Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

˝Súlyos megélhetési válságban az idősek˝

Az idősekkel és közösségeik értékteremtő és -őrző munkájával kapcsolatos szakmai programon látta vendégül pénteken Iván László professzort Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

A megyei önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményekről tájékozódott, a Győr környéki települések idősklubjainak vezetőivel találkozott, illetve az écsi Segítőkéz Alapítvány által működtetett idősotthonba látogatott pénteken Iván László. A professzor sajtótájékoztatón beszélt az időseket érintő társadalmi gondokról.

Véleménye szerint megnőtt a magyar lakosság átlag életkora (nők 75–76, férfiak 65–67 év), viszont ˝romlott az idősekkel kapcsolatos méltóság, az idősödők, idősek fenntartható egészségi állapota és az esélyközelségük is˝. Iván László úgy véli: Magyarországon súlyos megélhetési válságba kerültek a 60 éven felüliek (ez 3 millió embert jelent). Mindezt olyan hatékony kormányintézkedésekkel lehetne korrigálni, amelyek eredményeként az idősek anyagi, szociális, jogi, egészségügyi biztonságban, megkülönböztetés nélkül, esélyközeli körülmények között élhetnének.

Olvasóink írták

 • 5. ValóSág 2010. március 22. 20:04
  „laposibenő! Szerinted az valótlanság, hogy Magyarországon súlyos megélhetési válságba jutottak az idős emberek? Szégyenleni meg te szégyeld magadat! A Fideszesnek van neve! Kara Ákosnak hívják! A jelzőt meg tartsd meg a saját képviselőd számára!”
 • 4. janika 2010. március 22. 08:58
  „Még mindíg nem tudják egyesek, hogy a sajtó azt írhat meg, amit engedélyez, vagy megparancsol neki a politika! Persze,vannak milliomos nyugdíjasok is, de Ők csopán elenyésző százaléka e rendszernek a zöme koldusbotra juttatokból áll!”
 • 3. laposibenö 2010. március 21. 14:18
  „Más szájával elmondattni a valótlanságot az is szégyenletes. Igy kampányol a nyüzgér Fideszes!”
 • 2. tricse 2010. március 21. 08:52
  „Mindamellett,hogy tisztelem az idős embereket a cikk címéhez csak annyit írnék,hogy hetente jelennek meg a bűnügyi krónikákban az esetek amikor idős embereket lopnak meg csalók akik több százezer forintot visznek el a lakásból illetve amikor egy bűneset kapcsán milliók voltak a fiókban! Megélhetési válságról a 40 körüliek tudnának mesélni,mint a rendszerváltás igazi áldozatai!”
 • 1. Patriot 2010. március 19. 20:46
  „Akkor valakik hazudnak! Azt mondják úton-útfélen, hogy: " megőriztük a nyugdíjak értékállóságát".
  Erre meg ilyen írások jelennek meg.
  :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hencidától Boncidáig - mesevetélkedő

Győr - A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Hencidától Boncidáig címmel levelezős… Tovább olvasom