Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Szebb hangokon szól a zenei képzés

Győr - Igen becses hangszerrel gazdagodott a győri Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola, amely már évek óta a „konzi" tagintézményeként működik. Közös erőből egy három és fél milliós értékű Yamaha zongorára pályáztak.
Nem gyakorlásra való a hangversenyzongora, arra ott vannak a jól kipróbált pianínók a felsős helyiségekben. Az új hangszert csak énekórán, koncerteken és a koncertek előtti felkészülés idején használhatják a diákok. A Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Bartók Béla ének-zenei iskolájának még nem volt saját hangversenyzongorája, korábban is – több mint egy évtizeddel ezelőtt – csak a filharmonikusokét használhatta, s azóta egy levitézlett, felhangolhatatlan hangszeren játszottak a növendékek.

Az új hangszert többek között Kalász Dóra és Tímár Natália avatta fel, tanáruk Welleszné Márton Orsolya. Fotó: Krizsán Csaba
Az új hangszert többek között Kalász Dóra és Tímár Natália avatta fel, tanáruk Welleszné Márton Orsolya. Fotó: Krizsán Csaba

Benkő Szabolcs, az egyesített zenei intézmény igazgatója elmondta: az integráció után zenei szakképzési céllal nyújthatta be pályázatát a „konzi", s győr-szigeti általános iskolája így nyerte el a 3 és fél millió forint értékű Yamaha zongorát, amelyet tegnap fel is avattak a gyerekek.

Csókás Emma, Hajducsi Fanni, Payer Veronika, Kalász Dóra és Tímár Tina játéka után Benkő Szabolcs megköszönte a nemrég nyugdíjba vonult Marosi István munkáját, mivel – mint hangsúlyozta – a pályázat megírásában és sikerében a Bartók-iskola volt igazgatójának oroszlánrésze volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muzeális tárgyak a csatornában

Győr - A belváros egyik legrégebbi csatornájának tisztításakor időnként a régmúlt emlékeit hozzák… Tovább olvasom