Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Szalagavató a megújuló Móra-iskolában - Galéria

A szalagavató is a megújulás jegyében zajlott, a végzős tanulók nemcsak szalaggal, hanem mórás kitűzővel is gazdagodtak. A kitűző a mórások közösségéhez való tartozás értékét emeli ki.

A szalagavató ünnepség január 28-án, pénteken este hatkor vette kezdetét a Móra Ferenc Általános és Középiskolában. Először Csengeri Mária, az iskola igazgatója köszöntötte a végzős diákokat, a pedagógusokat és vendégeket, felidézte a szalagtűzés történetét és e szertartás jelentését a magyar iskolakultúrában. Beszélt a jövő feladatairól, a felnőtté válás felelősségéről, végezetül Weöres Sándor gondolataival nyitotta meg a diákélet e fontos eseményét: „…Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Ez a jeles alkalom az iskola történetében újdonságnak számító és egyben hagyományőrző nyitótánccal, keringővel indult.

Szalagavató a megújuló Móra-iskolában


Az est színvonalát növelte a végzősök közül kikerülő táncosok csodálatos ruhakölteménye. Ezt követően az osztályprodukciók keretében a diákok bemutathatták színes és vidám műsoraikat, kisfilmjeiket. Felidézték gyermekkorukat, iskolai éveiket. A palettán számos ismert ember és műsor parodizálása is szerepet kapott. Több korszakba is bepillantást nyerhettünk, visszautazhattunk az időben az 1800-as évekbeli Vadnyugatra, ahol Superman is megjelent.

Később találkozhattunk a rockabilly stílussal, korhű ruhákban. A műsorszámok megalkotása, előadása közben az alkotók kiélhették kreativitásukat és megcsillogtathatták tánc- és énektudásukat. A diákok a műsorszámok végén egy-egy szál virággal köszöntötték tanáraikat.

A vidám mulatságokat követően elkezdődhetett a szalagok feltűzése. Elsőként kerültek fel a búcsúzás jelképei a Móra Ferenc Általános és Középiskola igazgatónőjére és igazgatóhelyettesére. Majd a sor folytatódott az osztályfőnökökkel és a ballagó diákokkal. A rendezvényt a jelenlévők tiszteletére rendezett állófogadással zárták.

Mivel már a szalagavató is a megújulás jegyében zajlott, a végzős tanulók nemcsak szalaggal, hanem mórás kitűzővel is gazdagodtak. Ez a kitűző a mórások közösségéhez való tartozás értékét emeli ki. Az újítások az iskolai ünnepélyek mellett az intézmény továbbtanulási lehetőségeit is érintik. A képzési kínálatban a küldő osztály, az újonnan induló sportszakközép-iskolai osztály és az újságíró szakképzés szerepel. Így mindenki megtalálhatja érdeklődésének megfelelőt.

Hegyi Zsófia, Tóth Péter
Fotó: Varga Balázs
újságíró szakképzés, Móra-iskola

Olvasóink írták

 • 6. mkrb 2011. január 31. 19:11
  „Bízzunk benne, hogy a Mórában újságíróként végzettek valóban szakképzettek (lesznek), így nem a "helyesen írni nem tudó" magukat újságírónak nevezők táborát növelve. . . A Kisalföld is újíthatna e tekintetben! Vagy legalább tanuljanak meg fogalmazni és lapozgassák a helyesírási szabályzatot gyakrabban! Végül is ezért fizetik őket, nem?”
 • 5. dr73 2011. január 30. 20:29
  „Jelentem odajártam, 80´ban kezdtem :-)
  Akkor egy elit iskolának számított,most már lecsúszott :-(”
 • 4. Mankapunka 2011. január 30. 17:00
  „ancsa

  Nem,én nem oda jártam.”
 • 3. ancsamari 2011. január 30. 15:28
  „Mankapunka!
  Köszönjük a biztató szavaidat!!..tán te is ott tanultál?”
 • 2. Batistuta 2011. január 29. 14:44
  „Én csak azt szeretném, ha a tesi öltözőkben zuhanyozni is lehetne. Olyan nagy kérés ez??? Valamikor sportiskola voltunk...”
 • 1. Mankapunka 2011. január 29. 14:29
  „Reméljük az érettségi után még 10 évet tanulnak,mert állásuk nem lesz egy darabig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Influenza: két haláleset a megyében

A legutóbbi jelentések szerint négy életet követelt az influenza az országban, mint megtudtuk, két… Tovább olvasom