Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Rókát fogadott örökbe Balsai Móni

Két új róka érkezett a Budakeszi Vadasparkba és azokat rögtön örökbe fogadták a Liza, a rókatündér című film alkotói.
 A győri színházba járók a Portugálban Masni, az Üvegcipőben Irma szerepét alakítva ismerhették meg többek közt Balsai Mónit. A színésznő játssza a hamarosan a mozikba kerülő Liza, a rókatündér főszerepét. Ő az egyik örökbefogadó.

Két gyönyörű, hatalmas, dús bundájú rókafi érkezett a Kecskeméti Vadasparkból a Budakeszi Vadasparkba. Hamar, minden gond nélkül beilleszkedtek az új környezetbe. Ellenállhatatlan szépségükre még a filmes szakma is egyből felfigyelt: a február 19-én a mozikba kerülő Liza, a rókatündér című film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták őket. A film egyik szereplője, Hajdu Steve „keresztapaként" vett részt az eseményen.


A két fiatal hím róka egy alomból származik, nagyon jól szocializáltak, nyugodt, kiegyensúlyozott idegrendszerrel bíró állatok. Amint a trénerek elkezdtek velük foglalkozni, örömmel tapasztalták, hogy nagyon jól tűrik az ember közelségét: az ételt kézből veszik el és érdeklődve, kíváncsian fordulnak gondozójuk felé. Az etetések során egymás iránti agressziónak nyoma sincs, békésen várnak a finom falatokra. Sokszor összebújva alszanak és napközben is keresik egymás társaságát.

A látogatók érdeklődését is jól kezelik: a rajongók csodálatát ünnepelt sztárokat megszégyenítő nyugalommal, megadóan tűrik. A hírnév felé is megtették az első lépéseket, ugyanis egy egész filmkészítő csapat szeretett beléjük. A Liza, a rókatündér című, különleges hangulatú és képi világú magyar vígjáték főszereplője, rendezője és producere döntött úgy, hogy örökbe fogadják a Budakeszi Vadaspark rókáit.Amikor Balsai Mónika, a Liza, a rókatündér című vígjáték főszereplőnője meghallotta, hogy új rókák érkeztek a Budakeszi Vadasparkba, rögtön úgy döntött, hogy örökbe fogadja az egyiket. „Rendszeres látogatói vagyunk a vadasparknak, évente többször is megnézzük a szarvasokat, a hatalmas hollót, a baglyokat, a csodálatos hiúzokat, az üvöltöző aranysakált és természetesen a ravaszdi rókát, akinek vadon élő testvéreivel is szoros kapcsolatot ápolunk. Minden héten látunk rókát, mivel vidéken élünk. Nem csak erdei kirándulásainkon, hanem az utcánkban, sőt egyszer a kertünkben is meglátogatott minket egy nagyobb példány. Éjjel kifejezetten óvatosan kell hazavezetnünk, hiszen rengeteg róka vadászgat az út mentén és a falunk utcáin is. Egyáltalán nem félnek az embertől, kicsit számon kérően rád néznek, mintha azt kérdeznék %BBHát te mit keresel itt?%AB, aztán sértődötten elsomfordálnak. És ebben igazuk van, egyre kevesebb természetes élőhelyet hagyunk vadon élő állatainknak, így nem véletlen, hogy lakhelyünkön keresnek táplálékot." – mondta. Hajdu Steve pedig megjegyezte: „Voltam már jegesmedve keresztapja korábban, de vele nem sikerült ennyire közeli kapcsolatba kerülnöm. A kezemből vették el a jutalomfalatot!"


Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátéka február 19-én kerül a hazai mozikba. Az egyedi hangulatú alkotásban olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Bede-Fazekas Szabolcs, David Sakurai, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János és Hajdu Steve.


Hogy a két rókát a nevükön szólíthassák, névadó pályázatot írtak ki! A legeredetibb, legötletesebb név-ötletek beküldőjét egy Örökbefogadó oklevéllel jutalmazzák! A javaslatokat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címre várják, a levél tárgya „Róka névadó" legyen! Eredményhirdetés: február 19.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 évre ítélték Győrben a kegyetlen, háromszoros gyilkost

Az 59 éves férfit Balatonakarattyán brutálisan megölte volt élettársát, annak új párját és sorsára hagyta az általuk ellátott 91 éves, magatehetetlen nénit, aki éhen halt. Tovább olvasom