Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Számlát nyitottak a tűzeset károsultjainak

Táplánypuszta - A táplánypusztai mentálhigiénés otthon szomszédságában pusztító tűz hat család életét vágta ketté, mint megírtuk, összesen 24-en maradtak hirtelen fedél nélkül. A baj mindig rosszkor kopogtat, ám már csak a novemberi hűvös ősz miatt is a lehető legrövidebb időn belül kellett cselekednie a helyi és a megyei önkormányzatnak. Szerencsére mindenkit sikerült elhelyezni.
Pénteken lesz éppen két hete, hogy a Piróth Endre mentálhigiénés otthon szomszédságában lévő szalagház tetőszerkezete negyedórán belül leégett. Voltak, akiket a szomszédos intézményben helyeztek el, másokat – ideiglenesen – rokonok fogadtak be. A végleges lakásmegoldást azonban többen is sürgetnék, csakhogy az önkormányzat ereje véges. Sándor Károly, Töltéstava polgármestere mindenesetre a legrövidebb időn belül számlát nyitott a mindenüket elvesztő családoknak.

– Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a segítőkhöz, 250 ezer forint indulótőkét a polgármesteri keretemből helyeztem el – szögezte le érdeklődésünkre a település első embere. – A megyei önkormányzat és a Vöröskereszt gyors segítségére is számíthattunk, ám jelenleg a családok végleges lakásmegoldása okozza a legnagyobb fejtörést.

Csehi Róberték lakásából ennyi, meg a család kétségbeesése maradt. Még személyes irataik is elégtek. Fotó: Krizsán Csaba

A tűzesetet három kisgyermekével átélő Lengyelné Petrovicz Krisztina másfél hete telefonál, utazik, próbál intézkedni az ügyben, hogy családjával együtt mielőbb valamilyen lakásmegoldáshoz jusson. Az édesanyát ötödmagával rokonok fogadták be, de éppen tegnap találtak helyben egy villany nélküli, üresen álló házat, s ezt – visszaköthető villannyal – kibérelnék. Ügyükben nem telik el óra üresjárat nélkül, mindenesetre az asszony már a környező települések polgármestereivel és Kara Ákossal, a megyei közgyűlés alelnökével is egyeztetett. A lényeg: változtatni szeretne az életén.

Sándor Károly, Töltéstava s a hozzá tartozó Táplánypuszta polgármestere bizakodó: folyamatosan keresik a jó megoldást nemcsak Lengyeléknek, de a többi családnak is. Gyűjtést szerveznek azért, hogy mielőbb végleges lakásmegoldáshoz juttassák azokat, akiknek ruhái, személyes holmijai a tűzben odavesztek. Olvasóinkat is kérik, aki tud, segítsen a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet 59300340-11013477-00000000 iskolai alapítványi alszámlaszámán keresztül. Minden forint számít, hiszen a bajban az is közös, hogy a családoknak nem volt megtakarítása, bármije, ami ma pénzzé tehető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ár közül az olcsóbb az érvényes

Győr-Moson-Sopron - Ha többféle ára van a terméknek a bolton belül, a vevőnek a legalacsonyabbat… Tovább olvasom