Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Rímes kávé

2011. január 5-én kora este a belvárosi, hangulatos Kisfaludy Kávéház meghívott vendége volt dr. Varga Gabriella jogász, költő, újságíró, riporter.


Szárnyalás és fohász c. verseskötetének bemutatását nagy érdeklődés kísérte. Balázs Lajosné tulajdonos asszony és Baksa Kálmánné tanár, művészeti vezető huszonkilencedik alkalommal köszöntötte az érdeklődőket. Dr. Varga Gabriella életútját egykori rádiós kollegája Takács Árpád méltatta .A Rímes Kávéház estjén Bakonyi Ferenc Radnóti díjas versmondó és Erdő Schaffer Rita, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola tanárának gitáros tanítványai Horváth Levente, Tóth Balázs és Tomcsik Marcell léptek fel sikert aratva.

Dr. Varga Gabriella 1965-től 1982-ig volt a Magyar Rádió Győri Stúdiójának munkatársa, mint szerkesztő-riporter, műsorvezető. Az ELTE Állami és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Ennek kapcsán számos, jogi témájú dokumentumműsort készített. 1982-ben megválik a Rádiótól és különböző közigazgatási hivatalokban dolgozik. A mikrofont letéve kezdett verseket írni. Négy önálló kötete jelent meg: Pipa, a Kurta fülű kiskutya, Szelíd féltés, a Mesélő állatok és a Szárnyalás és fohász.

"A bemutatásra kerülő Szárnyalás és fohász c. kötete az élet majd minden területére kiterjedő tematikájú költeményeket foglal magában. A művek kiváló formaérzékről, határozott, sokszor klasszikus, olykor kötetlenebb, egyedi metrumokat is alkalmazó verselésről tanúskodnak. Minden versszerető olvasó figyelmébe ajánlom a könyvet."

Batári Gábor

Fotók: Szük Ödön

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség keresi a 16 éves tinit

A Győri Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a képen látható Lázár Vivient. Tovább olvasom