Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Saját pénzükből értekeztek a bírák

Győr–Magyarország - Szokatlan szakmai konferenciát tartottak a napokban Győrben a munkaügyi bírák, nem is a téma volt a laikusok számára figyelemre méltó, hanem hogy az országos rendezvény költségeit a résztvevők maguk állták. Erre nemigen tudunk más példát mondani.
Győrött tartotta szakmai értekezletét a napokban a Munkaügyi Bírák Országos Egyesülete, a konferencián többek között a bírák jogállásáról szóló törvényt vitatták meg az ország minden területéről érkezett tagok. Dr. Talján Blanka, az egyesület elnöke elmondta, a szervezet 11 éve alakult s minden évben kétszer ülésezik a tagokkal. A Győri Munkaügyi Bíróság által szervezett rendezvény abban különbözik a legtöbb szakmai értekezlettől, hogy az ebéd, a szállás költségeit és az egyéb kiadásokat a résztvevők állják, tehát nem kell hozzá az adófizetők pénze – hangsúlyozta dr. Paál Sándorné, a munkaügyi bíróság elnöke.

Dr. Becher Rezsőné, a megyei bíróság elnöke köszöntötte a munkaügyi jogászokat. Fotó: Krizsán Csaba
Dr. Becher Rezsőné, a megyei bíróság elnöke köszöntötte a munkaügyi jogászokat. Fotó: Krizsán Csaba

A hallgatóságot a megyei elnök, dr. Becher Rezsőné köszöntötte. A bírósági vezető néhány szóban tájékoztatta a megjelenteket az intézmény munkájáról, így arról is, hogy az egy bíróra eső munkaterhet tekintve az országban harmadik helyen áll a megyei szervezet. Az elmúlt években létszámbővítést hajthattak végre: ma 87 bíró dolgozik itt, ebből 10 Sopronban, 5 Mosonmagyaróváron, a többi pedig a Győrben működő bíróságokon. Kitért Becherné arra is, hogy a közepes méretűnek számító megye területét tekintve a három városi intézmény kevés az utazni kényszerülő ügyfelek és beidézettek szempontjából.

Olvasóink írták

  • 2. Gab2000 2008. december 02. 18:35
    „Nekm volt ügyem a dr Pál Sándorné Bírónővel.

    Szerintem tisztességes és korrekt volt 1000%-an (nem elírás )

    Az meg hogy egy kicsit áldozniuk kell abírói fizetésől belefér nekik. CSak át a politikusinknál harácsolóbb és gusztustalanabbul lehózó banda nincsen. Ez szerintem párt állástól független”
  • 1. matriné 2008. december 02. 18:18
    „No, ezt a példát a politikusok(a törvény gyártók) is átvehetik a tiszteletre méltó Munkaügyi Bíróktól!Ők sem különbek emberileg mint a Bírók, akik kénytelenek végrehajtani azokat a törvényeket, amelyekről köztudott, hogy emberiség ellenesek! De, hát ez a Magyar Banánköztársaság! Persze a Bíráknak,a döntéshozóknak fel van adva a lecke, hisz Ők rávonnak szorulva(utalva) a szakértők véleményeire és azok közül válogatnak,ha azok merőben ellentéteseik!Az meg megint köztudott,hogy a szakértőket a fiskális politika fizeti és semmiféle felelősség nem terheli az állításaik valóság tartalmát.Emberek sorsa léte függ olyanokon, akik az akta becsukása után letettek az ügyről! A pácienseiknek csupán a remény marad abban a tekintetben, hogy talán becsületes a bíró!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miki édesapja: Pápay Gusztáv rengeteget segít

Győr – Továbbra sem találják a februárban Bécsben eltűnt győri fiút szülei. Annak ellenére… Tovább olvasom