Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Szelektív gyűjtőszigetet raktak le az újvárosi játszótér szomszédságában - fotók

Újvárosban a Liget utcában érdekes "párosítás" szúrja az ember szemét: a szelektív gyűjtőkonténerek mellett játszótér tornyosul.

A négy szelektív hulladéktároló edény közvetlen szomszédságában úgy várja a játszótér a gyerkőcöket és szüleiket, hogy a konténereket csupán alacsony kerítés választja el a homokozótól, csúszdától.

Egy járókelőt kérdeztünk az idillinek jóindulattal sem nevethető állapotokról, aki elmondta: "többnyire elég büdös a szelektív gyűjtősziget környéke, de ez a kisebbik baj, a nagyobbik, hogy a játszótér sokszor tele van szeméttel, de törött üvegekkel, konzervdobozokkal, sőt, eldobható borotvákkal is találkoztam már itt".

A korrektség jegyében tegyük hozzá: keddi látogatásunkkor "csupán" pár műanyag palackot és néhány elszórt papírdarabot, zsebkendőt láttunk itt.


Szelektív gyűjtőszigetet raktak le az újvárosi játszótér szomszédságában

"Valóban nincsenek jó helyen a szelektív gyűjtőedények a játszótér mellett"

A Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzserétől, Ozsvárt Tamástól kapott tájékoztatás szerint "ismerik a problémát, s a területileg illetékes újvárosi önkormányzati képviselő, Szeles Szabolcs bevonásával igyekeznek mindenki számára elfogadható megoldást találni a kialakult helyzetre".

"Újvárosi lakók megkerestek a szóban forgó üggyel, s igazat adtam nekik: valóban nincsenek jó helyen a szelektív gyűjtőedények a játszótér mellett.

Ráadásul a konténerek környéke többnyire annak ellenére szemetes, hogy Győr-Szol sűrűn szállítja el a hulladékokat a Liget utcából" - kezdte portálunknak Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő.

A tervek szerint 50 méterre kerülnének a konténerek a játszótértől

"A Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás és a Győr-Szol szakembereivel több egyeztetés után arra jutottunk, hogy ugyanezen a helyrajzi számon, 50 méterrel odébb kellene rakni az edényeket.

A gyűjtők költöztetésének az anyagi forrását még meg kell találnunk, illetve mindenképp szeretném azon lakók véleményét is kikérni, akik közel laknak a konténerek tervezett új helyéhez" - zárta szavait Szeles Szabolcs.  

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Tündenéne 2012. július 11. 10:02
  „31. pancser 2012.07.05. 21:34

  Én csak viccesen megállapítottam a tényt, hogy ez az első eset, hogy valamiben egyetértünk. Ettől még senki se jobb vagy rosszabb. Nem is kell vele foglalkozni.
  Amúgy ugyanezt az epizódot én is láttam, tényleg.

  26. mir 2012.07.05. 17:36
  Én is így tudtam :) (hihi, a legjobb a 3-as pontra adott válasz :D)”
 • 33. Lacika62 2012. július 08. 09:01
  „Hát elég gazos a játszótér. Az nem szúr szemet senkinek, meg az,hogy a tároló edények teteje szándékosan tönkre tették??? Magától nem amortizálódik el semmi......”
 • 32. orion1 2012. július 05. 22:35
  „Még a wc csészét sem bírtam megszokni, most meg itt a hulladéktároló "edény"”
 • 31. pancser 2012. július 05. 21:34
  „24,"Tündenéne" Nem állom meg szó nélkül az egyik mondatát. Miért ne lehetne különböző véleményünk egy dologban miért ne lehetne hasonló vagy ugyan az egy másikban? Nem vagyok én se jó se rossz, nagyjából olyan mint a többi, csak egy kicsit nagyobb a szám.
  Egyébként ezt a telepi válogatást az egyik csatornán láttam, talán a "Piszkos munkák" sorozatban, ahol fószer beállt szemétválogatónak, mert a hulladék egy részét csak kézzel kellett kiválogatni, a fémet persze nem.”
 • 30. onem 2012. július 05. 20:59
  „A felújított malom-ligeti játszóteret a polgármester adta át, már akkor is ott voltak mellette a szemetes konténerek, meg a mellé szórt hulladék - ez a párosítás az ő szemét sem szúrta!!!”
 • 29. Túrabakancs 2012. július 05. 20:44
  „Sok játszótér esetében megfigyelhető, hogy a gyereküket oda vivő szülők jobban
  szemetelnek a gyerekükkel együtt, mint a szelektív hulladékszigetet felborogató
  ill. szétszóró turkálók. Cigarettacsikkek mindenhol, az üres műanyag flakonok szétszórva,
  a taknyos zsebkendőket nem is említve. Ami szomorú, hogy sok felnőttet ezek nem is
  zavarnak. Persze ha zavarnák, nem dobálnák széjjel ugyebár... Tehát lehet mérgelődni a
  cikkel kapcsolatban, de a gond az egyes igénytelen szülőkkel van. Aki nem érintett, ne sértődjön meg!”
 • 28. háté 2012. július 05. 18:38
  „Tudjátok ez mind a gyerekekért van, a hatalom /fidesz/ szemlélete! - szokják a szelektív szemetet.
  Ezeket a lerakókat, megtervezték, véleményezték, kivitelezték. - és ezért mindért külön-külön, hatalmas pénzeket tettek el az önkormányzat és a Győr- szol részéről!

