold.hu vendége volt. Fotó: H. Baranyai Edina

- Mennyire volt beleszólása abba, hogy milyen dalokat énekeljen? Volt-e olyan szám, amelyet nagyon nem akart elénekelni, de mégis el kellett vállalnia?
- Részben volt beleszólásom, mindig kompromisszumokat kellett kötni. Rengetegen voltunk úgy a társaimmal együtt, hogy kifejezetten szándékolt dalokat lehúzkodtak. Olyan viszont sosem fordult elő, hogy rám erőltettek volna olyasmit, amit én nem akartam. Hozzá kívánom fűzni, hogy a legutolsó döntőben, amiben részt vettem, ott már nem hadakoztam a körülmények ellen, és bár megdöbbentem, amikor a rám szabott dalokat megláttam, zokszó nélkül álltam neki tanulni azokat.

- Úgy ismertem meg Önt, mint vallásos embert. Gondolkodott-e már azon, hogy karácsonyi dalokat, esetleg zsoltárokat énekeljen a jövőben? Szerintem remek lemezt adhatna ki ünnepi dalokból!
- Nem vagyok vakbuzgó vallásos, de hiszem az egy élő Istent. Nem tűnődtem ezen, de köszönöm az ötletet, gondolkozom majd rajta.

- Melyik zsűritagot kedvelte meg a legjobban, kitől tudott a leginkább tanulni a műsor során?
- Leginkább Friderikusz Sándort szerettem, akit végtelenül jó embernek tartok és boldogság számomra, hogy személyesen megismerhettem és emberségéről személyes tapasztalatból is meggyőződhettem. A bulvártól tanultam a legtöbbet...

- Ha most kezdődne a Megasztár döntője, csinálna-e bármit másként? Megbánta-e valamelyik lépését, amit a műsor alatt tett?
- Nagyon jó a kérdés... Valószínűleg nem lennék ennyire őszintén kitárulkozó, egyébként nem bántam meg semmit sem, mert az utolsó pillanatig lojális tudtam maradni a saját értékrendemhez.

- Véleményem szerint nagyon etikátlanul járt el a tévécsatorna abban a műsorban, melyben végül kiesett. Maradt Önben tüske, hogy különös körülmények között kellett távoznia?
- Nem tisztem azon lamentálni mi történ, jogszerűen történt-e... Én egyszerűen csak megélem mindezt, a sors ezt a döntést hozta számomra, én így is elégedett vagyok, mert hihetetlen dolog hosszú heteken keresztül ennyi szerető ember bizalmától övezve lépdelni előre. Az emberi szeretet a legnagyobb erő és a legnagyobb főnyeremény! 

- Szeretném megkérdezni, hogy milyen érzés ennyi idősen eljutni ilyen magas szintre?
-Magas szintet megkérdőjelezném, ennek pejoratív felhangja van számomra... Tény, hogy országos ismeretségre tett szert az ember, ez valóban nagy dolog és hihetetlen dolog ezt ennyi idős fejjel megélni. Ám rengeteg sok árnyoldalt is hordoz magában mindez... Visszautalnék a "magas szintre".

Fotó: H. Baranyai Edina
Fotó: H. Baranyai Edina


- Tud örülni a harmadik helyezésének vagy csalódott emiatt?
- Én nagyon örülök ennek a helyezésnek! Mindennek pontosan úgy kellett történnie, ahogy a sors előírta, az én küldetésem eddig szólt, de ez tökéletesen megfelel számomra!

- Szeretném megkérdezni, hogy milyen indíttatástól vezérelve jelentkezett a Megasztárba?
- Lényegében egy fórum volt az éneklésre, dédelgetett álmom volt... Indultak az előző szériák, mindig kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbáljam magam. A verseny közepe tájától rengeteg sok nehézséggel találtam szemközt magam, ott pedig már egyfajta megmérettetés lett saját magam számára, hogy képes vagyok-e rengeteg sok ellenhatással szemben végigcsinálni.

