Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Százmilliós intézményfejlesztés Sokorópátkán

Egy 144 millió forintos projekt keretében korszerűsítették és bővítették a Sokorói Közoktatási és Közművelődési Központ óvodáját és iskoláját. A két tagintézménybe a helybelieken kívül még hat településről járnak gyerekek.

Több feladatot lát el a Sokorói Közoktatási és Közművelődési Központ Sokorópátka életében: az oktatási funkción kívül kultúrház és könyvtár, valamint sport- és közéleti rendezvények helyszíne is. Nemrégiben a többcélú intézmény óvodáját és általános iskoláját újította fel, korszerűsítette és bővítette az önkormányzat. A nagyszabású beruházás 144 millió forintba került, ehhez 136 millió forintos állami és uniós támogatást kapott a település.

Czibulya Balázs polgármester elmondta, hogy a projekt részeként mindkét épületben gyarapodott az eszközállomány, az iskolai rész két tanteremmel, az óvoda egy 60 négyzetméteres tornaszobával bővült. Emellett teljes akadálymentesítést végeztek. A környezetbarát és energiahatékony beruházás keretében mindkét épület homlokzatát, födémét hőszigetelték, korszerűsítették a két intézmény világítási és fűtési rendszerét. Felújították, kibővítették, korszerűsítették az óvodai főzőkonyhát, az iskolai melegítőkonyhát, valamint új játékokkal gazdagodott a két nevelési-oktatási egység udvara. Ezenkívül nettó hétmillió forint értékben modern oktatási eszközöket és bútorokat is vásároltak az intézményeknek.

Örömmel vették birtokba a sokorópátkai iskola diákjai a nyáron felújított épületet. Fotó: Bertleff András
Örömmel vették birtokba a sokorópátkai iskola diákjai a nyáron felújított épületet. Fotó: Bertleff András


– Sokorópátkán ezzel a fejlesztéssel új korszak kezdődött. Korszerű infrastruktúra párosul a szakmailag magasan képzett, emberileg kiváló pedagógusok áldozatos munkájával – hangsúlyozta Czibulya Balázs. – Intézményünk minden szempontból méltó a jövőre. Nagyon remélem, hogy ezt nemcsak mi, sokorópátkaiak, hanem egyre többen így gondoljuk. Értékes intézményeinket óvnunk kell, megtartanunk gyermekeink számára. Szeretnénk, ha minél több gyermek élvezhetné a korszerű óvodánk, iskolánk előnyeit. Erre reményt ad az, hogy intézményeinkbe több településről, így a helyieken kívül Gicről, Bakonytamásiról, Bakonygyirótról, Győrszemeréről, Győrújbarátról és Tényőről is járnak gyerekek. Reményt adnak fiatal, többgyermekes családjaink, az ide költöző családok, akik gyermekeiket biztonságban, egészséges környezetben szeretnék tudni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaskakas-ház: megújul félmilliárd forintból

Több mint félmilliárd forintért újítja fel és alakítja át a győri Vaskakas-házat a tulajdonos. Tovább olvasom