Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

SZÉP kártya: a McDonald’s-ban tud vele fizetni, de megyei éttermekben, szállókban nem igazán

Megyénkben egyelőre 252 helyen lehet fizetni az OTP SZÉP kártyával. Önnek a régi vagy az új cafeteria rendszer jön be jobban? Szavazzon!

Az OTP SZÉP kártya-tulajdonosok már gyorséttermek, ételfutárok és éttermek között is választhatnak.

Olyan vendéglátóhelyekkel bővült ugyanis az elfogadóhelyi-hálózat, mint a McDonald's vagy a Wasabi étteremhálózat egyes üzletei az utóbbi hetekben.

Emellett lehetővé vált a plasztikkártyás fizetés a CBA bizonyos üzleteiben is.


Pihenő András pihenni indulna, de hova?
Pihenő András pihenni indulna, de hova?


Hogyan fizethetünk az ételfutároknak plasztikkártyával?

"Az OTP statisztikája szerint így 100 000 SZÉP kártya-birtokos már mintegy 5000 helyen használhatja fel juttatásait. Célunk, hogy idén utóbbi szám elérje a tízezres nagyságrendet" - számolt be portálunknak az eredményekről Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

Az OTP SZÉP kártya-tulajdonosok a Teletál és az Interfood ételfutár szolgáltatásaiért is fizethetnek a plasztikkártyájukkal. A fizetés egyszerűen és gyorsan megoldható a webshop segítségével, de egyre több ételfutár kínálja fel a mobil POS-terminálon keresztül történő fizetés lehetőségét is.

"Az OTP Pénztárszolgáltató úgy alakította ki rendszerét, hogy az a lehető legrugalmasabb legyen a Széchenyi Pihenőkártya felhasználói és elfogadóhelyei számára.

Az elfogadóhelyek ugyanis kiválaszthatják a számukra leghatékonyabb fizetési módozatot: a POS-terminál és az internetes webshop mellett akár telefonon keresztül is megoldható a számla kiegyenlítése" – magyarázta Róth Lajos.

Megyei szinten továbbra is "szegényes" az elfogadóhelyek száma

Más kérdés, hogy a megyei szálláshelyek, vendéglátó egységek és szabadidős központok listája finoman fogalmazva is szegényes az új cafeteriaként is emlegetett plasztikkártya esetében.


Megyei célpontok a hivatalos oldalon.
Megyei célpontok a hivatalos oldalon.


Az OTP SZÉP kártya-tulajdonosok Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg 252 helyen tudnak fizetni kártyájukkal – derül ki a hivatalos honlap adatbázisából.

Vas megyében az elfogadóhelyek száma szintén 280 – ezek között több termálfürdő is található –, míg Veszprém megyében - feltehetőleg a Balaton északi partja miatt – 622.

Mindez főleg annak tükrében tűnik közepes eredménynek, hogy az OTP Pénztárszolgáltató 2011 júliusában, Magyarországon elsőként bocsátotta ki a Széchenyi Pihenőkártyát, vagyis lépéselőnyben indult a másik két SZÉP kártya kibocsátó pénzintézethez, az MKB és K&H Bankhoz képest.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. John11 2012. március 26. 21:00
  „És aki nem OTP-st kapott az ájjon fejre?

  Ez az egész kicseszés.
  Igy kicseszni az emberekkel, hogy 3 féle kártya és csomó helyen az otp-t fogadják el...
  Szánalmas :(”
 • 51. macizoli 2012. február 19. 16:17
  „Egy lapka szar az egész!!!”
 • 50. Babenko 2012. február 16. 11:34
  „Mi kaptunk Szép kártyát. ÉS? A mai napig nem érkezett meg. Óvatos kérdés. Miért nem volt jó, az üdülési csekk? Ha akartam ettem vele, és abból mentem nyaralni pár napra a kis Balaton parti kempingbe, ahol a tulajdonos elfogadta. A Szép kártya..... hát nem biztos, hogy az a kis kemping el tudja majd fogadni. Wellsen hotelba valahogy nem akaródzik mennem. :) Rátettek a rohadék kártyáikra egy csomó adót, és mennyivel kevesebb cég vette igénybe? Mennyi a veszteség ez által? Nem hiszem hogy az adójával most több bejön, mint tavaly a üdülési csekkel, étkezési utalványokkal. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a kártyáknak az előállítását ki fizeti? Tud erről valaki valami infót?”
 • 49. Alerich 2012. február 15. 21:16
  „31. Patriot 2012.02.15. 10:15
  Tegyük hozzá:
  "Növekedett ugyan a magyar gazdaság 2011-ben, de az év elején várt-remélt mértéktől jelentősen elmaradt a bővülés, noha az elemzői várakozásnál némileg jobb lett az adat..... A negyedéves ütem megegyezik a tavalyi harmadik negyedév 1,4 százalékos növekedésével, vagyis beragadt, nem tudott gyorsulni a gazdaság. A harmadikról a negyedik negyedévre is csak alig, 0,3 százalékkal bővült a termelés......