  Ha olyanokra bízták volna, akik normális,-családcentrikus életet élnek, ilyen nem történne meg!”
 • 27. gagya 2012. július 05. 17:59
  „SZeretném tisztázni, hogy ez a játszótér már talán 30 éve is itt van! Nem a szelektívvel van a baj, hanem a szelektálókkal
  Tavaly küldtem egy videót, a szelektáló román nô cimmel, aki a Székely borozó lakoja! A háztartási sze
  metet oda ürítik a közel20 lakóra pedig csak egy kukát fizetnek!”
 • 26. mir 2012. július 05. 17:36
  „Tündenéne

  1. A játszótér a 60-as években épült szóval előbb ott volt mint a konténerek. Még én is sokat játszottam ott annó :)
  2. Talán a Komszol és a ottani képviselők elfelejtették ezt tenni.
  3. Erre nemtom a választ
  4. Az a gond, hogy egy pékség is van a játszótér mellett + a 14-es végállomása + virágkereskedés+ 2 bolt. Szóval nagyon máshová kéne tenni mint 50 méter”
 • 25. orosházi 2012. július 05. 17:28
  „Érdeksérelem ilyen szűk városban mindíg lesz!
  Tessetek kimenni külföldre és utána lehet összehasonlítani.”
 • 24. Tündenéne 2012. július 05. 16:27
  „"A gyűjtők költöztetésének az anyagi forrását még meg kell találnunk, illetve mindenképp szeretném azon lakók véleményét is kikérni, akik közel laknak a konténerek tervezett új helyéhez" - zárta szavait Szeles Szabolcs."

