Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Romok között él egyedül Nagyszentjánoson víz, villany és gyógyszer nélkül az asszony

"Csak időm van rengeteg. Ha egy kedves szomszédom nem lenne, már én se lennék. Vizet is ő hord át nekem vödörben."
Egyedül lakik egy beázó, romos házban, víz, villany nélkül Nagyszentjánoson Mohácsi Ferencné. Gyógyszerekre, élelemre sincs pénze. Ezért segítséget kér.

– Csak időm van rengeteg. Ha egy kedves szomszédom nem lenne, már én se lennék. Vizet is ő hord át nekem vödörben – mondta el Mohácsi Ferencné. A hatvanhoz közeli özvegyasszony rokonai is nagyrészt idősek és nem jó anyagi körülmények közt élnek, nem tudják támogatni.

Korábban a vasútnál és összeszerelő üzemben betanított munkásként dolgozott, de 2008 óta nem kap munkát. Nehezen is tudna keresni, mert kevés az olyan lehetőség, amit egészségi állapota miatt elvállalhatna. Az állás, a járás annyira nehezére esik, hogy szinte csak akkor hagyja el otthonát, amikor a betegszállító kezelésre viszi. Két éve 42 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg nála, állapota azóta csak romlott, a rokkantosítás ügyintézése folyamatban van.

Betegen, egyedül él Mohácsi Ferencné, vizet inni, enni csak akkor tud, ha szomszédja segíti, ha adományt kap.
Betegen, egyedül él Mohácsi Ferencné, vizet inni, enni csak akkor tud, ha szomszédja segíti, ha adományt kap.

Összes bevétele havi 4700 forint, ennyi lakásfenntartási támogatást kap a komoly mozgásszervi betegségekben szenvedő asszony. Életmódja sajnos sokat árt állapotának. „Megfogadnám én az orvos tanácsait, szedném a gyógyszereket, étkeznék egészségesebben, de csak azt tudom enni, amit adományként kapok és az ilyen ajándékokban, segítő csomagokban általában liszt van és száraztészta, mert az a legolcsóbb."

A gyógyszerei nagy részét pedig nem tudja kiváltani Mohácsi Ferencné. A villanyórát már leszerelték nála, mert nem tudta fizetni az áramdíjat, a vízcsövek elfagytak a házban és azokat nem tudta megjavíttatni.

Gázpalackkal fűtött, ha tudott venni, és otthona tetejéről cserepek hiányoznak. Egy győri étterem étellel szokta segíteni és más szervezetek, helyiek is. Annak is örülne, ha olvasóinktól könyveket kapna ajándékba, mert otthonában tölti minden napját egyedül. S hálás azért, hogy a Jóakarat hídja révén – olvasóink adományainak köszönhetően – lapunk alapítványa átadhat neki 150 ezer forintot.

Ha támogatást adna vagy kérne

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az alapitvany@kisalfold.hu drótpostacímre várjuk. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdőszoba nélkül, edényben mosakodnak Tétszentkúton

Az anya egyedül javította meg a fürdőszobában a csőtörést, de egyelőre műanyag edényben tud mosakodni ő és kisfia. Tovább olvasom