Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Se pénz, se albérlet: csalással gyanúsítanak egy győri férfit

A 36 éves férfi minden esetben a költözés előtti napokban mondta le ingatlana bérbeadását. A két havi kauciót nem fizette vissza.
Internetes portálokon kínálta garzonlakásának bérbeadását Győrben a 36 éves helyi férfi 2013 júliusától. A kedvező áru és Adyváros szívében található bérleményre több érdeklődő is jelentkezett. E. László minden esetben készségesen mutatta meg ingatlanát leendő bérlőinek, akiktől alkalmanként harminc- és százötvenezer forint közötti kauciót vett át.

A készpénz mozgásáról minden esetben készített átvételi elismervényt, melyet aláírásával igazolt. Lakásának bérbeadását azzal indokolta, hogy családjával egy nagyobb ingatlanba szeretne költözni, ezért garzonlakását kiköltözését követően, rendezett állapotban adja át a leendő bérlőnek. Ígéretét egyszer sem tartotta be.

A bérbeadás előtt pár nappal telefonon hívta fel leendő bérlőjét. Mindig más történettel állt elő, hogy a szerződésben rögzített időpontot miért nem tudja betartani. Bérlőjét egy darabig hitegette a kaució visszafizetésével, de ígéretét a mai napig nem teljesítette.

A győri nyomozók 2013. október 7-én gyanúsítottként hallgatták ki a mintegy fél tucat csalás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 36 éves győri férfit, aki a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett.

E. László ellen a Győri Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy minden esetben körültekintően járjanak el, ha ingatlant kívánnak bérbe venni. Az ügylet lebonyolításához kérjék szakember segítségét. A kaució kifizetését lehetőség szerint a bérlemény bérbevételének napján, elismervény ellenében adják át a tulajdonos részére. A jogügylettel kapcsolatban őrizzék meg gyanújukat, józan éberségüket.

Olvasóink írták

 • 8. Legs 2013. október 11. 19:51
  „Egy biztos.Nekem vissza adta volna a kauciót.Erről kezeskedem!”
 • 7. 1OOOmester 2013. október 11. 17:51
  „Adott volt a lakás, adott volt az átvételi elismervény, és a főbérlő kiléte is... ez az a fajta bűncselekmény, ami csak az ostobáknak jut eszébe, mert biztos a lebukás... semmi agyafurt trükk, semmi ármány, semmi trükkös szerződés... sokat agyalhatott ezen
  az ilyennel mindegy milyen szerződést kötsz meg előre...”
 • 6. Hunicum 2013. október 11. 17:08
  „3. bn!
  Az általad említett károkra találták fel az otthon biztosítást! Bevett gyakorlat, hogy a kauciót nem adják vissza mondva csinált indokokkal és még a biztosítóval is fizettetnek. ;)
  Minden elkerülhető ha olyan szerződés jön létre ami mindkét félnek megfelel. De amíg ma Magyarországon a bevett gyakorlat az, hogy nem adják vissza semmikép, addig nincs miről beszélni.”
 • 5. Mankapunka 2013. október 11. 16:19
  „Le van írva, ha nem akarod a szabályt megkerülni, akkor nem kerülsz a padlóra pénzügyileg.

  Aki hülye, azt meg át is kell verni.

  bn Azokat ki lehet rakni, akikkel iratsz egy olyan szerződést, amint lentebb már leírtak.”
 • 4. Tündenéne 2013. október 11. 16:03
  „Most komolyan... HOGY KÉPZELTE??? :D”
 • 3. bn 2013. október 11. 16:03
  „#2: ennyi erővel minden "főbérlőnek" a következőt: Mindig kérjen kauciót!
  Mikor egy hónapban harmadszor törik ki az üveg, vagy rontanak el valamit, vagy égetik ki a szőnyeget...
  Két oldalú dolog ez. Egy normális lakás normális bérlője vigyáz a lakásra, stb, stb, de vannak olyan bérlők is, akik kirámolják a bútorozott albérletet is, vagy csak egyszerűen nem akarnak fizetni, kitenni meg nem lehet őket.”
 • 2. Hunicum 2013. október 11. 14:55
  „Ajánlom minden leendő albérlőnek, hogy soha ne az a szó szerepeljen a szerződésben, hogy kaució!
  Helyette a foglaló szót kell alkalmazni. Jogilag könnyebben visszaszerezhető az összeg és a valóságban is az, ami! ;)”
 • 1. cukkini 2013. október 11. 12:28
  „Csak szaballyos alberleti szerzodes,ket tanu es az erintettek alairasa.Kozmuvek meroora allassal atirva a berlo nevere!!!Minden reszletet a szerzodesben rogziteni.Ha ez megvan,bejelentkezni az APEKnal ado alanynak.Volt ollyan eset hogy az alberlo jelentette fel a berbe adot ado csalaser.Ha mindez renben van akkornem lehet gond.Az alairas kotelez!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kultúrnap a Lloyd tetőgalériájában vasárnap

A Terasz csoport október 13-án rendezi a Várostervező KultúrNapot, ahol a témához kötődő egyéb… Tovább olvasom