Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szavazni lehet a pápaszoborra

Győr - Az Arrabona Városvédő Egyesület és az Összefogás Polgári Egyesület elsőként a II. János Pál tér átalakítását, valamint egy, a pápát ábrázoló szobor megépítését kezdeményezi.

Március 18-ig, a városháza aulájában lévő kiállításon bárki szavazhat az általa kiválasztott szobor mellett.

Az elkészített szobormakettek Győrfi Lajos szobrászművész munkái. Egyik idősebb korban, pásztorbotjára támaszkodva, míg a másik áldásra emelt kézzel ábrázolja II. János Pál pápát. A szobor 2,8 méter magas is lehet, költségének felső határa pedig 21 millió forint. A szobrok mellett a tér átalakításának tervei is megtekinthetők: a térszín új, színes burkolatot kapna, valamint a színház jelenlegi, nem túl szerencsés lépcsősorát is átalakítanák.

Az új tér tervezeteit Szigeti Ferenc és Szabó Gyula építészek készítették, ők mutatják a választható szobormaketteket. Fotó: H. B. E.
Az új tér tervezeteit Szigeti Ferenc és Szabó Gyula építészek készítették, ők mutatják a választható szobormaketteket. Fotó: H. B. E.

– Amennyiben a kiállítás megnyeri a győriek tetszését, az Arrabona Városvédő Egyesület elkészíti a kialakítás és a szoborelhelyezés engedélyezésének terveit, majd kezdeményezi a gyűjtés megindítását, hiszen a kellő fedezet még nem áll rendelkezésre – fogalmazott Herkely Ákos, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Olvasóink írták

 • 7. santa_lucia 2010. március 12. 16:39
  „titokgyula, ha nem a pápának, akkor miért a pápának állítanak szobrot (pásztorbottal avagy áldást osztva)?
  Aztán itt nem megegyezö-eltérö véleményezésröl, söt nem is keresztény-nemkeresztényröl van szó. Csupán arról, hogy a katolikus egyházon belüli pedofiliával és egyéb mocskok dolgokkal kapcsolatos botrányok ügyei, amelyek hetek óta foglalkoztatják a nyugatabbra élö embereket, többségében 20-30 évvel ezelötti ügyek. ?s akkor ki volt annak a magasságosnak a fenenagy földi helytartója?... ?s ami még elkeserítöbb: nem, mintha manapság már nem lenne minisztráns-megrontás, szexuális visszaélés az említett egyházon belül...
  adalfold: bárcsak csupán bálványimádat lenne a katolikus templomokban, sekrestyék mélyén és az egyházi iskolák néma falain belül!... Ezen gondolkodom és ez az, ami zavar. Egy teret lehet ezerféle módon, kevés pénzböl is nagyon izlésesen kialakítani.”
 • 6. adalfold 2010. március 12. 15:09
  „BÁLVÁNYIMÁDÓ KATOLIKUS,,TESTVÉREINK".
  SIC.
  :D:D:D:D:D:D:D”
 • 5. futóbab 2010. március 11. 18:48
  „Max 28 milla! Rengeteg pénz! Természetesen a tér felújítása szükséges,de a pápa szobor nélkül is bizonyára tetszene az embereknek.A maradék misiket pedig értelmesebb dolgokra is el lehetne költeni.
  Híres a pápa,de szobrot véleményem szerint nem érdemel,sem Győrött,sem az ország más területén.”
 • 4. CsabaKiraly 2010. március 11. 07:18
  „Sa´nta Lucia, Janos Pa´pa megerdemli, hogy OROKKE emlekezzunk ra.
  Persze a nem-keresztenyeknek nem tetszik.
  Ez termeszetes.
  Nincs olyan dolog a vilagon amikor minden ember velemenye megegyezik.
  Ez is termeszetes.”
 • 3. urbaniastapista 2010. március 10. 20:55
  „Ajajaj!
  Csak nehogy egy koronázódomb teremtődjön elé, mint az országzászlónál.”
 • 2. titokgyula 2010. március 10. 19:24
  „Nem a Pápának akarnak szobrot állítani, hanem a teret szeretnék helyre állítani. Ha esetleg sétálsz , nézd meg miért.
  El kell menni a Városháza aulájába megnézni a terveket.”
 • 1. santa_lucia 2010. március 10. 16:47
  „Meglepödve és fanyar szájízzel olvasom, hogy mig Ausztriában és Németországban a katolikus egyházon belüli gyermekmegrontással és pedofíliával foglalkoznak (igen elítélöen - jogosan!), addig Magyarországon a pápának állítandó szobor a legaktuálisabb téma... Az elöbbi undorító, legalsóbb szellemi kategória, az utóbbi felháborító!
  Ráadásul még össze is kell koldulni rá 21 millát... Amit ezer más, ennél hasznosabb dologra lehetne, söt kellene költeni! Csak fogom a fejem... A legjobb itthon nem is olvasni újságot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerda este érkezik a havazás

A Kisalföldön is esni fog a hó, de a nagyobb mennyiséget délebbre várják. Narancs figyelmeztetés van… Tovább olvasom