Kisalföld logö

2017. 03. 22. szerda - Beáta, Izolda 8°C | 17°C Még több cikk.

Sört? Nem, csak tojást! - Józan húsvét a megyei utakon

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a járművezetők hétfőtől egészen április elsejéig.

Az ittas vezetés napjaink egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági problémája, melyet úgy említenek, mint ˝a közutak második legfőbb gyilkosa˝. Az ittas járművezetők kiszűrése Magyarországon is prioritást élvez a közlekedésbiztonsági intézkedések sorában.

Húsvétkor valósággal útra kel az ország, s néhány napra a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő.

A közúti forgalom jelentős megnövekedése már fokozott odafigyelést igényel, melyhez hozzájárul a húsvéti ünnepek sajnálatos velejárója, az ittas járművezetések magas száma.

A tradicionális locsolkodás hatása a közúti közlekedésre is kiterjed. Ilyenkor az átlagosnál is több azoknak a gépjárművezetőknek a száma, akik felelőtlenségből, vagy tévhitből szeszesital fogyasztást követően ülnek a kormány mögé.

A rendőrség kéri, hogy a gyermekeket és az autóval, valamint kerékpárral érkezőket ne kínálják alkohollal! Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, s szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban!

Egy józan gondolattal sok kellemetlen pillanattól és jelentős kiadástól kímélheti meg magát az, aki úgy dönt, hogy betartja a szabályokat, vezetés előtt és közben nem fogyaszt alkoholt.

A csoportok részére jó megoldásként ajánljuk, hogy jelöljenek ki maguk közül egy olyan járművezetőt, aki nem fogyaszt alkoholt, s épségben szállítja az adott helyszínekre, majd azt követően haza a társaság tagjait.

A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén kérjük, legyenek türelmesek, s már előre számítsanak hosszabb utazási időre! A gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok. Kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljük el a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, egy nyomon haladó járműveket!

A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot) visel.

Csodálatos húsvéti ajándék a kerékpár, de a kötelező felszerelések beszerzéséről se feledkezzünk meg! Hasznos ajándék lehet a kerékpáros védő- és láthatóságot szolgáló felszerelések mellett a fejvédő sisak.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

Olvasóink írták

 • 10. Franci111 2013. március 27. 14:21
  „Úgy látom,hogy az ünnepen is autóval közlekedőknek tett "tanácsokat" szinte mindenki,aki eddig írt a témáról,csak a rendőrség pénzbehajtásának tartja, pedig csak a józanság megtartására hívja fel a figyelmet.Én is szeretem a jókedvet, a humorizálást.Mindennel lehet csak az ittas vezetéssel okozott baleset esetén nincs helye a humornak.Ha a figyelem felhívás ellenére ne adja isten mégis valaki egy részeg autós miatt szenved balesetet,vagy esetleg súlyos sérülései miatt életét veszti,az utána maradók kitől kérjenek életük végéig tartó kártérítést.Azt szeretném érzékeltetni,hogy sajnos a felhívás nem alaptalan,nem csak Győr-Moson-Sopron megye lakosainak szól hanem lehetne írni figyelem felhívásként az egész ország megyéire vonatkozóan is.”
 • 9. oxana 2013. március 26. 18:36
  „7. gab713 A csokitojásokban is van alkohol.”
 • 8. kolopeti 2013. március 26. 12:45
  „már megint nincs pénze a rendőrségnek kell a hüsvéti prémiumokra biztos XD”
 • 7. gab713 2013. március 26. 12:22
  „Nem ertem a cikk nyitojat.. Sört? Nem, csak tojast!.. Ha szomjas vagyok, akkor nyilvan nem tojast fogok inni.. vagy?Jah ha meg ehes, akkor a sör nem jön szoba.. valahogy kepzavaros ez.. Vagy meg egy tipp: tojas, mint tojaslikör? :)”
 • 6. oxana 2013. március 26. 09:37
  „Mankapunkát kivéve, az ilyen hozzászólások után nem lehet csodálkozni, hogy annyi baleset van ittas vezetés miatt, de nemcsak ünnepek alatt. Több mint felelötlenség a saját család és embertársak iránt. Erre tényleg csak Magyarországon kell felhívni a figyelmet. De minek is? Nem lesz nagy foganatja.”
 • 5. dödike 2013. március 26. 08:49
  „Akkor most csak sört a pálinka helyett.”
 • 4. Mankapunka 2013. március 26. 01:56
  „Szerintem, ha egy értelmes társadalom élne itt, akkor ilyet meg sem kellene írni, természetesnek kellene lennie, hogy attól, hogy ünnep van, nem a volán mögött eresztem el a hajam.

  Régi rendszer hozadéka, hogy itt mindenkinek joga van.”
 • 3. BJ.MÓVÁR 2013. március 26. 00:46
  „Több hülye tanács nincs??????????”
 • 2. győrikeksz 2013. március 25. 20:59
  „Inkább azzal legyenek elfoglalva rendőrök hogy miben segíthetnek az utakon!! Hagyják a pénzlehúzást most legalább pár napig!”
 • 1. zakarias3 2013. március 25. 19:56
  „Minden évben ezt pampogják!Évek óta autózom húsvétkor,de még egyetlen rendőrautóval sem találkoztam!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látni akarta volt asszonyát, bombával fenyegetőzött Győrben

A 30 éves gyanúsított kapcsolatuk végét akarta bejelenteni volt élettársának, aki nem akart szóba… Tovább olvasom