Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Szandra gyógyulásáért főznek

Ravazd - Félsteril szobában tölti a mindennapjait édesanyjával együtt Laposa Alexandra, aki súlyos betegségből lábadozik a fővárosi Szent László Kórház hematológiai osztályán. A 11 éves kislánynál idén június 13-án diagnosztizáltak rendkívül rossz vérképet, majd többszöri vizsgálat után megállapították a súlyos kórt.
A Gárdonyi Géza-iskola ötödikeséért szülei és két bátyja mellett a rokonság, a barátok és az ismerősök is nagyon aggódnak. A család szó szerint felélte már minden anyagi tartalékát, a ravazdiak ezért gondoltak a jótékony főzőnap ötletére.

A főszervező, Molnárné Varga Tímea, a helyi óvoda szülői munkaközösségének elnöke elmondta, a legutóbbi, szülői báljuk bevételét is felajánlották Laposáéknak. Szandrának a csontvelő-átültetés miatt steril szobára és körülményekre lesz szüksége. A szombati, „Ne főzzél, hanem gyere és vegyél!" szlogennel meghirdetett jótékony program is ennek kialakításához járul hozzá.

– Bárkit megkerestünk a kéréssel, mindenki segített valamivel, s jónak tartotta az ötletet – sorolta a főszervező, Molnárné Varga Tímea. – A cégek, vállalkozók mellett civilek is támogatják a főzőnapot, amelynek bevételét a családnak továbbítjuk.

Azt már Szandra édesapjától, Laposa Jánostól tudjuk, hogy a ravazdiak közül többen rendszeresen érdeklődnek a kislány állapota iránt, a jótékony főzőnap hírét pedig megkülönböztetett érdeklődés kíséri a településen.

Az édesapa, Laposa János nagyon bízik kislánya gyógyulásában, akinek a
Az édesapa, Laposa János nagyon bízik kislánya gyógyulásában, akinek a

– A két fiam iskolás, a kisebbik, Dávid a Lukács-iskola gépgyártó osztályába, a nagyobbik, János pedig a Széchenyi-egyetem műszaki menedzseri szakára jár – mondta el az édesapa.

– Mindannyian nagyon aggódunk Szandráért, s bár egymás közt beosztjuk a házimunkát, nagyon hiányzik itthonról a feleségem is.
A tehetséges, kiváló tanuló Laposa Alexandra fotója a Szín 5-ösök közt is megjelent a Kisalföldben. A kislány számára fél gyógyulás, hogy mellette lehet az anyukája s hónapok óta kitartóan gondozza, ápolja. A két testvér is sokat segít otthon, de a nagymamákra is bizton számíthat a család, akik ha kell, megfőznek, mosnak, vasalnak.

– Bízunk benne, hogy a lányunk legyőzi ezt a súlyos kórt – így Laposa János. – Bonyolult, összetett dolog ez, de már fél siker, hogy a csontvelőt – legalábbis úgy tűnik – befogadta a szervezet.

Ha minden jól megy, szeptemberben újra iskolába járhat a lányunk. Ez lebeg előttünk, no és a folytonos remény, hogy nem adhatjuk fel- mondta Laposa János.

– Köszönjük mindenkinek, akik velünk éreznek és holnap déltől ott lesznek velünk a ravazdi faluházban s annak környékén – tette hozzá az édesapa.

Művészek, csoportok is csatlakoztak

A helyben főzött bográcsételek, ecetes hal, beré és sült krumpli mellett a kultúrára is gondoltak a szervezők. Így fellép Szabó András, Bende Ildikó, Kertes Anna, Szűcs Kinga és Nagy Balázs, Márió, a Fatime, a Free Time Band, a Jaffa zenekar, a szanyi Bokréta, az Écsi Citerazenekar, Kovács Anna, Bertalan Fanni, Horváth György, a helyi iskola néptánccsoportja, Czompó Ferenc, Horváth Miklósné és Tóth Pál Imréné.


Olvasóink írták

 • 4. Tímea42 2008. november 17. 09:12
  „Én a családnak szeretnék üzenni. Nagyon sok kitartást kívánok nekik. Szükségük van rá. Talán a nehezén már túl vannak. Mi már végigcsináltuk ezt lassan 4 és fél éve. Sok-sok türelemre volt szükség de megérte. A fiam azóta teljesen tünetmentes. Mégegyszer sok sok kitartást. És köszönet asegítő embereknek is.”
 • 3. Tűzmadár 2008. november 16. 09:55
  „Csak annyit mondok jobb lett volna a rendezvény ha nem bent tartják a kulturteremben mert a sok ember nem fért el nem volt levegő egy idős rosszul is lett, pedig sokan mondták a Polgármester és a falú "nagyjainak"de lepergett róluk mind a falra hány borsó. Egóista önös érdekből azért sem úgy lesz mert nem és azért se stb..stb...nem kellett volna.De ennek ellenére sikeres volt a rendezvény köszönet a sok együtt érző embernek.
  EGYÜTTÉRZŐK-POLGÁRMESTERÉK 1:0.”
 • 2. Hitetlen 2008. november 15. 09:29
  „Szép cselekedett legalább a szegényebb sorban lévők fogjanak össze mert ha lessz elszámoltatás, mert kell hogy legyen akkor az összefogásra nagy szükség lesz. De az biztos aza sok milliomos egy sem fogja élvezni a túlvilágon az össze harácsolt pénzét. Nem lenne jobb még éltükbe jót tenni a rászorúkon? és nem holmi lions+rotary név mögé elbujva tovább harácsolni...”
 • 1. Győrimotorosok 2008. november 14. 22:12
  „Kedves Alexandra és Laposa család.
  Az önök baján, bánatán nem illik másnak nevetni, viccelődni, szórakozni vagy mókázni. Mi a Győr és környéke motorosok Baráti kör közhasznú egyesület is hallottunk az önöket titeket ért tragédiáról. És az egyesület vezetősége úgy döntött, kilátogatunk mi is a jótékonysági falunapra, és ha nem is annyi összeget mind, amit már sokan igazolni tudnak, de nem megyünk üres kézzel. Alexandrának sajnos, de nekünk természetes,hogy kifogyott a lehel kürtünk, így év vége felé elvitte majd az összes pénzünket egy nagy volumenű segítségünk egy új szívesnek a feje ölé lakhatóvá tett épület. Amiről a Kisalföld egy-kétszer már be is számolt. De ígérjük, hogy a jövő évi motoros találkozónk bevételéből 2009.május 7-8-9., már ha sikeres lesz, az Alexandra lesz az első, akin próbálunk segíteni az adományunkkal. Nagy tisztelettel és örömmel olvassuk, hogy mások is éreznek úgy, mint mi a ,,jószívű"motorosok. Csak gratulálni tudunk és meg emeljük a képzeletbeli kalapunkat a fő szervezőnek MOLNÁRNÉ VARGA TIMEÁNAK. A három kiskorú gyereke (4 és 2-2 évesek) mellett elvállalta e nemes cselekedetett és véghezviszi tűzön, vízen át. És köszönet így ismeretlenül is a sok segítő szándékú helyi embernek vállalkozónak,támogatónak. Sok sikert hozzá, és mielőbbi gyógyulást az Alexandrának.
  www.gyorimotorosok.hu”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre szóló barátságok kötődnek a zene nyelvén

Győr - Többféle érdekességgel is szolgált a hétvégén Győrben megrendezett II. Lengyel Zenei… Tovább olvasom