Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Rükverc: nem jönnek hibridbuszok Győrbe

A győri önkormányzatának új hibrid autóbuszok beszerzésére forráshiány miatt jelenleg nem nyílik lehetősége. Portálunk 10 órától online tudósít az év első győri közgyűléséről.

6.50

A győri hibridbuszok "visszavonulója" a pénteki közgyűlés helyi tömegközlekedésről szóló előterjesztésében derül ki.

Mint arról portálunk elsőként beszámolt, az októberi győri közgyűlésen döntés született arról, hogy a városháza harminc hibrid buszra adta be pályázatát.

A hibridbuszok esetleges győri érkezéséről írt elemzésünkben Dorner Lajos, a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) elnöke nyilatkozott úgy, hogy "a győri Városháza hasonló pályázattal szeretne nyerni és a kohéziós alapból helyi buszállományt korszerűsíteni, mint Kecskemét városa, de azt mindenképp hangsúlyozni kell, hogy több város is pályázik közlekedési fejlesztésekre, miközben a pénzforrás most már jóval korlátozottabb.

122 milliárd forint van a keretben, melyből Budapest, Debrecen, Pécs, Hódmezővásárhely és Nyíregyháza egyaránt nagy szeletet akar kihasítani különböző projektekkel".


A képen látható hibridbuszhoz hasonló járgányok egyelőre biztosan nem szállítják a győri utasokat a közeljövőben - fotó: Boon.hu
A képen látható hibridbuszhoz hasonló járgányok egyelőre biztosan nem szállítják a győri utasokat a közeljövőben - fotó: Boon.hu


Még mindig a helyi tömegközlekedésről, de már más téma: a tavalyi év utolsó győri közgyűlésén született határozat arról, hogy 2014-ben bruttó 550 millió forintos finanszírozási összeget biztosít a Városháza a helyi tömegközlekedésre.

Ez azonban nem jelent automatikus szerződéskötést a Kisalföld Volánnál, mivel a januári közgyűlésen folytatódik az a vita, mely szeptemberben kezdődött.

Ősszel a közgyűlés eredménytelennek nyilvánította a "Győr Megyei Jogú Város Közigazgatási területén helyi, autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás ellátása" tárgyú pályázati eljárást.

Az új, most terítékre kerülő pályázati kiírás az alábbi lényeges kérdésekben tér el az eredménytelennek nyilvánított szeptemberi pályázati eljárásban kiadott pályázati kiíráshoz képest: a szerződés időtartama 3 év az előző kiírás szerinti 10 év helyett; az ajánlati árnak nem része a járműpark megújításának km-enkénti tervezett költsége; a pályázónak az ajánlati ár mellett meg kell adnia az ellentételezés 2015-2016-2017. évekre tervezett összegeit, változatlan km teljesítmény-kibocsátást és változatlan gazdasági, pénzügyi, jogi szabályozási háttért feltételezve; a járművek átlagos statisztikai életkora nem bírálati szempont.

A kisalfold.hu 10 órától online tudósít az év első győri közgyűléséről. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adyvárosi gyilkosság - 14 év börtön P. Ottónak - fotók, videó

Szigorította az ítélőtábla P. Ottó bűntetését, aki Győrben ölte meg korábbi élettársát. Videó a… Tovább olvasom