  1. Mi volt ott előbb, a játszótér, vagy a kukák?
  2. Miért nem egyeztetnek, akármelyik is került a másik mellé?
  3. Ha eddig nem egyeztettünk, most meg hirtelen miért kell? (Bár nyilván ez lett volna korábban is a normális.)
  4. Megfogom, arrébb tolom 50 métert, kész. (Megtervezni? Egy betonplaccot? Könyörgöm...)
  5. Ha nem lenne szelektív gyűjtés, a közmunkásokat kitűnően lehetne hasznosítani az önkormányzati cégnél válogatásra. (Na az se fordult még elő, hogy pancserral bármiben is egyetértsek...) :D”
 • 23. pancser 2012. július 05. 15:49
  „Ha rajtam állna, az összes szelektív hulladékgyűjtő szigetet megszüntetném. Tud valaki olyat ahol rend van, de nem úgy ám hogy közpénzen kell rendet rakni, mert én nem?
  A megoldás nem ez, hanem az, hogy a szemétfeldolgozókban válogassák külön iparszerűen a szemetet. Néhány "szép" lélek, okostojás és álmodozó találmányával küzd mindenhol a települések vezetése. Le szelektívnek mondott gyűjtéssel, elég a bűzből meg a fertőzésveszélyből és a zsebünkre menő ötletelésből. Teccenének hulladékfeldolgozókat építeni ahol szállítószalagok viszik a szemetet a megfelelő helyekre!”
 • 22. Klesitz 2012. július 05. 15:34
  „"A gyűjtők költöztetésének az anyagi forrását még meg kell találnunk,"
  NEM kell megtalálni, az eldobott hulladékért bevett Ft. bőven fedezi.”
 • 21. mir 2012. július 05. 15:28
  „Csak mondom, hogy legalább 4 éve így van. Gyorsan sikerült reagálni az eseményre :)”
 • 20. sj666 2012. július 05. 12:52
  „A szelektív szigetek elhelyezése körül rengeteg a probléma. Találkozhatunk velük pl. templom, művelődési ház bejáratától pár méterre. Lakóházak ablakától néhány méternyire. Szerintem semmiféle építésügyi, egészségügyi törvényt nem vesznek figyelembe az elhelyezésüknél. Sokan gépkocsival szállítják a konténerekhez a szelektív hulladékot. Nyilvánvaló, hogy olyan szelektív hulladékgyűjtő számukra szóba sem jöhet, ahol gépkocsival nem lehet megállni és percekig várakozni. Legjobb megoldás lenne a szupermarketek parkolója.
  Amire még nem gondoltak a tervezők: a guberálók miatt ipari környezetté vált ezen konténerek környéke. Retenetes zajt kell elviselniük a közelben lakóknak: sörösdobozok válogatása, taposása, üvegcsörömpölés, kukák felborogatása, szemét szétdobálása, stb.
  Ajánlatos lenne a szelektív hulladékgyűjtők elhelyezésének sürgős felülvizsgálata, ugyanis a jelen módon elhelyezett kukák miatt egyre több a dühös és elkeseredett személy, akiknek még az ingatlanát is sikerült ezzel a módszerrel "amortizálni", ingatlan eladásnál súlyos értékcsökkentő tényező egy ilyen "kukasziget" közelsége.”
 • 19. gyugyu1 2012. július 05. 12:45
  „a játszótér másik végén /út válassza el tőle / van egy fűves terület amit csak kutya szar...tónak használnak , oda az út mellé egy kocsi kavics és kész ! /az 1 -s végállomásánál még kavics sincs csak föld !! / erre milyen forrás kell ?????????
  A legnagyobb baj a játszótérnél is az illegális szemetelőkkel van !! / román cigányok, az autóból este kidobott szemét, meg az a biciklis guberáló aki sörös flakonokra specializálta magát,saját kulccsal rendelkezik,és ha valami takarja az "árut" szívbaj nélkül kiborítja a konténert !!!!! ÉS EZ A HELYZET AZ ÁREMELÉS UTÁN CSAK ROSSZABB LESZ !!!
  Azok akik oda szórják a szemetet nem rendelkeznek győr kártyával,úgy hogy ne jöjjön nekem senki az ingyenes hulladék lerakási lehetőséggel !!

  AZ ÉVENKÉNTI LOMTALANÍTÁS ELHAGYÁSA EGY NAGY HULLADÉKLERAKÓ HELYÉ VÁLTOZTATTA GYŐRT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 18. Zsokuci 2012. július 05. 12:03
  „Csanakon is ott van.”
 • 17. gonzo 2012. július 05. 11:11
  „10.1000mester,gondolom csak ironizáltál....

  Azoknak az edényeknek szilárd alapot kell betonozni/aszfaltozni/térkövezni.Ezt meg kell tervezni.Ha nem a Győrszol végzi a munkát,lehet,hogy még meg is kell pályáztatni.A végösszegbe bele kell építeni a nyertesnek a vele kapcsolatban álló vezető visszacsúsztatott 20%-át is.Így fog aztán a kb.30.000forintos munka 530.000ft-ba kerülni.Erre kell megtalálni a forrásokat.....Meglesz,ne aggódjon senki.”
 • 16. 49. 2012. július 05. 10:13
  „A gyűjtőedények a kerítésen kívül vannak, csak a használatával lehetnek gondok.
  Bárhová raknák őket, ott is valakinek nemtetszését váltaná ki.”
 • 15. nemzöld 2012. július 05. 10:10
  „T. Szeghalmi Úr!
  Nem túl jó a reakcióideje.
  Az a szelektív sziget 8 vagy 10 éve van ott. A játszótér pedig kb. már 6 éve "tornyosul".”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr-Abda kerékpárút - nádas helyett a Nép utcán át - térkép

Változás az eredeti tervhez képest, hogy nem a Bécsi úti nádason át vezetik be a kerékpárutat a… Tovább olvasom