Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Segély csak közmunkáért - Ön egyetért? Szavazzon!

Győr-Moson-Sopron - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok képviselő-testülete úgy döntött a napokban, rendszeres szociális segélyt csak azok a munkanélküliek kaphatnak, akik annak ellenértékét közhasznú munkában az önkormányzatnál ledolgozzák. Megyénkben is vannak hasonló kezdeményezések.

Amint arról korábban beszámoltunk, márciustól már csak az kaphat rendszeres szociális segélyt Mosonmagyaróváron, aki – ha felajánlják neki – közmunkát is végez. A szociális ellátásokról szóló törvény ugyanis lehetőséget biztosít arra, hogy a segély feltételéül szabják a beilleszkedési programban vagy a közmunkán való részvételt.

A közmunkaprogram kezdetekor a városban összesen 183 rászorult kapott rendszeres szociális segélyt. Nagy István alpolgármester elmondta: a program első ütemeként hatvan embernek ajánlották fel ezt a lehetőséget. Közülük húszan nem vállalták a közmunkát, így ők már nem kapják a segélyt. A többiek azonban rendesen ledolgozták a harminc napot a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-nél. Az alpolgármester szerint eddig nagyon jók a tapasztalatok. 

Egyetért Ön azzal, hogy csak az kaphasson segélyt, aki vállalja a közmunkát? Szavazzon! 

 

A közmunkaprogram Mosonmagyaróváron elérte célját. Az ebben részt vevők visszajelzései is biztatóak, többségük örült annak, hogy végre dolgozhatott. Sokan közülük a harminc nap lejártát követően is szerettek volna még maradni, néhányuknak pedig már sikerült elhelyezkedniük a munkaerőpiacon. Az önkormányzat ősszel újabb hatvan közmunkással folytatja a programot, s ez terveik szerint jövőre már egész évben folyamatos lesz.

