Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Sós snack-nagyhatalom lesz Győr

Győri üzemét jelölte ki kelet-európai sütőközpontjának a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport csütörtökön.
A magyar mezőgazdaság és a magyar élelmiszeripar elismerése, hogy győri üzemét jelölte ki kelet-európai sütőközpontjának a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a két újabb gyártósor csütörtöki avatóünnepségén Győrben.

Szijjártó Péter kiemelte: a biztonságos és GMO-mentes magyar élelmiszerek és alapanyagok garanciát jelentenek a bővítéssel egymilliárd forintos fejlesztést lezáró győri üzem exportteljesítményének növelésére. Az államtitkár emlékeztetett arra: az Intersnack-csoport a magyar malmibúza-termelés 2, a fűszerpaprika legnagyobb, 11 százalékát lekötő felvásárlója.

Elmondta, a hat esztendeje kitört válság idején az ország irányítását 2010-ben átvevő kormánynak azt kellett eldöntenie, hogy "húzzuk össze magunkat a lehető legkisebbre, és próbáljuk meg túlélni", vagy tekintsünk a helyzetre egy olyan lehetőségként, amelyből megfelelő választ adva, erősebben kerülhet ki az ország.

Kifejtette, a kormányzat, az utóbbi utat választva, azt tűzte ki stratégiai célul, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja, a nyugati mellett a keleti kapcsolatrendszerre is megfelelő hangsúlyt helyezve "állítsuk két lábra a magyar külgazdaságot". Ennek eredményeként tavaly növekedési fordulatot ért el, az idén pedig tartós növekedési pályára állt a magyar gazdaság.

Merkler Róbert, az Intersnack Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta: 22 éve egyetlen gyártósorral, 20 emberrel indult meg a termelés az egykori kesztyűgyár helyén, ma, a fejlesztés eredményeként, 30 fővel több, összesen 290 ember dolgozik az üzemben. Az értékesítési területen dolgozókkal azonban négyszázhoz közelít az összlétszám.

Hozzátette: terveik szerint az alkalmazottak száma a most felavatott beruházás eredményeként további 20 fővel emelkedhet. A fejlesztés, amelynek lehetőségéért lengyel- és németországi helyszínekkel versengtek 12-ről 15 ezer tonnára növeli a lisztalapú termékek győri gyártását, az üzem éves összkapacitása 19 ezer tonna.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) az eseményen arról beszélt: a gazdaság mindennek a mozgatórugója, így ha az jól működik, Európában és a világban is sikeresek leszünk.

Hozzátette: az utóbbi években sikerült olyan kedvező környezetet kialakítani, amelynek eredményeként Győrben és a megyében négy százalék alá csökkent a munkanélküliség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Aurora akusztikus koncertje Győrben, szombaton

A kemény punkrockot játszó Aurora zenekar akusztikusra „szelídített" dalait hallhatja a győri… Tovább olvasom