Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Széchenyi tér: gyorsított ''eljárás''

Két hónap múlva talán már konkrét tervek is lesznek, milyen legyen a győri Széchenyi tér – mondta egy tegnapi konzultáció után Ottófi Rudolf alpolgármester.

Változatlanul téma, hogy milyen legyen a felújítás után a győri Széchenyi tér. Számos ötlet, javaslat érkezett már ez ügyben, de nem csak a város polgárai beszélnek ezekről. Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere lapunk kérdésére elmondta: tegnap igen hasznos, konstruktív konzultációt tartottak szakemberekkel a Széchenyi tér jövőjéről. A tanácskozáson ott voltak az örökségvédelmi hivatal, a múzeum, a levéltár, a városépítési osztály, a kulturális csoport illetékesei, a jegyző és természetesen a város főépítésze is.

Gyorsított ütemű konzultáció indult el, s remélhetően két hónapon belül már a konkrét tervekről lehet tárgyalni, mondta az alpolgármester.

A Széchenyi térre ugyan 2000 óta van kész felújítási terv, de ezt nem alkalmazzák „egy az egyben". A gránitburkolat például nyáron túl forró lenne...

A Széchenyi teret élővé kívánják tenni. Egyelőre ugyan nem lehet a föld alá menni, ám a térnek az a része, amely értékes régészeti leleteket rejt, olyan burkolatot kap, hogy később rombolás nélkül megvalósítható legyen a feltárás és az állandó bemutató kialakítása. Föld alatti munkák – közműcserék – a tér déli oldalán lesznek.

Ottófi Rudolf azt is elmondta, a tegnapi megbeszélésen a Lloyd épületéről nem volt szó, ám a tér rengeteg további lehetőséget ad a későbbiekben is, nem lesz úgymond „száz évre bebetonozva".

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kellenek a kapaszkodók

Igazi ünnepre várta a tagokat, az adományozókat és a támogatottakat szombaton este az Első Győri Lions Club. Az estet a köszöntők során túl Szabó Andris és a Győri Balett fellépése tette még emlékezetesebbé. Az omegás Benkő László szerint „...elbitangolt világunkban a Lions egyfajta kapaszkodó." Tovább olvasom