Mosonmagyaróvár önkormányzata idei költségvetésében összesen 97 millió forintot tervezett szociális támogatásokra. Ebből rendszeres szociális segélyre 8 milliót fizetnek ki, ez tíz százaléka a támogatásnak, a fennmaradó kilencven százalékot az állam állja.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. kowi 2008. július 03. 08:22
  „Az alfőldön igy müködik itt is igy kellene”
 • 33. bámuló 2008. május 27. 00:45
  „31. Ennek egyik oka lehet, hogy Magyarországon nincs Parlament..”
 • 32. lisztes 2008. május 26. 23:24
  „aki nem dolgozik ne is egyék kedves indián barátaim!!ha én nem megyek dolgozni a munkahelyemre akkor nem kapok pénzt akkor ti miért kaptok?????”
 • 31. Ámuló 2008. május 26. 17:28
  „Csak ámulok matriné mélyreható okfejtésein. Aki ilyen okos, miért nincs a Parlamentben vagy a Kormányban? Vagy éppen azért?”
 • 30. matriné 2008. május 26. 10:31
  „Hát persze kedves olvasótársaim! Ha majd lesznek az országunkba olyan nvezetők akik tudnak olyan mukahelyeket tervezni és létrehozni ahol értékeket lehet termelni, akkor nem is lesz senki segélyre szorúlva.Természetesen az értékek értékesítéséhez is hozzáértő emberekis kellenek! Mi van most? Ha túlltermelés van , akkor kiírtatják az árut értéket megsemmisítik! De igy van ez azzal az áruval is amit a csempészektől koboznak el.Hisz nemmis rég olvashattuk ugyan itt!
  Az adóját senki sem félti a jövö nemzedékétől, csupán az aki csak az orráig lát. Persze ,ha az az öregkorára visszatérülne, mint Pl. a nyugdíj! De a tolvajok ezt is kurtitják a végteleségig üldözetlenűl! Ha ismernétek a"háromm kenyér legendáját", akkor más lenne a véleményetek!”
 • 29. Deww 2008. május 26. 09:25
  „Kedves Matriné.
  Ha neked jó, hogy az viszi el az adódat, aki egy szalmaszálat nem tesz keresztbe a megélhetési gyerekgyártáson kívül, akkor örülök neked. Ez esetben akár az egész fizetésedet kiszórhatod a HHH soron. Amúgy sem rabszolgatartás, ugyanis nem kötelező elmenni dolgozni a segélyeseknek. Maximum nem kapnak segélyt. Na bumm. A munkás sem kap bért a semmiért. Hogy is mondták a vízfejűek? Semmi sincs ingyen?”
 • 28. matriné 2008. május 26. 07:15
  „Kedves "Villamos"! Magyarúl leírtam, de a gyengébb felfogásuak érdekében leírom a lényegét! Ha a segélyért munkát követelnek, illetve ajánlanak, akkor az nem segály lesz, hanem munkabér Munka helyeken a munkáért, nint ellen értékként bért,munka díjat jogosúlt a dolgoztatott azt felvenni. A munkatörvény és kollegtiv szerződés, szekszervezet és nagyaon sok egyéb jároandóságok mellett. Természetesen független nemtől és emberi fajtól. Persze a pancserok és az ostobábbak ezt sem fogják megérteni, mert Ők már egy modern rabszolgatartó társadalmat képzelik demokráciának! Nem is beszélve az ellenőrizhető dokumentációról ami a munka végzésével jár!”
 • 27. lisztes 2008. május 26. 07:01
  „had dolgozzanak csak a svédek!!!a munka nemesít!!!!”
 • 26. raffy2 2008. május 25. 19:47
  „igen ,megkérdezheted.azért mert én amit levágtam füvet,az árok partra borítottam,hogy ne nőjön annyira a gaz.és amikor 1x levágták a gazt(1 évben 1x),amt én addigra legyomírtóztam,és azt mondták aki kirak valamit azt megbüntetik.igaz nem nekem mondták,hanem a szomszéd nyugdíjas néninek.még jó hogy én ezt nem hallottam,mert engem senki nem ijeszteget.na ezért nem rakom rendbe.”
 • 25. Lacikó 2008. május 25. 18:32
  „A 80-as években 1 varjú lába 30ft-ot ért.Ezt kellene alkalmazni csak átdolgozva.A fekete az stimm a varjú helyett kell mást írni.Meg persze több pénzt,mert az már nem 5ft.”
 • 24. schipperke 2008. május 25. 17:24
  „Kedves raffy2! Megkérdezhetném idéntől már miért nem ? A többiekre a 11.-ben leírtakat tartom, azzal a kiegészítéssel, hogy pan.cser-en csodálkozom, a 22.sz. hozzászóló pedig szerintem agyilag zokni.”
 • 23. pan.cser 2008. május 25. 17:16
  „A minap bizonyította be az m1, hogy a magyar segélyezési politika olyan, hogy két gyerek esetében jobban jár a segélyezett, ha egyáltalán nem dolgozik. Ezt a baromságot a szoc-lib koalíció hozta össze. Közben persze a többit agyonvágják adóval. Puszta szerencse, hogy még vannak emberek akiknél a munka becsület, segélyt kérni pedig szégyen.”
 • 22. Rechtsradikal 2008. május 25. 11:42
  „Dolgozzanak az ingyenélő lampert-cigányok,ne a segélyeket vegyék fel!illetve,akkor kaphatnának pénzt,ha nem nemzenek gyereket,vagy ivartalanítják magukat!ígyis van elég ingyenélő az országban!a hivatalokban ne legyen cigány tolmács,mert ha integrálódni akarnak(nem akarnak) beszéljenek magyarul!bármennyire is akarják,de még nem vagyunk cigányország!”
 • 21. villamos 2008. május 25. 11:35
  „Kedves Matriné! Félremagyarázott vagy félreértett, eszem ágába nem jut villamosszékbe ültetni. Csak nem értem. Ha egész életében fizikai munkás volt, miért tartja jonak az élösködök közpénzan valo ingyenes eltartását? Tehát lassan mondom: valamit valamiért, ha már segély, dolgozzanak is érte. Pont.”
 • 20. matriné 2008. május 25. 09:52
  „Te aztán tényleg egy "Kis Miska" vagy! Úgy töketlen ahogy a pancser!”
 • 19. Kiss Miska 2008. május 25. 09:07
  „A 8 év alatti népesség 50%-a már a segélyből élők családjához tartozik!
  Lassan már becsülnöm kell az adócsalókat. Amennyiben ők is befizetteék volna az adót a szadesz az arányt 75%-a tornászta volna. Nekik kell az élettér. A palesztinok néha rakétával lőnek, a svédek késsel ölnek!
  MÁS:
  A Matriné-val ne foglalkozzatok! Úgy hülye ahogy van. Egy ideig engem is bosszantott, de csak úgy tudunk védekezni ellene, ha el sem olvassuk. Most Ő viszi a prímet a hülyeségben. Citrom díjat neki!”
 • 18. pan.cser 2008. május 25. 08:52
  „Ha rajtam állna senkinek nem adnék semmit, illetve adnék, munkáért. Egyet kivéve mégpedig aki vak, nincsen lába, keze, néma és süket. A többiek mind alkalmasak valamire, ez nekik is jó, tartást, önérzetet ad a munka. Matriné viszont reménytelen, nem demagóg, hanem beteg, neki orvost ajánlok!”
 • 17. matriné 2008. május 25. 08:22
  „Mielőtt mésg a "villamos" félék villamos székbe ültetnének mégy egyszer elmagyarázom,hogy mit írtam! Hogy miért, azt nem tudom. Mert a fajankók azok, azok is maradnak! Egész életemben fizikai munkás voltam. Szem előtt mindig ,azt tartottam, hogy száz évig nem élek száznál meg több munkahely van és mindig oda mebntem ahol jobban mefizették a munkámat! Persze, aki egy kicsit is oda figyel az "értelmiség" a munkáltatói kasztra, azok megismerhetik a modern rabszolgatartés és a hivatali visszaélések fogalmát, valamint a gyakorlásával! Mivel a bünüldözés ezeket nem üldözi így élik virágkorukat hazánkban! miért volna demagógia , ha mindenki megismerné a munkakörök védelmét, leírását jogi következményeiket? Persze ,aki egész életében még a bérlapokon sem volt képes eligazodni, vagy meg sem nézte, ha már egy kicsit gondolkoni is kellett vona annak ellenőrzésén, hát annak azttán lehetne beszélni élete végéig akkor is fafejü maradna!”
 • 16. villamos 2008. május 25. 06:37
  „Problémáim vannak a "Matriné" féle demagog hozzászolásokkal. Az ilyenek szerint minden dolgozo magyar, aki kétkezi munkával keresi a kenyerét, az rabszolgamunkát végez?! Jogos semmittevéssel jövedelemhez jutni? Nem, nem és mégegyszer nem! Nem tudom, ki van a "Matriné" név mögött, de ideje lenne megtanulnia a munka megbecsülését. Nem arrol van szo, hogy a segélyt kapokkal "malenkij robotot" végeztessenek látástol mikulásig, hanem arrol, hogy valamit valamiért!”
 • 15. gambroid 2008. május 25. 05:24
  „nagyon helyes!
  dolgozzanak meg a penzert,mint barki ember fia nemost, mar korabban kellet volna igy rendelkezni”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld kezdeményezés: Védjük együtt ízeinket!

Győr-Moson-Sopron - Kisalföldi ecetes hal, rábaközi perec, poncichter babételek – csupa olyan… Tovább olvasom