  és 1,5 százalékost az egész évre, így a piaci várakozásoknál jobb lett az előzetes adat. A Reuters elemzői felmérésében ugyanakkor egyik elemző sem vállalkozott a GDP-adat becslésére. ...

  Pedig Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bő egy éve gyors kilábalásban bízott, 3 százalékos GDP-növekedésre alapozták a 2011-es költségvetést, és a várakozásukat egészen nyárig fenn is tartották. Augusztusban azonban megjött a második negyedéves gazdasági növekedési adat, és az borúsra festette a képet.
  Ősz óta aztán a miniszter és a kormányfő is már csak másfél százalék körüli növekedésről beszélt. A harmadik negyedéves adat egy kicsit a második negyedévestől is elmaradt, 1,4 százalékos expanziót jelzett.Ugyan a kormány igyekszik külső tényezőre, a rosszabbá váló európai gazdasági helyzetre fogni a reményeinél gyatrább magyar teljesítményt, de ez csak részben igaz. A régiós országok (csehek, lengyelek, szlovákok) rendre jobb GDP-adattal büszkélkedhetnek, mint Magyarország. A magyar gazdaság gyengesége mögött a kormány gazdaságpolitikáját is felelőssé tették jobboldali közgazdászok, köztük Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is.
  "Tartom, hogy a háromszázalékos vagy a fölötti növekedési ütem messze nincs benne a magyar gazdaságban. Ezt nem lehet megcsinálni. Különösképpen nem lehet megcsinálni azzal az intézkedéssorozattal, amellyel a kormány ennek nekiindult" - nyilatkozta tavaly augusztusban az [origo]-nak az első Orbán-kormány volt gazdasági minisztere.
  Az is a magyar gazdaság erőtlenségét jelzi, hogy úgy sikerült 1,7 százalékos növekedést felmutatni tavaly, hogy óriási költségvetési lazítást hajtott végre a kormány. (A magán-nyugdíjpénztári vagyon nélkül a hiány a GDP 6-7 százaléka körüli volt.
  stb.stb.stb.stb.stb-
  MTI,és origo.Ilyen is van.Ki mit akar hallani.A valóságot,vagy hajrá magyarok,a lejtőn gyorsulni is könyebb!”
 • 48. Alerich 2012. február 15. 19:42
  „29. Patriot 2012.02.15. 10:06

  "A reprezentatív kutatást a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft., valamint a kártyakibocsátó pénzintézetek - KÚH, MKB, OTP - megbízásából készítették, 500 fős telefonos megkérdezés alapján"
  Ók rendeltek a kutatást a SAJÁT "sikerük"ről,500-as!! mintavétellel! Gondolom elóre megmondták az eredményt,talán még párszáz nevet is adtak!Röhej!Lehet hogy te örömmel falod be az ilyen hülyeségeket,de az én-és más- torkán ne segíts letömni!”
 • 47. Vérforraló 2012. február 15. 18:06
  „Vitatkoztok a semmin. Valaki látott már SZÉP kártyát a reklámokon kívül? A Bözsit is csak reklámozzák de még talán mindig nem kapott senki. Így sarcolta meg Viktorka azokat akiknek ez eddig segítség volt.”
 • 46. Pistike 2012. február 15. 16:22
  „Kit érdekel a mekkdonanlds?
  Én igazi ételre akarom költeni a pénzem, nem szendvicsre.”
 • 45. pappe 2012. február 15. 15:15
  „43-hoz: Én nem általánosítottam, ezért is idézem magam abból az ominózus hozzászólásomból: "a kis- és középvállalkozások (KKV-k) zöménél eddig sem volt " Tehát nem azt írtam, hogy mindegyiknél. Örülhet, hogy ilyen - kivételnek számító - cégnél dolgozik. Ettől még persze igaz a mondás, hogy a kivétel erősíti a szabályt!”
 • 44. elemér 2012. február 15. 15:11
  „Kezdjük ott hogy mi a probléma ? Sokat kér az OTP és a bankok az üzleti tranzakciókér és azok monopoliumra törekszenek. Manapság pedig gyilkos verseny folyik a mobilos kártyaleolvasók piacán. Ezek olcsóbak mint a bankok. Na most tudom jön a nacionalizmus, ez Mo. és itt máskép megy. Tudom és a Meki ott is meg az egész világon élenjár. Nemkell Ágimama a W.C.-be és van WC papir.
  http://tinyurl.com/735tre7
  http://tinyurl.com/83gsfmw”
 • 43. 19790622 2012. február 15. 14:56
  „Kedves Pappe!
  Jó lenne, ha nem általánosítana! Képzelje, én is egy magyar középvállalkozásnál dolgozom és havi 30.000,- Ft értékben választhatok a cafetéria elemek közül, és ezen felül megtörtént az elvárt béremelés is! Szóval vannak olyan magyar tulajdonú cégek, ahol mindent megtesznek annak érdekében, hogy a munkavállalókat segítsék! Most már csak azt kellene elintézni, hogy munka is legyen, hogy ezeket a plusz kiadásokat leépítés nélkül tudja a cég jó pár éven keresztül finanszírozni. Nálunk szerencsére nem voltak leépítések, és nem is lesznek, de a cég sem tudja hosszú távon finanszírozni a plusz költségeket, ha nem kapunk munkát az államtól. Ez pedig jó pár éve így megy. A cafetéria adóváltoztatása is mintegy 31%-os terhet ró a munkáltatóra, de ennek ellenére mi megkapjuk. Szóval még egyszer kérem, hogy ne általánosíts, mert vannak még magyar cégek, és tulajdonosok, akik mindent megtesznek, hogy szinten tartsák a "jólétet".”
 • 42. mekkmester 2012. február 15. 14:50
  „ha meg nem lehetne fizetni vele a "meki"-ben, akkor meg az lenne a baja...”
 • 41. ISU 2012. február 15. 14:39
  „31. Patriot

