Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Szeretek nyugdíjasként egyetemista lenni!

Pályázatot hirdet szeniorhallgatóknak a Széchenyi-egyetem és a Kisalföld.
A Széchenyi István Egyetem és a Kisalföld napilap pályázatot hirdet a győri Nyugdíjasegyetemre járóknak. Szeretnénk, ha a szeniorhallgatók megírnák a tudományos előadás-sorozathoz kapcsolódó élményeiket, érzéseiket. A legjobb történeteket díjazzuk!


Az írásokat a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre vagy a Kisalföld szerkesztőségének postacímére várjuk április 30-ig.

A győri Nyugdíjasegyetem nyolc féléve alatt számos barátság született a hallgatók között, sőt, akadt, aki itt talált társat, s olyan is, aki itt találkozott rég nem látott ismerőseivel, több mint negyven év után osztálytársaival. Mások nyugdíjastársaikat rábeszélték, hogy járjanak együtt egyetemre és azóta jó hangulatban teszik ezt. Szeretnénk, ha megírnák a hasonló élményeikről szóló történeteket, hogy azzal másoknak is példát mutassanak arra, „negyvenen túl is van élet".

Nyereménysorsolás, leckekönyvosztás, oklevélátadás..., a Nyug-
Számos barátság született, erősödött meg a nyugdíjasok között a tudományos előadás-sorozaton. Élményeikről rendre beszámolnak egymásnak, most azt kérjük, írják is meg ezeket.


Több mint ezren járnak a Nyugdíjasegyetem jelenlegi szemeszterére is, ami bizonyítja, ezt a korosztályt is érdeklik a kutatási eredmények. Szívesen bővítik ismereteiket, s az előadáson elhangzottak beszédtémát adnak klubjaikban, családjaikban. Előfordul, hogy fiatalabb rokonaiknak is új információval szolgálnak, s azután a gyerekek másképp néznek rájuk. Szeretnénk, ha erről is írnának vagy akár arról, hogy több családtag, rokon együtt jár a nyugdíjas-egyetemi tanórákra és ez különleges programnak számít náluk, már előre várják, mikor kezdődik el a következő félév, tanóra. A pályázatra beküldött írás témája lehet az is, ha a szeniorhallgató a Nyugdíjasegyetemen segítőkészséget tapasztalt társai, a szervezők, az előadók részéről, vagy ha átélhette, hogy az évtizedek alatt összegyűlt tapasztalata, tudása, az ő véleménye is számít.

Szeretnénk, ha megfogalmaznák ehhez kapcsolódó érzéseiket, élményeiket. S például azt, megváltoztatta-e nézőpontjukat egy-egy témához kapcsolódóan valamelyik előadás. Írhatnak az idősen szerzett tudás hasznáról, bármiről, ami ihletet adott és a győri Nyugdíjasegyetemhez kapcsolódik. Akár csak azt írják meg, miért jó nyugdíjasként egyetemistának lenni!

Nyereménysorsolás, leckekönyvosztás, oklevélátadás..., a Nyugdíjasegyetemen mindig történik valami. Akik megírják erről szóló történeteiket, jutalmat kaphatnak. Képünkön dr. Földesi Péter, a Széchenyi
Nyereménysorsolás, leckekönyvosztás, oklevélátadás..., a Nyugdíjasegyetemen mindig történik valami. Akik megírják erről szóló történeteiket, jutalmat kaphatnak. Képünkön dr. Földesi Péter, a Széchenyi-egyetem rektora látható.


Az írásokat a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre vagy a Kisalföld szerkesztőségének postacímére (9021 Győr, Újlak utca 4/A) várjuk április 30-ig. Fontos, hogy levelükre írják rá: „Szeretek nyugdíjasként egyetemista lenni!" A pályázatra benevező tüntesse fel pályázatán nevét, címét, telefonszámait, ha van, akkor e-mail címét is és korát. A pályamű olyan munka lehet, ami korábban még sehol nem jelent meg. Az írás maximum kilencezer karakternyi lehet. Ha kézzel írják meg történetüket, akkor kérjük, hogy négy A4-es oldalnál többet ne foglaljon el. A legjobb műveket a pályázat kiírói megjutalmazzák. Bővebb információt a 96/504-452-es telefonszámon Rimányi Zita újságíró tud adni az érdeklődőknek.

A pályázatra érkezett írásokat megjelentetjük a Nyugdíjasegyetem honlapján (nye.sze.hu) és a legjobbakat szerkesztve a Kisalföldben is.

Kérjük, hogy pályázatukra írják rá, hogy ezekhez a megjelenésekhez hozzájárulnak! A díjazottakról szeretnénk fényképfelvételt is készíteni és azt megjelentetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyelvi gondok felsőfokon

A legutóbbi adatok szerint 49.370 olyan „kvázi diplomás" van, akinek csak a nyelvvizsga… Tovább olvasom