Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Szabadhegyiek vasárnapja

A várakozás lázában égnek a győr-szabadhegyiek. A hétvégén a Győr- Szabadhegyért Egyesületnek és a József Attila Művelődési Háznak köszönhetően közel két évtizedes Csipkerózsika-álmából ébred fel az Anna-napi búcsú.
Az esztendővel ezelőtt létrejött Győr-Szabadhegyért Egyesület tettekkel és közérdekű programokkal bizonyította, hogy szükség volt a megalakulásra. Ferenczy Tamás, az egyesület elnöke karnyújtásnyira az újabb programjuk előtt készséggel elevenít fel az elmúlt év eseményeiből néhányat.

Gondos lokálpatriotizmus

– Az egyesületet szabadhegyi polgárok hozták létre lakóhelyük kulturális életének megpezsdítésére. Köztudott ugyanis, hogy Szabadhegyen tevékeny, szorgalmas emberek élnek, akiknek igényük van a tartalmas életre, környezetük rendben tartására, lakóhelyük fejlődésére. Ezeket az egyesület is célul tűzte maga elé, akárcsak a közbiztonság megerősítését, ezért létrehoztuk a polgárőrséget. Mivel sorompó választja el Adyvárost és Győr-Szabadhegyet, előbb-utóbb szükség lesz alul- vagy felüljáróra is. Szintén fontosnak tartjuk környezetünk védelmét, emiatt tevőlegesen is gondját viseljük az itt található tavaknak. Már sikerült a kommunális szolgáltatóval megegyeznünk, melynek értelmében megkezdték a tavak kotrását. Részt vettünk az Egészségpiac szervezésében, nagy az érdeklődés az ingyenes jogsegélyszolgálatunk iránt is.

Szerteágazó tevékenység

– Ezenkívül a hagyományőrzést tekintjük fő feladatunknak, hiszen itt valamikor a szőlőhegyek lankáin még az ördögöt is megkergették a szabadhegyi emberek. Ugyancsak nagy hagyományuk volt a szabadhegyi búcsúknak, ezek közül is kiemelkedő az Anna-napi búcsú, amelyet a Szabadhegyi Polgárőrséggel, illetve a József Attila Művelődési Házzal közösen közel két évtized után a hétvégén felébresztünk Csipkerózsika-álmából – mondta Ferenczy Tamás.

Színes programok egész napra

S hogy milyen programok várnak mindazokra, akik elmennek most vasárnap a József Attila utcára néző Móra parkba? A Szent Anna-templomban délelőtt tíz órakor kezdődő ünnepi szentmise jelenti a nyitányt. A programok a művelődési ház előtti parkban folytatódnak. Jó ebédhez szól a nóta harmonikazenével, gulyáspartival, délután két órakor Takács László gitáros-énekes műsorát láthatják az érdeklődők, a kicsiknek pedig három órától gyermek- és játszóházi programokat kínálunk Horváth Ferenc könyvtáros vezetésével. Lesz még divatbemutató, táncos-zenés műsor, karaoke-show, sörsátor, Annák versenye, nyereménysorsolás... Pálfalvi A. János közreműködésével nosztalgiamuzsika zárja a hosszú szünet utáni első Anna-napi búcsút, melynek a fővédnöke Jungi Csaba alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyermek csodákra képes

Ádám élete januárban hajszálon múlott. Másfél évesen a kisfiú terhes édesanyjával hátul ült… Tovább olvasom