  "A KSH megjegyzi, hogy a becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek."

  Azt, hogy valószínű, hogy nőtt hozzá kelett volna tenni !Így komolytalan önfényezés a kormány részéről megint és népbutításnak tűnik, de mi már nem hiszünk benne.Különben meg csak akkor írjnak ilyen adatokat le, ha az már konkrétum !”
 • 40. öcsi100 2012. február 15. 14:11
  „31-hez.(Patriot)
  "A növekedés hajtóereje továbbra is a mezőgazdaság és az ipari export volt."
  Ha a gazdák még többet fohászkodnak az "időjárás felelőshöz",ha még több lesz a bor-búza-békesség, akkor akár túl is szárnyalhatjuk az elmúlt évi eredményt.De mi köze van ehhez hőn szeretett kormányodnak?
  Csak nem a hajtóerő? A 430forintos traktor üzemanyag ár?”
 • 39. Losba 2012. február 15. 13:38
  „..http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/haromszorosara_dragul_a_diakigazolvany/2264631/#hozzaszolok”
 • 38. öröksoproni 2012. február 15. 13:06
  „Milyen ostoba ellentmondás: harcolunk az egészségtelen kaják ellen, chipsadót vet ki a kormány, erre ki van az első elfogadóhelyek között? A bohócos lánc. Lehet, hogy a bohóc miatt:)? A Lipóti is elfogadja? Mert annak még értelme is lenne.”
 • 37. macizoli 2012. február 15. 12:41
  „Aki kevés pénzből él az nem a Mekibe fogja elverni a cafeteria keretében kapott összeget!
  Inkább a béreket kellett volna emelni ezzel az összeggel!
  Európában nálunk a legmagasabbak a közüzemi díjak,a bérek meg osztályvezetőtől felfelé érték állók!”
 • 36. Losba 2012. február 15. 12:05
  „..85 %”
 • 35. CsabaKiraly 2012. február 15. 10:56
  „Nehogy mar az Emkeben vagy a Gellert szalodaban probaljuk ezt a "hitel" katyat hasznalni Ez a kartya semmi mas mint egy allami-segely azoknak akik nem tudjak a csaladot ellatni elelemmel. Nem lepne azonban ha valamelyik kaszinoban probalnak hasznalni hazard jatekokra a "nincstelenek".”
 • 34. goldboy 2012. február 15. 10:46
  „29! Köszönjük a fizetett hirdetést! Mindenki jobban jár, mindenkinek jobb lesz!”
 • 33. pappe 2012. február 15. 10:38
  „29-hez: "Szép" statisztika. (Mit is mondott Churchill: "én csak annak a statisztikának hiszek, melyet magam hamisítok.") Egyébként meg a kis- és középvállalkozások (KKV-k) zöménél eddig sem volt semmiféle cafetéria és ezután sem lesz! Főleg a magyar tulajdonosúaknál...”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Start a diplomáért: a miniszter Győrben

Minisztertől, hivatali elnöktől és vezérigazgatótól kaptak felvételi tájékoztatást a középiskolások. Tovább olvasom