Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Számos területen előrébb léptek az egyetemek

Győr-Moson-Sopron - Napvilágot látott a 2008-as hazai felsőoktatási rangsor. A Nyugat-magyarországi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem több kategóriában is az élmezőnyben végzett.
A minőségi rangsor a felsőoktatási intézmények gépészmérnöki, idegenforgalmi, informatikai, jogi, kommunikációs, közgazdasági és orvosi képzéseit érinti. A sorrendet a túljelentkezés, az egy tanárra jutó diákok száma, a minősített oktatók aránya, az OTDK-eredmények, a végzősöket alkalmazó vállalatok véleménye, valamint a munkaerő-közvetítők és fejvadászok meglátásai alapján állapították meg.

A gépészmérnök-képzésnél – a tizenkét egyetem közül – a győri összesítésben a 6. helyezett lett. Oktatói összetétele alapján – és a fejvadászok értékelése szerint is – az 5. legjobb az országban. Országos Tudományos Diákköri Konferencia tekintetében viszont a 3 helyezést érte el. Informatika kategóriában összesítésben a NYME a 8. – megelőzve a Budapesti Corvinus Egyetemet –, a győri Széchenyi István Egyetem a 10. a tizenhét egyetem közül. A diák-tanár aránynál a NYME a lista első helyezettje lett, a győri egyetem a 11. Oktatói összetételnél a NYME a 4., a Széchenyi a 9. helyen végzett. A fejvadászok a Széchenyit a 9., a NYME-t a 12. helyre, a foglalkoztatók a NYME-t a 10., a Széchenyi-egyetemet a 11. helyre rangsorolták.

A jogi képzésnél – nyolc egyetem közül – a Széchenyi-egyetem a tavalyi 7. helyről a 3.-ra ugrott, a diák-tanár aránynál és a túljelentkezésnél pedig a 2. helyen végzett. Oktatói összetétele alapján is a tavalyi 7.-ről a 3. helyre rukkolt elő.

A közgazdász-képzésnél – huszonhat intézmény közül – a NYME összesítésben a 4. legjobb az országban (tavaly az 5. volt), a Széchenyi a 10. lett (tavaly a 14.) A diák-tanár aránynál a NYME az első helyre lépett elő a tavalyi tizedik hellyel szemben, a Széchenyi a 18. helyről a 16.-ra javult. A túljelentkezés alapján a NYME a 7. (tavaly 12.) a Széchenyi a 9. (tavaly a 14.) Ezzel szemben az oktatói összetétel kategóriában a győri egyetem a tavalyi 25.-ről a 13.-ra javult, a NYME a 15. helyről a 22. helyre esett vissza. Az OTDK alapján a NYME az 5., a Széchenyi a 11. A fejvadászok a győri egyetemet a 7., a NYME-t a 9. helyre minősítették a 26-ból.

Az idegenforgalmi oktatásnál a NYME a tavalyi 3.-ról a 6. helyre csúszott. a foglalkoztatók és a fejvadászok szerint viszont a 4. legjobb a képzési helyek között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besurranó specialisták jártak a megyében?

Győr - Előzetesben van az a kvartett, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bevált módszerükkel vezettek… Tovább olvasom