Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Szabó Karola szalmafonó kézműves kiállítása

Megnyílt a győri József Attila Művelődési Ház kiállító termében Szabó Karola szalmafonó kézműves kiállítása.
Megnyitotta Horváth Ferenc művelődésszervező. Az alkotó 1943 januárjában született Kapolcson, nyugdíjas óvónő. A szalmafonást több fórumon is oktatja, az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán, a veszprémi Közművelődési Intézet OKJ-s tanfolyamain, kézműves táborokban, művelődési házakban, uniós pályázatok képzésein, nyugdíjas klubokban, gyógypedagógiai intézetekben. Számos kiállítása volt külföldön, bemutatóval kiegészítve Svájcban, Németországban, Hollandiában, Szlovákiában. A magyar népművészetet képviselte Kanadában és Algírban. Munkáiban a népművészetet ötvözi az iparművészettel a mai kor igényeinek megfelelően. Mottója a hagyományok ápolása és az alkotások öröme.

Fotók: Szük Ödön


2010. január 22-én a Magyar Kultúra Napján elismerő oklevelet vehetett át. 2010 januártól a népi kismesterségek tagozatvezetője. Az Európai Testvérvárosok Szövetségében Győr városát képviseli, tagja még a Veszprém megyei Népművészeti Egyesületnek, a pápai Bakonyaljai Egyesületnek és a győri Ipartestület Kézműves szakosztályának.
A tárlat nov. 19-ig tekinthető meg, hétköznap 10–16 óráig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetedével kevesebb lakás épült a megyében

Összesen 812 lakás kapott használatbavételi engedélyt a megyében az év első kilenc hónapjában, hetedével kevesebb, mint egy esztendővel korábban. Tovább olvasom