- Szeretnék gratulálni nagyszerű teljesítményéhez, s kérem: ne hagyja abba, ne adja fel! Folytassa a sikeres utat, mert megdolgozott érte, mi, a közönség pedig megkedveltük Önt. Ugye, látjuk még énekelni a színpadon?
- A szívem azt mondja, hogy szeretném folytatni, de a családomban megint egy konfliktushelyzet alakult ki, amit rendeznünk kell, mert most az a legelső, hogy rendben tudjam a családi dolgokat és csak utána tudok a többivel foglalkozni.

- Mikor hallgathatjuk kedvencünk, Szíj Melinda első CD-jét?
- Kaptam ajánlatot egy hanglemez kiadótól, tárgyalások folynak velük, jövő hét elejéig kell végleges választ adnom.

- Miért nem az X Faktorba jelentkezett? Ők sokkal igazságossabban és reálisan ítélnek. /Lásd Tabáni István-t./ Elhiszi-e, hogy kiejtetésekor be lehetett hozni előnyét olyan rövid idő alatt? Megnyugtatom, hogy mi, több százezren aki Önre szavaztunk, mi nem hisszük el, mivel ha szavazógépet állítottak volna be, akkor sem lehetett volna behozni az Ön előnyét. Meg lehet kérdezni bármely Melinda szavazót. Szeretnénk továbbra is hallani, úgy mint Tabáni Istvánt.
- Az előző két szériában is a Megasztárba jelentkeztem és boldogság volt már az előselejtezők során viszontlátnom a stábból sok kedves ismerős arcot, akik aztán valódi kollégáim lettek később a mindennapokban. Nagyon jó emberekkel ismerkedtem meg, akikkel a mindennapokat éltük, és most itt a láthatatlan kisemberekre, nyüzsi operatőrökre, énektanárra, koreográfusokra, táncosokra, kreátorokra, hangtechnikusokra és riporterekre, stb. gondolok. Nem firtatom a végeredményt, én már túlléptem ezen, örülnék ha a tisztelt rajongók is velem tartanának.

- Tudja, hogy nem csak a hangjával, hanem egyéniségével, emberi értékeivel is tömegeket állított maga mellé? Van-e olyasmi, amiben segítségre, támogatásra lenne szüksége..., bármi a folytatáshoz? (budapesti vagyok és bármikor bármiben szívesen segítenék :)
- Köszönöm szépen a segítő támogatás felajánlását és véleményét! Öröm számomra, ha ez csakugyan így történt.

- Már a vége közeledtével látszott, hogy mire megy a móka. Örülök, hogy a folyamatos „megalázást" eltűrte, ugyanis az ÉV HANGJÁRÓL volt szó és nem a zsűri szemérmetlen viselkedéséről. Valamikor amatőrként zenéltem is fiatal koromban, tehát a hallásom megvolt ahhoz, hogy produkcióit tudjam hova tenni. Nekem elhiheti, hogy ÖN  VOLT AZ  ÉV HANGJA.  Kérdésem: Lesz-e lemeze? Minden produkciójára szükségem lenne, átérzéssel hallgattam. A kritikái enyhén szólva „tudománytalanok" voltak. A VISZONT HALLÁSRA!!! Kellemes ünnepeket és boldog újévet Családjának és Környezetének!
- Köszönöm szépen a vélemény nyilvánítást. Egy lemezkiadóval most folynak tárgyalások, még nem tudok végleges választ adni. Én is Boldog békés ünnepeket kívánok minden kedves olvasónak, hallgatónak, akinek a műsor folyamán egy parányi kis örömet is sikerült juttatnom!

Szíj Melinda a Megasztár színpadján.
Szíj Melinda a Megasztár színpadján.Korábban

A győri énekesnek szánt kérdéseiket az "online@kisalfold.hu" e-mail címre küldjék el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orgonamuzsika ünnep: a szenteste előszobája

Nem vágyik különleges ajándékra, ám az, hogy együtt lesz a család, az öccse, Rákász Dániel végre… Tovább olvasom