Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Szentélyt kapott az otthon

Megáldották szombaton a győrújbaráti Szent Anna Otthon megújult szentélyét. A kápolnát két éve építették, falfestményét fiatal művészek készítették el.
Dr. Csóka Gáspár bencés szerzetes áldását adta a két éve működő Szent Anna Otthon kápolnájának szentélyére.

Gazdag festmény

A bibliai és a Szent Ferencről szóló jelenetekben igen gazdag festményt a győri származású Énzsöly Anna és az erdélyi születésű Gábriel Ajna készítette el. A középen a keresztet ábrázoló színes ablak Hefter László győri üvegművész munkáját dicséri.

Önálló lakások lifttel

Benkovich Ferenc atya elmondta, az általa vezetett Szentlélek Otthon Alapítvány 2004 januárjában vette meg az akkor már évek óta nem használt épületet a Domonkos-rendtől, s a győrújbaráti Szent Anna Otthonnak végül kettős szerepe lett. Működik egy 41 lelket befogadó átmeneti gondozó, ezenfelül pedig egy 36 fős, emelt szintű otthon. Az utóbbi – a győri Szent Anna Otthonhoz hasonlóan – önálló lakásokból áll. Az épületbe figyelemre méltón korszerű liftet szereltek az akadálymentes közlekedés végett és felépítették a kápolnát, ahol Ferenc atya tart szentmisét a híveknek.

Jelenetek, jelképek

Mint már utaltunk rá, a megszépült szentély mintegy tucatnyi olyan jelenetet ábrázol, amely jelképe a keresztényi gondolkodás történetének. Jézus, a Szentlélek, Szűzanya, Szent Anna mellett láthatjuk, amint Assisi Szent Ferenc meggyógyítja a leprást, valamint a szent stigmáinak születését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapintható leletek

Megtapintható, kézbe vehető kiállítási tárgyak, Braille-jelekkel írt magyarázó táblák segíti a… Tovább olvasom