Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Sikeres pannonhalmi pálinka

A XXXII. Országos Borverseny díjait június 8-án adták át Budapesten a Magyar Borakadémia üvegpalotájában.


Az Országos Borversenyen Magyarország kiváló borai mellett külön kategóriában indultak a szőlő alapú pálinkák, párlatok, borpárlatok. A magyarországi főzdék közül a legeredményesebb a Pannonhalmi Pálinkárium volt.

Az Irsai Olivér szőlőpálinka és Pannonhalmi érlelt borpárlat egyaránt aranyérmes lett. A párlat kategóriában a legmagasabb pontszámot is a Pannonhalmi Pálinkárium érte el, így a kategória abszolút győztese. Ennek alapján a Champion díjat is a Pannonhalmi Pálinkárium szerezte meg.

 A képen a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által odaítélt különdíjjal Barabás Attila.
A képen a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által odaítélt különdíjjal Barabás Attila.

Olvasóink írták

  • 1. Révfalui-szúnyog 2011. június 17. 18:31
    „Először is a magyar nem pálinka nép, hanem bornép. Így tehát igyék bort s ne pálinkát. Másodszor a pálinkából csak azért csinálnak az utóbbi időben hatalmas felhajtást, mert horror áron akarják eladni. A ,,minőség" süket dumáját nyugodtan el lehet felejteni. Tavaly télen az adventi kirakodásban zsebbe rejtettem egy kis üveg saját házi körtepálinkát s kiballagtam a pálinkás bódéhoz, ehhez a pannonhalmi csodapálinkáshoz. Tettem egy próbát az ott iddogálókkal, kóstolgatókkal. A bódé mellett álló kis asztalkákhoz mentem s egy-egy szakértőnek tűnő szivarnak adtam a sajátomból, persze ők nem látták, honnan való volt. Rövid időn belül mindenki az enyémet kereste. Aztán elárultam a cselt és azt is, mennyibe kerül nekem egy feles ahhoz képest, amit a minőségi szövegesek kérnek. Hát volt sikerem, azt elmondhatom. Kérem, aki hat-nyolcszáz forintot, de akár csak négyszázat is ad négy cent lütyüért, az bolond.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerámiadíszt kapott a győri Jedlik híd

Kerámialapokból álló díszt kapott a győri Jedlik híd. Tovább olvasom